Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Στην Κωνσταντινούπολη η Όλγα Κεφαλογιάννη
Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί από σήμερα η ...
Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα ξανασυστήνεται ως τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο
«Η Ελλάδα είναι εδώ για να "ξανασυστηθεί" ως τουριστικός προορισμός ...
Κεφαλογιάννη: Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού
Στα θετικά μηνύματα της φετινής τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε η ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Κεφαλογιάννη: Τουριστικός ακόλουθος θα τοποθετηθεί στην Αυστραλία

Κεφαλογιάννη: Τουριστικός ακόλουθος θα τοποθετηθεί στην Αυστραλία

Η Ελλάδα θα τοποθετήσει τουριστικό ακόλουθο στην Αυστραλία με έδρα τη Μελβούρνη, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ενημερώνοντας σήμερα ταξιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της στην Αυστραλία, με πρώτο σταθμό τη Μελβούρνη η κ. Κεφαλογιάννη είχε διαδοχικές συναντήσεις με Αυστραλούς πολιτικούς, τουριστικούς παράγοντες και ομογενειακούς φoρείς.

Η πρώτη της συνάντηση έγινε σε χώρο του MCG, του ιστορικού και εντυπωσιακού ολυμπιακού σταδίου της Μελβούρνης, σε εκδήλωση που οργάνωσε το ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACCI) και παραβρέθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και επιχειρηματίες.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στόχος της είναι η Ελλάδα να προσελκύει τουρίστες όλο τον χρόνο και μίλησε για θεματικό τουρισμό. Είπε, ακόμα, ότι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας, εξαρτάται από την αυστραλιανή πλευρά. Επίσης, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να έχουν Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί στην Ελλάδα, σήμερα, «μια χώρα σε ανάκαμψη που έχει λύσει πολλά θέματα γραφειοκρατίας».

Στη συνέχεια, η υπουργός Τουρισμού είχε συναντήσεις, στο πολιτειακό κοινοβούλιο, με την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Βουλής της Βικτώριας, Κριστίν Φάιφ, τον πρόεδρο της πολιτειακής Γερουσίας Μπρους Άτκινσον και ομογενείς πολιτικούς. Στις συζητήσεις τους τονίστηκε η αναγκαιότητα να αναδειχθεί και ο ρόλος της Λήμνου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο της απόβασης στην Καλλίπολη που θα γίνουν του χρόνου, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στη Μάχη της Κρήτης, ενός από τους πολλούς συνδετικούς κρίκους Ελλάδας-Αυστραλίας.

Ακολούθησε η συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες, όπου η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε και για καινούρια προϊόντα, για επενδύσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν πρώτα από όλα την ευκαιρία σε περιοχές της Ελλάδας, που δεν έχουν αναπτυχθεί πολύ τουριστικά και θα βοηθήσουν να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Υπογράμμισε, για παράδειγμα, την ανάγκη προώθησης και των ελληνικών προϊόντων. Το μεσημέρι της Τρίτης το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της κ. Κεφαλογιάννη και των συνεργατών της στο Press Club.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μίλησε για την ιστορία και τον ρόλο της Κοινότητας, τις πρωτοβουλίες της και τις μελλοντικές επιδιώξεις της. Υπογράμμισε δε ότι η πρωτοβουλία για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 νέους, φοιτητές 18-31 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας αποτελεί πρωτοβουλία της Κοινότητας και άλλων ομογενειακών φορέων.

Η κα Κεφαλογιάννη με την σειρά της είπε, μεταξύ άλλων, ότι μελλοντικά ο ΕΟΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει στις πολιτικές εκδηλώσεις της Κοινότητας για την προβολή και του ελληνικού τουρισμού στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

Η συμφωνία για τις βίζες θα υπογραφεί αύριο στην Καμπέρα, ενώ η υπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί ακολούθως και το Σίδνεϊ όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανό, τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης Νότιας Ουαλίας αρμόδιο για θέματα τουρισμού, και τη δήμαρχο του Σίδνεϊ, Κλόουβερ Μουρ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κεφαλογιάννη-Τασούλας: Κοινές δράσεις σε νέα βάση
Σε κοινές δράσεις των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού συμφώνησαν ...
Φεύγει για τις ΗΠΑ η Κεφαλογιάννη-Θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ...
Στη Σαουδική Αραβία, την Κυριακή, η Κεφαλογιάννη
Για τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί την Κυριακή, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα ...
Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό και το 2014
Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό αναμένει και το 2014 η υπουργός Τουρισμού, ...
Στο Βερολίνo η Όλγα Κεφαλογιάννη
Στη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ...
Επαφές Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή
Επίσκεψη στην Αργεντινή πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού Όλγα ...
Η TUI ενδιαφέρεται για Ελλάδα-Επιβεβαίωση Κεφαλογιάννη
Το ενδιαφέρον της TUI Travel για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική αγορά ...
Κεφαλογιάννη σε επιχειρηματίες: Ανταποκριθείτε στη μείωση του ΦΠΑ
Kάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο να ανταποκριθεί με τον καλύτερο ...
Στις ΗΠΑ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Για τις ΗΠΑ και τον Καναδά αναχωρεί την Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013, η ...