Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
ΕWG: Πράσινο φως στη δόση του 1 δισ. ευρώ
Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την ...
Ecofin:
To «πράσινο φως» στη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για ...
Ok για την κατασκευή του
Το "πράσινο φως" για την κατασκευή της επέκτασης της νότιας ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Πράσινο φως» στον Σαββίδη

Το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης, έχει κατατεθεί εδώ και καιρό και η πλευρά του δικεφάλου απλά περίμενε να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή.

Την εβδομάδα που μας πέρασε οι πληροφορίες ανεφεραν ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν επρόκειτο να ανάψουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα έργα, γεγονός που εξόργισε τους ανθρώπους της ΠΑΕ και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, που έκανε λόγο για ανοιχτό πόλεμο από την πλευρά της πολιτείας.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσηςανάμεσα στον σύλλογο και τον κρατικό μηχανισμό, με μεγάλες προεκτάσεις, αφού ο κόσμος του δικεφάλου στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει στις 17 Μαϊου, ετοίμαζε μεγάλες αντιδράσεις για το θέμα του προπονητικού κέντρου.

Τελικά τις τελευταίες ώρες το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η κυβέρνησηθορυβημένη και ενόψει των προσεχών εκλογών για την αυτοδιοίκηση, αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισε να κάνει πίσω και να λύσει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, το θέμα της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου στη Θέρμη, αναμένεται να λυθεί άμεσα, εφόσον γίνουν πράξη οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει ανάψει το «πράσινο φως», ακόμη και σήμερα λίγο πριν κλείσει η Βουλή εν όψει εκλογών και να ψηφιστεί τροπολογία που θα επιτρέπει στους Δήμους την μακροχρόνια εκμίσθωση ακινήτων στους Δήμους.

Η πίεση που ασκήθηκε τόσο από τον ΠΑΟΚ (ΠΑΕ, Ερασιτέχνη και κόσμο), όσο και από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) μετά την απόρριψη του φακέλου του δήμου Θέρμης για τη διενέργεια διαγωνισμού για τα 203 στρέμματα που θέλει να εκμεταλλευτεί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, πιθανόν θα φέρει αποτελέσματα.

Την τροπολογία ετοίμαζε εδώ και δύο μήνες με νομικό επιτελείο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η ΠΕΔ-ΚΜ, με πρωτοβουλία του προέδρου της, δημάρχου Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη και του αντιπροέδρου της, δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου, προκειμένου να υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση που απορριφθεί, όπως και έγινε, ο φάκελος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Επιτροπή 152.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες που ηγούνται της ΠΕΔ-ΚΜ συγκάλεσαν έκτακτη και επείγουσα σύσκεψη του ΔΣ για σήμερα στις 3.30 μ.μ. προκειμένου να τροποποιηθεί ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτωνκαι να προχωρήσει το θέμα της τροπολογίας.

Εφόσον, η τροπολογία ψηφιστεί άμεσα (ακόμη και σήμερα, πριν κλείσει η Βουλή), ανοίγει ο δρόμος για να μισθώσει την έκταση ο Σαββίδης για 40 χρόνια έναντι 100.000 ευρώ ετησίως και να προχωρήσει την επένδυση που ο ίδιος έχει κοστολογήσει στα 25 εκ. ευρώ.


exedra.gr

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«Δεν σχολιάζουμε Σαββίδη»
    Καυστικοί ήταν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τις δηλώσεις του ...
Σκάει ΒΟΜΒΑ στον ΠΑΟΚ ! τεράστια κίνηση Σαββίδη
Στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο ...
Αποκαλύπτεται το υπόμνημα Λυσσαρίδη στον Σαββίδη!
Ήταν ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη ως ...
Σκάει ξαφνική αποχώρηση βασικότατου ποδοσφαιριστή στον Δικέφαλο! ...
Νέο πρόβλημα
Ο λόγος για τη δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου, καθώς υπήρξε ...
Στο «πράσινο» κινήθηκαν στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας οι ...
Στο
Στο «πράσινο» ολοκλήρωσαν τις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας οι ...
Το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Millenium από την Τράπεζα Πειραιώς ...
ΣτΕ: «Πράσινο φως» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ...