Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
O Νίκος Χαρδαλιάς στο ψηφοδέλτιο Σγουρού
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε τη ...
Σε αργία υπάλληλος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ...
Στον αέρα η νέα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»
Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης εξέπεμψε σήμα η νέα, μεταβατική, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Αντιπεριφερειάρχης του Γ. Σγουρού διαφοροποιείται δημόσια

Αντιπεριφερειάρχης του Γ. Σγουρού διαφοροποιείται δημόσια

Και νέος αντιπεριφειάρχης του Γ. Σγουρού, διαφοροποιείται δημόσια από τις θέσεις του αφήνοντας αιχμές για υπόγεια συμφωνία με τη Ν.Δ. Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Κωνσταντίνο Μανιάτη, ο οποίος χρεώνει στον Γ. Σγουρό «προσπάθεια επανεκλογής με κάθε μέσο και κάθε τρόπο».

Στη δήλωσή του ο Κ. Μανιάτης, κατηγορεί τον κ. Σγουρό ότι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, υποψήφιους από τη ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείει πέντε από τους οκτώ απερχόμενους αντιπεριφερειάρχες, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του έργου της Περιφέρειας.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 δεν θα είμαι υποψήφιος.

Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών για την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Επίσης, ευχαριστώ θερμά όλους τους Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τους Κοινωνικούς και Επιστημονικούς Φορείς, τους Συλλόγους, τα Σωματεία και κάθε Συλλογικότητα της ευρύτερης περιοχής του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στα τρία χρόνια που πέρασαν, εργαστήκαμε σκληρά και συστηματικά, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, και με την καθοριστική συμβολή των υπαλλήλων των υπηρεσιών και τη στήριξη των πολιτών πετύχαμε να παραχθεί ένα έργο πολύπλευρο και ουσιαστικό, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους.

Το έργο αυτό, όπως και το έργο στο σύνολο της Περιφέρειας, είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, λαμβανομένης φυσικά υπόψη της θέσης, των αρμοδιοτήτων και του ρόλου που έχει ο καθένας. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο θέλει να ξεχνάει ο κ. Περιφερειάρχης.

Έτσι, από τη μια ζητά την επανεκλογή του κυρίως με βάση αυτό το έργο, το οποίο οικειοποιείται, και από την άλλη δεν συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό του καθοριστικούς συντελεστές του έργου αυτού, και συγκεκριμένα πέντε από τους οκτώ Αντιπεριφερειάρχες.

Αυτή η αντιφατική στάση του κ. Περιφερειάρχη αναδεικνύει και μια άλλη πλευρά της λειτουργίας του, την αποστροφή του στη συλλογικότητα. Κατ' επανάληψη έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι, όχι μόνο αρνείται να λάβει υπόψη τις όποιες διαφορετικές απόψεις και θέσεις ώστε να προκύπτουν τελικά συνθετικές αποφάσεις, που είναι και η ουσία της δημοκρατίας, αλλά και επιπλέον ενοχλείται.

Κατά καιρούς στα αρμόδια όργανα έχουν κατατεθεί σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις μου, με τις οποίες υπερασπίζομαι τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης. Σε αρκετά ζητήματα σημαντικά οι θέσεις αυτές ήταν διαφορετικές από αυτές του κ. Περιφερειάρχη. Ενδεικτικά, αναφέρω:

Την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών την οποία ο κ. Περιφερειάρχης επικαλείται μόνο στα λόγια, αφού οι ενέργειές του αποσκοπούν στην αποδυνάμωση των Περιφερειακών Ενοτήτων, κάτι που έχει επιτύχει. Μάλιστα, επιδιώκει σταθερά την κατάργηση των Περιφερειακών Ενοτήτων Βόρειου, Δυτικού και Νότιου Τομέα Αθηνών, που αντιστοιχούν σε 26 Δήμους με πληθυσμό 1.650.000 κατοίκους, με στόχο τη δημιουργία ενός υπερδιογκωμένου Κεντρικού Τομέα, δηλαδή την επανασύσταση της παλαιάς Νομαρχίας Αθηνών!

