Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Σταθερότητα δεν σημαίνει παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στα πράγματα
Τα περί πολιτικής σταθερότητας, που είπε ο πρωθυπουργός κατά τη ...
Σενάρια πολιτικής ανωμαλίας βλέπει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή ...
«Αισθητό επενδυτικό ενδιαφέρον» βλέπει ο πρωθυπουργός
Οικονομική σταθερότητα που παράγει απτά αποτελέσματα, διαβλέπει  ο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Την ανάγκη σταθερότητας ανέδειξε ο πρωθυπουργός

Την ανάγκη σταθερότητας ανέδειξε ο πρωθυπουργός

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του προειδοποιώντας ότι το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας θα μπορούσε να έχει και πολιτικές συνέπειες. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»  σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα καθορίσει άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις όμως, όπως λέει, το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας θα μπορούσε να είχε και πολιτικές συνέπειες.

«Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβεί. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα στη μεγάλη πλειοψηφία του. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας, όλα αυτά που έχουν δρομολογηθεί πλέον, απαιτούν σταθερότητα» δηλώνει ο ίδιος.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν θέλει να σχολιάσει το ενδεχόμενο ένα κακό αποτέλεσμα για την «Ελιά» να έχει πολιτικές συνέπειες για την κυβέρνηση, όμως εκφράζει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση αυτή μπορεί να μείνει όρθια ως το τέλος της τετραετίας της.

«Υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας»

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, την επομένη των εκλογών υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας καθώς, όπως λέει, «όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και να εξαντλήσει την τετραετία της. Ακόμα και βουλευτές που δεν ψήφισαν μαζί μας το τελευταίο διάστημα».

Σχολιάζοντας τα ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την οργάνωση «Νεοναζί» εκφράζοντας την εκτίμηση πως βήμα-βήμα όσο περνάει η κρίση θα ξεφουσκώνει.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το «Ποτάμι» δεν θέλει να αποκλείσει κάτι καθώς, όπως λέει, μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από την κρίση, θέτει όμως ως προϋπόθεση να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα.

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας»

Ο πρωθυπουργός, στη  συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και νέο μνημόνιο και αποκαλύπτει πως τη διαπραγμάτευση για το χρέος με τους εταίρους θα την κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας, κλείνοντας προφανώς προς το παρόν και τα σενάρια περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για ανάπτυξη που θα φτάσει το 2,9% το 2015 και 3,9% το 2016, ενώ προβλέπει πως μέχρι το 2018 θα έχουν δημιουργηθεί 550 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Το ξέρω ότι ο κόσμος υπέφερε πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Κι ακόμα υποφέρει. Και γι’ αυτό τον κόσμο έδωσα και δίνω τον αγώνα μου. Αλλά γυρίσαμε σελίδα, σταθήκαμε στα πόδια μας και από δω και μπρος έχει μόνο πάνω. Για όλους! Αυτό το "μόνο πάνω" θα το βλέπουν στο εξής, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, όλο και περισσότεροι» τονίζει.

Να μην πάμε σε εκλογές το 2016 λόγω Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το 2016 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η χώρα και κάνει λόγο για σημαντικές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το ανώτατο αξίωμα.

Για τις Κάννες

Σχετικά με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times για το παρασκήνιο στις Κάνες, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως η θέση του για την ανάγκη αλλαγής του Μνημονίου και την προώθηση μεταρρυθμίσεων ήταν γνωστές και είχαν εκφραστεί εκείνη την περίοδο δημόσια προς όλους.

«Στον κ. Μπαρόζο έλεγα πάντα το ίδιο: Ότι θέλουμε μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να αλλάξει το Μνημόνιο! Τα οποίο και άλλαξε αργότερα, και με τη δική μας συμβολή. Αυτό του είπα κι εκείνες τις μέρες. Το ίδιο ακριβώς είπα και στους υπόλοιπους ηγέτες την εποχή εκείνη… Δημόσια μάλιστα! Και εγγράφως! Όχι τηλεφωνικά» τονίζει επισημαίνοντας πως πλέον αποδεικνύεται πως υπήρχε έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Εμείς αυτό το ξέραμε και το λέγαμε από τότε… Σας θυμίζω ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το αμφισβητούσε! Και τώρα φαίνεται πόσο έξω έπεσε. Και πόσο καταστροφική ήταν η πολιτική του τότε. Αλλά και σήμερα… Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε και συνεχίζει να μας λέει, ότι μπορείς να τους εκβιάσεις, γιατί δεν θα τολμούσαν… Και τώρα αποκαλύπτεται, αυτό που ξέρουν οι πάντες- πλην ΣΥΡΙΖΑ: ότι υπήρχε έκτακτο σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Με τη συμφωνία, μάλιστα, όλων των υπολοίπων χωρών… Ευτυχώς τα αποτρέψαμε όλα αυτά…Και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε σε αυτά» τονίζει ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε κόμμα της κρίσης καθώς όπως είπε σαν κόμμα διογκώθηκε απότομα εξαιτίας της κρίσης.

«Είναι κομμάτι αυτής της κρίσης. Εκπροσωπεί σήμερα τα αδιέξοδα που ξεπερνάμε. Και δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης όταν βγούμε οριστικά από την κρίση» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα  ότι επιδιώκει την πολιτική αστάθεια, ότι θέλει να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση.

«Επιδιώκει σταθερά να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία! Αυτός είναι ο κίνδυνος που πρέπει να αποτραπεί σήμερα» τονίζει.

Ακόμη τον κατηγορεί για την πόλωση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό λέγοντας πως επί δύο χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξαν ένα άγριο λαϊκισμό, μια υβριστική συμπεριφορά, ένα διχαστικό μήνυμα σε κάθε τους βήμα, σε κάθε ευκαιρία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Σαμαράς: «Επιλογή μόνο η σταθερότητα»
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τα ...
Ο πρωθυπουργός για το ρόλο της Ε.Ε. στην ευρωπαϊκή κρίση
Την ανάγκη η Ευρώπη να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην ...
Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Τον Φινλανδό ομόλογό του, Γίρκι Κατάινεν, υποδέχθηκε την Παρασκευή (28/02) ...
«Eπανεκκίνηση της οικονομίας μετά από χρόνια κρίσης»
Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα ...
Ο πρωθυπουργός  θα δει τον γ.γ. του ΚΚΕ
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ...
Α. Σαμαράς: «Προπύργιο σταθερότητας πλέον η χώρα»
Στο προεδρικό μέγαρο εισήλθε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ...
Στη Φινλανδία ο Πρωθυπουργός
Διήμερη επίσκεψη στη Φινλανδία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο ...
Προς νέο κόμμα o Αντ. Σαμαράς;
Πολιτική ταραχή και ανατροπές αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές που ...
«Δεν απαγορεύονται οι απολύσεις στο δημόσιο»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο άφησε ο ...