Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Τρελές αγελάδες: Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο προϊστάμενος της ...
Κατέσχεσαν 644 κιλά νωπής σαρδέλας
Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της ...
Κατασχέθηκαν 689 κιλά τροφίμων
Συνεχίστηκαν και για το μήνα Μάρτιο, οι συστηματικοί έλεγχοι της Δ/νσης ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων και Υγιεινής Τροφίμων

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων και Υγιεινής Τροφίμων

Με κυρίαρχα θέματα την πρωτογενή παραγωγή, τις καινοτομίες στην κτηνιατρική επιστήμη και την υγιεινή των τροφίμων, άνοιξαν χθες 2 Μαΐου, οι εργασίες του 3ου Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συνεδρίου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 4 Μαΐου 2014, στο HOTEL DU LAC στα Ιωάννινα.

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία, κατανοώντας την ανάγκη του Έλληνα κτηνίατρου για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση, επιχειρεί μέσω του συνεδρίου αυτού να ανταποκριθεί στην απαίτηση για προσφορά σύγχρονης και επιστημονικά άρτιας γνώσης.

Παράλληλα, επιθυμία και προσδοκία είναι οι εκδηλώσεις αυτές, να αποτελέσουν και το έναυσμα για δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί συνδυάζει την κτηνιατρική διαχείριση των παραγωγικών ζώων με βασικούς πυλώνες τη διαχείριση της υγείας στις εκτροφές, τη βιοασφάλεια, και τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων, οι οποίοι αποτελούν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή υγιεινών τροφίμων. Το συνέδριο στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος του καταναλωτή να απολαμβάνει ποιοτικό τρόφιμο που καλύπτει τις απαιτήσεις υγιεινής, ηθικής, ιχνηλασιμότητας, διαθεσιμότητας και τιμής, σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Το Συνέδριο έχει ακόμη στόχο να καλύψει τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις της Κτηνιατρικής, να αναδείξει τις παθογένειες της παραγωγής, χωρίς όμως να αποκλειστούν και τα κλασικά καθημερινά προβλήματα στην άσκηση της κτηνιατρικής. Άλλωστε, ο καταιγιστικός ρυθμός εξέλιξης της γνώσης και της τεχνολογίας στις ημέρες μας, καθιστούν τη συνεχή ενημέρωση ανάγκη και όχι επιλογή. Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο της Κτηνιατρικής αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι:

•       Διαχείριση υγείας μελισσοσμηνών, βοοειδών, μικρών μηρυκαστικών, χοίρων, ιχθύων, πτηνών κ.ά.

•       Ζωοτροφές-Διατροφή παραγωγικών ζώων

•       Βιολογικές εκτροφές-Βιολογικά προϊόντα

•       Οικονομική κρίση και ποιότητα τροφίμων

•       Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

•       Κρέας και προϊόντα κρέατος

•       Προβλήματα από τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας για τα τρόφιμα

 

Εκτός όμως από το καθαρά επιστημονικό πρόγραμμα, το συνέδριο θα αποτελέσει και τόπο συνάντησης σπουδαίων επιστημόνων από την Ελλάδα, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών

•       Η Κεντρική Εκδήλωση του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, ώρα 20:30 στην αίθουσα «Πανδώρα Α» του ξενοδοχείου Du Lac.

Οργάνωση Συνεδρίου: AFEA S.A. Congress Services

Tο Πρόγραμμα του Συνεδρίου

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων για την Κεφαλονιά
Κάλεσμα στα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να οργανώσουν ...
Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων
Ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης η ανάδειξη του προβλήματος της ...
Φεστιβάλ στην Αθήνα κατά της σπατάλης τροφίμων
Διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων πραγματοποιείται σήμερα ...
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε οικογένειες απόρων στο Ηράκλειο
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800 οικογένειες του Ηρακλείου Κρήτης, που ...
Τι να προσέξουμε τις γιορτές στην αγορά τροφίμων
O Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στην αγορά των ...
Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων-Στους 900.000 οι δικαιούχοι
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το ...
Σαλάμι χωρίς χημικά συντηρητικά παρασκεύασαν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Καινοτόμησαν οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ ...
Πρόστιμα σε 63 επιχειρήσεις μοίρασε ο ΕΦΕΤ τον Μάιο
Πρόστιμα, που ανέρχονται σε 277.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα ...
ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 277.500 ευρώ σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων
Πρόστιμα συνολικού ύψους 277.500 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου ...