Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 22C°,
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δυτική Ελλάδα: Αύριο το ραντεβού Χρυσοχοϊδη-Κατσιφάρα για το τμήμα Πάτρα-Πύργος
"Ολυμπία Οδός" - Κίνδυνος να χαθεί το κομμάτι Πάτρα - ΠύργοςΗλεία: Εκτός ...
Ολυμπία Οδός: Η κυκλοφορία κατά την Πασχαλινή περίοδο
Ιδιαίτερα αυξημένη, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να είναι και φέτος η ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ..

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ..

Επισημοποιήθηκε η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού. Στόχος σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016 ταυτόχρονα με το τμήμα Πάτρα-Πύργος. Επίσης έδωσε στην δημοσιότητα τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει ως στόχο το Υπουργείο.
Από τον Πύργο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε και επίσημα τη δημοπράτηση του έργου Πάτρα  - Πύργος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν έχουν δοθεί προς έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης, η προκήρυξη θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ οι οικονομικές προσφορές αναμένεται να δοθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Υπολογίζεται πως η κατασκευή θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους. Να θυμίσουμε πως το έργο είναι  προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ και μήκους 75 χιλιομέτρων.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε, επίσης, τη δημοπράτηση του έργου Καλό Νερό – Τσακώνα, ως το τέλος του 2014 με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και μήκους 28 χιλιομέτρων. Θα παραδοθεί προς χρήση μετά το τέλος του 2016.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
Μιλώντας στο Επιμελητήριο Ηλείας παραδέχθηκε ότι οι υποδομές της περιοχής έχουν μείνει πίσω. Μίλησε για αναγκαιότητα σε συνέργειες. Όπως είπε «Μαζί με τον κ. Κατσιφάρα και το Περιφερειακό Συμβούλιο λύσαμε το πρόβλημα της Ολυμπίας οδού, εννοώ Πάτρα – Κόρινθος, Κόρινθος – Πάτρα, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Διότι έπρεπε η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να έχει πράσινο φως από την Περιφέρεια για μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τις αδειοδοτήσεις, στο περιβάλλον, στις απαλλοτριώσεις, στα ζητήματα των λατομείων, στα ζητήματα της αρχαιολογίας και ούτω καθεξής».

Ο Υπουργός σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα γίνονται οι μεγαλύτερες σε ύψος αλλά και σημασία, επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα. Στην περιοχή συντελούνται υποδομές, δημόσια έργα αξίας περίπου 3 δις ευρώ, που ξεκινούν από τα Γιάννενα μέχρι το Αντίρριο, η Ιόνια Οδός, από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο ως την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, ο Μορέας».

Σήμερα, ανακοινώσαμε επίσημα πια την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου Πάτρα – Πύργος. Ο αυτοκινητόδρομος ο οποίος είναι σχεδόν ημιτελής, θα ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και θα παραδοθεί σε όλους σας το πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως και η υπόλοιπη Ολυμπία Οδός.

Έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις, υπάρχουν περιβαλλοντικές άδειες, είναι όλα έτοιμα το έργο να ξεκινήσει με ταχύτητα. Πιστεύουμε, ότι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει μέσα τα μηχανήματα, οι μπουλντόζες για να εργάζονται.

Πηγή χρηματοδότησης
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με ένταξη στο  Σ.Ε.Σ. 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ). Οι πιστώσεις είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, όχι απλά με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Θετικό ήταν το δείγμα για την ομάδα της Παναχαϊκής στο πρώτο επίσημο ...
Οι υποψήφιοι με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού
«Όχι λόγια, διακηρύξεις και υποσχέσεις. Μόνο λύσεις και υπευθυνότητα. ...
Επίθεση της Χρυσής Αυγής στον πρωθυπουργό..«Μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του»
Για «ψεύδη» και «κενές υποσχέσεις» κατηγορεί με ανακοίνωσή της η Χρυσή ...
Έλα Χριστέ και Παναγία! Ο Βασίλειος Κωστέτσος με μαγιό …κορδόνι στο Instagram!
Φόρεσε το μικροσκοπικό μαγιό του και ποζάρει στα βράχια γεμάτος… ...
10 πράγματα που μαθαίνει μια γυναίκα μεγαλώνοντας
1. Οι υποσχέσεις που λένε..."για πάντα" δεν κρατάνε για πάντα...2. Οι ωραίοι ...
Συνθήκες «σύγχρονης δουλείας» και Γερμανία..(Βίντεο)
Σοκ προκαλούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ζει και εργάζεται ένα μέρος ...
Αυστηρό μήνυμα Ρέσλερ προς Μέρκελ
Ο επικεφαλής του FDP, του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο της ...
Δήλωση Ν. Μαριά για τις συσκέψεις στο Μαξίμου και την επικείμενη άφιξη της τρόικας
από το Γραφείο Τύπου «Παρά το δήθεν success story που προπαγανδίζει η ...
Ολύμπια οδός – Αιτία πολέμου, η μη ολοκλήρωση της
Ο­λυμ­πί­α Ο­δός ο­νο­μά­ζε­ται η Βο­ρει­ο­δυ­τι­κή Ο­δός ...