Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Έγινε η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από τη πτώση της Χούντας
Αρκετό κόσμο είχε η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από την ...
Πιο σταθεροί οι γάμοι από γνωριμίες στο διαδίκτυο
Ταζευγάρια που γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο, μέσω για παράδειγμα των ...
Πιο σταθεροί οι γάμοι από γνωριμίες στο διαδίκτυο!
Τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο, μέσω για παράδειγμα των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Απολογιστική εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυο

Απολογιστική εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυο
 
Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: Με γέφυρα την ενημέρωση , ταξιδεύουμε με ασφάλεια στον κόσμο του Διαδικτύου.
Στόχος της  εκδήλωσης είναι  η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής δράσης με θέμα : «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω»,που έγινε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  2013-2014,  από την Εθελοντική Ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί  ΕΝ τάξη», και αφορούσε  μαθητές, δασκάλους αλλά και γονείς.
Οι «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της φετινής  σχολικής χρονιάς ενημερωτική δράση σε δημοτικά σχολεία του Δ. Πατρέων, για το Ασφαλές Διαδίκτυο, με τίτλο: «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ,  χωρίς να ρισκάρω», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών Δ.  Πατρέων & Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δ. Πατρέων και το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας.
Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 απολογιστική εκδήλωση , με δράσεις ευαισθητοποίησης και χάπενινγκ με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών και των δασκάλων τους, αλλά και πολιτών  της Πάτρας
Το πρωί της Πέμπτης από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ., μαθητές από τα έξι  δημοτικά σχολεία που υλοποιήθηκε η φετινή μας δράση (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» , 21ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας, 6ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας , 34ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας , 39ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας και 3ο Δημοτικό σχολείο Παραλίας Πατρών), σε συνεργασία με τους εικαστικούς των σχολείων και καλλιτέχνες graffiti  από Αθήνα και Πάτρα θα δημιουργήσουν  τοιχογραφίες (graffiti), στο μαντρότοιχο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στην οδό Φλέμινγκ , με  μηνύματα και εικόνες σχετικά με το Ασφαλές Διαδίκτυο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 18.00 μ.μ. έως τις 20.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  στην «Αγορά Αργύρη», ενημερωτική εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας των «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη», όπου και θα παρουσιαστούν  τα αποτελέσματα  της φετινής δράσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Με γέφυρα την ενημέρωση , ταξιδεύουμε με ασφάλεια στον κόσμο του Διαδικτύου.
ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗ»
Πάτρα 08 Μαΐου 2014
17.45 - 18.00: Προσέλευση κοινού
18.00 - 18.15: Χαιρετισμοί
18.15 - 18.30: Παρουσίαση Έρευνας από τα σχολεία της φετινής δράσης των «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη» - Ερευνητικά δεδομένα από τους γονείς των μαθητών - Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός,
18.30 -18.40: Ερευνητικά δεδομένα από τις τάξεις των μικρών μαθητών                 (Α’, Β’, Γ’)- Φωτεινή Μητρόπουλου, Κοινωνική Λειτουργός-Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη»
18.40 – 18.50: Ερευνητικά δεδομένα από τις τάξεις των μεγάλων μαθητών (Δ’,Ε’,ΣΤ’) - Ιωάννα Τσελεπή, Κοινωνική Λειτουργός-Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών  ΕΝτάξη»
18.50 - 19.00: Ερευνητικά δεδομένα από τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων – Αναστασία Σακκογιάννη, Κοινωνική Λειτουργός - Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών  ΕΝτάξη»
19.00 - 19.15: Παρουσίαση θεατρικού « "Η Κοκκινοσκουφίτσα απ' την ανάποδη» από τα εκπαιδευτήρια «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» . Με το ίδιο θεατρικό αξιοποιώντας το Διαδίκτυο , δημιούργησαν comic που θα το δούμε στη συνέχεια ….
19.15-19.30 Παρουσίαση  της δημιουργικής αξιοποίησης  του Διαδικτύου από τα σχολεία  της δράσης: Ελένη Περικλέους, Κοινωνική Λειτουργός  & Βασιλική Πλώτα, Κοινωνική Λειτουργός -Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών  ΕΝτάξη»
19.30 -19.40: «Τα παιδιά ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου τους… και όχι μόνο!» Παρουσίαση των graffiti των μαθητών : Κανέλλα Κοντονή – Κοινωνική Λειτουργός.
19.40 - 19.50: « Η δράση «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω» , με τη ματιά ενός Δασκάλου: Ηλίας Γκοτσόπουλος, Διευθυντής 39ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας
19.50 - 20.00: Συζήτηση
Σε όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στη δράση , θα δοθούν βεβαιώσεις
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ημερίδα του δήμου Αιγάλεω για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ο Δήμος Αιγάλεω, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ελληνική ...
Τα 6 προειδοποιητικά σημάδια εθισμού στο διαδίκτυο
Τι είναι το φαινόμενο εξάρτησης από το διαδίκτυο...Πότε εμφανίστηκε για ...
Εθισμός στο διαδίκτυο: Τα 6 προειδοποιητικά σημάδια
Τι είναι το φαινόμενο εξάρτησης από το διαδίκτυο; Πότε εμφανίστηκε για ...
Το βίντεο που σαρώνει στο διαδίκτυο.. 42.000.000 VIEWS!
Το βίντεο που σαρώνει στο διαδίκτυο:Τέρας εμφανίζεται ξαφνικά και ...
Η φωτογραφία από την Ελλάδα που «σαρώνει» στο διαδίκτυο!
Θραύση κάνει στο διαδίκτυο η φωτογραφία που «τραβήχτηκε» το 1999 στο ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ :
Με αφορμή την απολογιστική Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου ...
Η φωτογραφία που διχάζει το Διαδίκτυο
Η συγκλονιστική φωτογραφία με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει την ...
Σαρώνει… ο εθισμός στο διαδίκτυο
Ο εθισμός των παιδιών τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα ηλεκτρονικά ...
Από το... δημοτικό σερφάρουν στο Διαδίκτυο τα παιδιά! Τα περισσότερα χωρίς επίβλεψη
Το Διαδίκτυο έχει μπει στην καθημερινότητα, τόσο των μεγάλων ανθρώπων ...