Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Απολογείται στις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δίνει εξηγήσεις ...
Ενώπιον των εφετών ανακριτριών τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτριών  Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου ...
«Όχι» στο αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής
«Όχι» απαντά το Συμβούλιο Εφετών στην αίτηση εξαίρεσης των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Λαγός ζητεί την εξαίρεση των ανακριτριών-Στο εδώλιο τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ο Λαγός ζητεί την εξαίρεση των ανακριτριών-Στο εδώλιο τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, κατέθεσε ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής Γιάννης Λαγός, την ώρα που οι τέσσερις συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του γενικού γραμματέα του κόμματος Ελένη Ζαρούλια, βρίσκονται ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τέσσερις νέοι κατηγορούμενοι, που εκτός από Ε. Ζαρούλια είναι οι Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης, των οποίων η ασυλία ήρθη πρόσφατα από τη Βουλή, αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Η νέα αίτηση εξαίρεσης, που υποβάλλεται από τη Χρυσή Αυγή, βασίζεται, όπως και η πρώτη που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε υπόνοιες μεροληψίας των δύο εφετών σε βάρος των κατηγορουμένων.

Ο Γιάννης Λαγός επικαλείται στην αίτησή του δύο λόγους που κατά την άποψη του αποδεικνύουν πως οι δύο ανακρίτριες μεροληπτούν και κινούνται «με κριτήρια σκέψης που καθορίζονται αποκλειστικά από ιδεολογικοπολιτική ιδεοληψία».

Συγκεκριμένα, στην αίτησή του ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρεται στην επιστολή που είχαν αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής στις 16 Απριλίου οι δύο δικαστικές λειτουργοί για την επίσπευση των διαδικασιών για την κρίση επί του αιτήματος ασυλίας με την επισήμανση πως λόγω των στενών χρονικών ορίων προκύπτει κίνδυνος αποφυλάκισης κατηγορουμένων στην υπόθεση. Κατά τον Ι. Λαγό με την εν λόγω επιστολή τους οι ανακρίτριες «εκφράζουν δημόσια τη δικανική τους πεποίθηση πως οι έγκλειστοι βουλευτές θα παραμείνουν τουλάχιστον ως το πέρας της ανάκρισης προσωρινά κρατούμενοι». Τονίζει δε ο βουλευτής στην αίτησή του ότι οι εφέτες με την επιστολή τους «ανακοινώνουν ότι μέριμνά τους είναι η διατήρηση της προσωρινής μας κράτησης».

Μάλιστα παραθέτει και την απάντηση του προέδρου της Βουλής (22 Απριλίου) στις ανακρίτριες, στην οποία ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει πως το αίτημα άρσης ασυλίας εξετάζεται με την «αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία». Η εν λόγω αναφορά του προέδρου της Βουλής κατά τον κατηγορούμενο βουλευτή καταδεικνύει πως ο κ. Μεϊμαράκης «ουσιαστικά τις αποδοκιμάζει (σσ: τις ανακρίτριες) για την υπέρβαση της νόμιμης εξουσίας τους και τις "επαναφέρει στην τάξη"».

Ως δεύτερο λόγο ο βουλευτής επικαλείται τη διάπραξη εκ μέρους των ανακριτριών, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του πυρηνάρχη της ΧΑ Περάματος Αναστάσιου Πανταζή. Όπως αναφέρει ο αιτών, κατά τη συμπληρωματική απολογία του Πανταζή, οι δύο ανακρίτριες επικαλούμενες μηνύματα στο κινητό τού κατηγορουμένου από τον βουλευτή την ημέρα επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα «αποπειράθηκαν εκβιαστικά να αναγκάσουν τον Πανταζή να ομολογήσει ότι δήθεν έδρασε με την ιδιότητα του ως πυρηνάρχη, κατόπιν δικών μου εντολών ενώ δεν αμέλησαν να προσφέρουν και το ανάλογο αντάλλαγμα και μάλιστα το πολυτιμότερο όλων για έναν προσωρινά κρατούμενο ήτοι την αποφυλάκισή του».

Κατά την άποψη του βουλευτή οι δύο ανακρίτριες «παρεκτρέπονται ευθέως και απροκάλυπτα από θεσμοθετημένες νομικές αρχές και διεξάγουν ανακριτική έρευνα βάσει ιδεολογικών πολιτικών αρχών» ενώ θεωρεί πως «υιοθετούν την πολιτική θέση των αντιπάλων μας στην εξίσωση Χρυσή Αυγή= Εγκληματική Οργάνωση». Τους καταλογίζει επίσης ότι έχουν «βάλει σε μια δικογραφία ό,τι πετάει και ό,τι "κινείται πανελλαδικά" γύρω από την Χρυσή Αυγή» και ότι «έχουν σηκώσει ιδεολογικά "λάβαρα" διεξάγοντας πολιτική και όχι δικαστική έρευνα σε βάρος μας».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Πολ. Ζησιμόπουλος και Αντ. Γρέγος
Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις ...
Ενώπιον των ανακριτριών Γρέγος και Ζησιμόπουλος για την υπόθεση της Χ.Α.
Άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καλούνται σήμερα να λογοδοτήσουν ...
Ενώπιον των ανακριτριών για την υπόθεση της Χ.Α. η Ελένη Ζαρούλια
Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί σήμερα ...
Ενώπιον των ανακριτριών καλούνται οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καλείται αύριο ...
Κλήσεις σε απολογία για Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κουκούτση και Κούζηλο
Κλήσεις σε απολογία απέστειλαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής ...
Προφυλακιστέος και για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα ο Γιώργος Πατέλης
Απολογία για την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου ...
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιω. Λαγός
Αίτηση αποφυλάκισης 63 σελίδων κατέθεσε ο κατηγορούμενος για ...
(upd2)Στον ανακριτή Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος- Ελευθερα τα 2 μέλη της Χ.Α.
Με χειροκροτήματα και επευφημίες μερικών δεκάδων συγκεντρωμένων ...
Υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ...