Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας  στο δήμο Αθηναίων
«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, το οποίο ...
Πρόγραμμα Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας
Ο Δήμος Ηλιούπολης θα υλοποιήσει, με στόχο την παροχή σε επαγγελματίες ...
Δ. Αθηναίων: Στρατηγικό σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας
Την στρατηγική του δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

O δήμος Αθηναίων απέκτησε Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

O δήμος Αθηναίων απέκτησε Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα κεντρικό μηχανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, ο οποίος θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, καθώς και στους υποψήφιους επενδυτές, με την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για το επιχειρηματικό περιβάλλον σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Θα υποστηρίξει τον δήμο τόσο στη χάραξη στρατηγικής όσο και στον συντονισμό του συνόλου των ενεργειών και δράσεων του στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δομή στο σύνθετο πλέγμα στήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης της καινοτομίας του δήμου Αθηναίων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποίησε  η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΤΑΑ) για την παρουσίαση του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Έργο Αθήνα», ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε πυρά κατά των συνυποψηφίων του για τον δήμο στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας πως τους ακούει «με την πολιτική αδυναμία και την προγραμματική ένδεια που τους χαρακτηρίζει, να εξαγγέλλουν στα προγράμματά τους δράσεις που εμείς ήδη υλοποιούμε». 

Το έργου του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Το έργο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας –το οποίο πραγματοποιείται υπό την άμεση επίβλεψη και για λογαριασμό της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, δομείται σε τρεις βασικούς άξονες:

1. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης σε επιχειρήσεις της Αθήνας σε μια σειρά θεμάτων τα οποία περιλαμβάνουν: υποστήριξη στην ανάπτυξη, αξιολόγηση, βελτίωση και εφαρμογή του επιχειρηματικού τους σχεδίου, παροχή πληροφόρησης σχετικά με της συνθήκες και εξελίξεις της αγοράς, και καθοδήγηση για την αξιοποίηση των σχετικών δεδομένων, ευέλικτη κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και διάχυσης καλών πρακτικών, υποστήριξη ενεργειών εξωστρέφειας με έμφαση στις εξαγωγές, μέσω της παροχής ενημέρωσης και πληροφόρησης για το οικονομικό, επιχειρηματικό και γενικότερο περιβάλλον στις συγκεκριμένες αγορές-στόχους, αλλά και την βοήθεια στην αποτελεσματικότερη διείσδυση στις αγορές αυτές υποστήριξη στην ανάπτυξη συνεργασιών και δράσεων δικτύωσης.

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιείται και προσδιορισμός των αναγκών.

2. Υποστήριξη επενδυτών εξωτερικού προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο δήμο Αθηναίων, με στόχευση σε σημαντικές αγορές. Στους υποψήφιους επενδυτές θα παρέχεται: ενημέρωση σε θέματα διαδικασιών, αρμοδιοτήτων, θεσμικού και κανονιστικού περιβάλλοντος και υποστήριξη σε μορφή συγκέντρωσης της πληροφορίας, πληροφόρηση για τις συνθήκες της τοπικής αγοράς και τις δυνατότητες που παρέχονται, διασύνδεση με άλλους συναρμόδιους φορείς για την προσέκλυση διεθνών επενδύσεων,

3. Υποστήριξη του δήμου στην κατάρτιση, τεκμηρίωση και εφαρμογή της στρατηγικής του για την Επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονείται μια σειρά μελετών-ερευνών προκειμένου να αποτυπώνονται οι εξελίξεις, οι συνθήκες και οι τάσεις στο δήμο της Αθήνας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας το οποίο θα συμβουλεύει τον δήμο στη χάραξη στρατηγικής με την συμμετοχή εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα.

Όλες δραστηριότητες του Κέντρου θα υποστηρίζονται από μια βάση επικαιροποιημένων πρωτογενών και δευτερογενών επιχειρηματικών δεδομένων, η οποία θα παρέχει υλικό για την παρακολούθηση των εξελίξεων της επιχειρηματικότητας στην περιοχή του δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζεται με 15 εξειδικευμένους συμβούλους σε επιχειρηματική ανάπτυξη, ανάπτυξη εξωστρέφειας και προσέλκυση επενδύσεων.

Ώρες λειτουργίας - Επικοινωνία

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας λειτουργεί 9.00-17.00 από Δευτέρα-Παρασκευή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-1077600, email:info@athensbsc.gr

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ανάπτυξη και τόνωση της επιχειρηματικότητας
Η συμβολή του δήμου Αθηναίων στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ...
Λυκόβρυση-Πεύκη: Προοπτικές απασχόλησης και επιχειρηματικότητας
Το γραφείο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λυκόβρυσης ...
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Το συντονισμό και την υλοποίηση μιας νέας δράσης για την απασχόληση ...
Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας επί των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και η Μονάδα Καινοτομίας και ...
Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας
Ξεκινά αυτήν την εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο ...
Βραβείο επιχειρηματικότητας σε μαθητές Λυκείου
Το πρώτο βραβείο του επιχειρηματικότητας στο μαθητικό διαγωνισμό που ...
Βραβείο επιχειρηματικότητας σε μαθητές Λυκείου
Το πρώτο βραβείο του επιχειρηματικότητας στο μαθητικό διαγωνισμό που ...
Βραβείο επιχειρηματικότητας σε μαθητές Λυκείου
Το πρώτο βραβείο του επιχειρηματικότητας στο μαθητικό διαγωνισμό που ...
Δράση του ΕΣΠΑ για την Ενίσχυση της Νησιωτικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας
Τις λεπτομέρειες της δράσης του ΕΣΠΑ για την Ενίσχυση της Νησιωτικής ...