Την άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους της Περιφέρειας.

Την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού των αναγκαίων έργων, ο οποίος πρέπει να γίνεται με βάση υπαρκτές ανάγκες και προτεραιότητες και όχι αποσπασματικά και επιλεκτικά με βάση την εκλογική πελατεία.

Την αντίδραση μας στο «σύμφωνο συνεργασίας» με την Τρόικα, το οποίο αποσκοπεί στην πλήρη αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης.

Το σχέδιο αλλαγής του Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι προτάσεις του σχεδίου, οι οποίες είναι ενταγμένες στη λογική των μνημονίων και της Τρόικα, είχαν ως μοναδικό κριτήριο τη μείωση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού και οδηγούσαν σε έναν υπερσυγκεντρωτισμό. Η υλοποίησή τους θα απέβαινε σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών και της ποιότητας των παρεχόμενων προς αυτούς υπηρεσιών.

Τον συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας του κ. Περιφερειάρχη.

Την ανάγκη συλλογικής λειτουργίας της Παράταξης και την αναβάθμιση του ρόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Εκείνο που επέδρασε καθοριστικά στις επιλογές του είναι η αγωνιώδης προσπάθειά του να επανεκλεγεί με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Ισχυρίζεται ότι προχωρά στη δημιουργία αδέσμευτου αυτοδιοικητικού συνδυασμού μέσα από μια ευρύτατη διεύρυνση προς «όλες» τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και μέσα από ανανέωση προσώπων. Στην πράξη όμως προχώρησε στη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου, το οποίο δεν έχει καμία πολιτική συνοχή. Προστέθηκαν νέοι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες, που έχουν συγκεκριμένη κομματική προέλευση (ΝΔ), κι οι οποίοι στη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική τους πορεία απέδειξαν ξεκάθαρα ότι μόνο ανεξάρτητοι δεν ήταν. Λειτούργησαν δε με βάση μικροκομματικές σκοπιμότητες και πελατειακές λογικές και πρακτικές. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το ψηφοδέλτιο όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητο, αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό, αλλά αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής συναλλαγής.

Οι πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών, που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθούν ανάλογα απέναντι σ' αυτές τις παλαιοκομματικές λειτουργίες και πρακτικές, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών. Γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να τους αποπροσανατολίσει.

Σε ό,τι με αφορά, συνεχίζω να είμαι ενεργά παρών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία υπηρετώντας με την ίδια συνέπεια τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, υπερασπιζόμενος ανυποχώρητα την κοινωνική υπόσταση και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου».

Είχαν προηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα, η οποία είχε εμφανιστεί στο πλευρό της Ρένας Δούρου κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Δύναμης Ζωής».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Όλα τα ονόματα : Οι 439 προσληφθέντες στη Δημόσια Τηλεόραση
Τα ονόματα 439 εργαζόμενων που προσλαμβάνονται με δίμηνες συμβάσεις στη ...
Ανακοίνωση για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
από το Γραφείο Τύπου Η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν αναπτύξει ...
Κατακεραυνώνει την απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
«Η αιφνίδια απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να κλείσει την δημόσια ...
Ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ ο Γιώργος Καμίνης
«Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελεί, σε κάθε σύγχρονη δημοκρατική ...
ΑντάΕΡΤικο στη δημόσια τηλεόραση!
Απαράδεκτες σκηνές στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με ένα ξαφνικό θάνατο ή ...
Ανοικτή επιστολή προς τον κο Αρβανιτόπουλο για το κλείσιμο δημόσιων βιβλιοθηκών
Κύριε υπουργέ διαβάστε πρώτα την ΙΣΤΟΡΙΑ αυτής της βιβλιοθήκης και ...
Συνάντηση της πρέσβειρας της Αυστραλίας με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου
Θέματα τουρισμού, πολιτισμού, της ομογένειας αλλά και της ...
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας
Μετά από δεκατρία χρόνια προσπαθειών ξεκίνησε η Κεντρική Δημόσια ...
ΔΕΙΤΕ τα 102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας
Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη ...