Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Μώραλης: «Πόροι και θέσεις εργασίας στον Πειραιά»
Στο πως ο Πειραιάς θα γίνει η πόλη που όλοι οι Πειραιώτες ονειρεύονται ...
Γ. Μώραλης: «Καλύτερα να πάμε με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο»
«Δε με απασχολεί αν δημιουργείται πρόβλημα εντός της ΝΔ» απάντησε ο ...
Με τις «ευλογίες» Μαρινάκη υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο Μώραλης
Έχοντας τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο πρόεδρος της Super League Γιάννης ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Τις θέσεις του για την περίοδο 2014- 2019 παρουσίασε ο Μώραλης

Τις θέσεις του για την περίοδο 2014- 2019 παρουσίασε ο Μώραλης
Αλλαγές για την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και τη μείωση της ανεργίας, προανήγγειλε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού του για την περίοδο 2014- 2019. 
«Βασικός μας στόχος είναι να βγει ο Πειραιάς από το αυτονόητο που βρίσκεται σήμερα και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει, καθώς είμαστε μια πόλη με λιμάνι, παραγωγικές δυνάμεις, σημεία μοναδικής ομορφιάς, ικανούς πολίτες» τόνισε, στην ομιλία του, ο κ. Μώραλης και παρουσίασε τα βασικότερα βήματα για την ανάπτυξη της περιοχής και του λιμανιού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος προανήγγειλε την άμεση κατεδάφιση του «Πύργου» και την κατασκευή ενός πολυδύναμου κέντρου που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.

Επιπλέον, τη στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων (Start-ups) στον χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές. Τη διασφάλιση της παραμονής των Δικαστηρίων του Πειραιά και τη στέγασή τους στο κτίριο της Ραλλείου. Τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών, προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να γίνει αφετηρία κρουαζιέρας. Την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 10 νέα mini-bus που θα συνδέουν τη κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης. Την κατασκευή, τέλος, υπερσύχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και Σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του δήμου.

Δήλωσε ότι ο δήμος Πειραιά θα διεκδικήσει να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, με στόχο την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας και της επιστροφής των Ποσειδωνίων στην πόλη, το 2016.

Εξέφρασε επίσης, για άλλη μία φορά, τη στήριξή του στον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, με άμεση συμμετοχή του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ και στη διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση κάθε πειραιώτικης γειτονιάς.
Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι μόλις οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου το επιτρέψουν, θα υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης, καθώς και εκείνες που προσλαμβάνουν ανέργους, ως ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης. Ανακοίνωσε ότι, από το 2014, θα απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, για δύο χρόνια από την ίδρυσή τους, οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά.

Αναφορικά με τη λειτουργία του δήμου είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους περασμένης δεκαετίας και να αποτελεί άντρο παλαιοκομματικής λογικής, αδιαφάνειας και οικογενειοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν στον τομέα αυτόν τρεις παρεμβάσεις, διαφάνεια παντού, ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και αξιολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών.

Δεσμεύτηκε επίσης, για απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, προσθέτοντας ότι ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει στην ιστοσελίδα του δήμου την πορεία των εσόδων και των εξόδων σε πραγματικό χρόνο. 
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επιστολή Μώραλη στον υπουργό Δικαιοσύνης για να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά
Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων ...
Μώραλης:
«Έχουμε πολύ δουλειά, όμως έχουμε σχέδιο και θα πετύχουμε», δήλωσε ο ...
Γ. Μώραλης: «Ψηφίζουμε προοπτική και χαμόγελο για τους πολίτες»
Στο εκλογικό τμήμα του 38ου Δημοτικού Σχολείου, προσήλθε στις 10:30 ο ...
«Μεφίστο»: Από το Εθνικό Θέατρο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 στο ...
Μώραλης: «Οι Πειραιώτες ψήφισαν προοπτική»
«Κάναμε το πρώτο βήμα, ταράζοντας τα νερά του Πειραιά. Επτά στους δέκα ...
Μώραλης: «Να επιστρέψουν οι εφοπλιστές στον Πειραιά»
Για τα θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά και για το μέλλον της ...
«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ λέει και ο Μώραλης
Θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος ...
Επίσκεψη Μώραλη στην αγορά του Πειραιά
Επίσκεψη στην κεντρική αγορά του Πειραιά έκανε την Κυριακή(13/3) το πρωί ...
Ενίσχυση των Περιφερειών ώστε να λειτουργήσει η αποκέντρωση
Την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη νέα προγραμματική ...