Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Στο τέλος του μήνα η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος-Ποιοι και πόσα παίρνουν
Στο τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι δικαιούχοι, των ...
Στις 185.000 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα
Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν ...
Στις 225.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Στις 225.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Από αυτές, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κοινωνικό μέρισμα: Τα 20 «sos» για να πάτε… ταμείο

Κοινωνικό μέρισμα: Τα 20 «sos» για να πάτε… ταμείο

Είκοσι απαντήσεις στις βασικές ερωτήσεις για να πάρετε το κοινωνικό μέρισμα παρουσιάζει σήμερα τιο «xrimaonline». Αιτήσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου. Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση ως το τέλος Απριλίου η καταβολή του μερίσματος θα γίνει ως τις 15 Μαΐου, για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου η καταβολή θα γίνει ως τις 10 Ιουνίου, ενώ για όσους υποβάλουν αίτηση έως 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία το μέρισμα θα καταβληθεί ως τις 10 Ιουλίου.

Για να μπουν στην εφαρμογή, οι δικαιούχοι, αφού πληκτρολογήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, θα «κλικάρουν» στο σύνδεσμο «Αίτηση κοινωνικού Μερίσματος» που βρίσκεται στο χωρίο «Υπηρεσίες για πολίτες» και ακολούθως θα κληθούν να πληκτρολογήσουν τους κωδικούς που έχουν για την είσοδό τους στο Τaxisnet.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν διάφορα προσωπικά στοιχεία, που αφορούν για παράδειγμα στο έτος γέννησης, την οικογενειακή κατάσταση, τον AMKA και στον αριθμό παροχής ρεύματος της κατοικίας τους.

Επιπρόσθετα, θα χρειαστεί να δηλώσουν και έναν τραπεζικό λογαριασμό IBAN, όπου θα πιστωθεί το εφάπαξ βοήθημα, αφού γίνει η επεξεργασία των στοιχείων και εγκριθεί η υποβληθείσα αίτηση.

Τα κριτήρια

Σύμφωνα με την απόφαση, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:

-Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια:

Για τον σύζυγο βασικό όριο εισοδήματος είναι τα 6.000 ευρώ και το καταβαλλόμενο ποσό 500 ευρώ.

Για τη σύζυγο ή τον φιλοξενούμενο ενήλικα που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος έως τις 31/12/2013 είναι +2.000 ευρώ και στο καταβαλλόμενο ποσό +166.67 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή φιλοξενούμενο ενήλικο προσαυξάνεται 1.000 ευρώ το εισόδημα και το ποσό +83,33 ευρώ.

Για μονογονεϊκές οικογένειες +2.000 ευρώ και το ποσό προσαυξάνεται κατά 166,67 ευρώ.

Για ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω +1.000 ευρώ και +83,33 ευρώ.

- Η συνολική ακίνητη περιουσία των αιτούντων την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα προκύπτει από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου για το έτος 2013 και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 125.000 ευρώ. Σε περίπτωση δικαιούχου με σύζυγο ή προστατευόμενα τέκνα ή φιλοξενούμενα πρόσωπα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του κοινωνικού μερίσματος κάθε δικαιούχου, ορίζεται ως βασικό ποσό κοινωνικού μερίσματος το ποσό των 500 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, σύμφωνα με την κλίμακα.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες:

- Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Ν. 2238/1994.

- Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

- Αιτήσεις με πρόσωπα που διαθέτουν ΕΙΧ αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

- Πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

- Ειδικά, οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι την 1/3/2014 στον Οργανισμό Ασφάλισης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν έχουν κανένα ατομικό εισόδημα από παροχή εξαρτημένης εργασίας (μισθό ή ημερομίσθιο), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 από εξαρτημένη εργασία.

Απαραίτητη η φορολογική δήλωση

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του αιτούντος για το οικονομικό έτος 2013.

Ο δικαιούχος συμπληρώνει και υποβάλει το μηχανογραφημένο έντυπο «Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση για τη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος» μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr.

Οι βασικές ερωτήσεις - απαντήσεις

1. Ποιοί είναι δικαιούχοι;

Όλοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι πληρούν αθροιστικά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Υπολογίζεται ότι θα ενισχυθούν περίπου 600.000 νοικοκυριά ή περίπου 1.000.000 πρόσωπα. Θα λάβουν συνολικά 450 εκατ. ευρώ.

2. Ποιά είναι τα κριτήρια;

Ως βασικό όριο εισοδήματος ορίζεται το ποσό των 6.000 ευρώ, με βάση το συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα των αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013, που αφορούν τόσο τον δικαιούχο όσο και τα προστατευόμενα τέκνα ή πρόσωπα που φιλοξενεί. Παράλληλα, ισχύει και κριτήριο ακίνητης περιουσίας. Έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο και έως 200.000 ευρώ για τις οικογένειες, με βάση τα στοιχεία ακινήτων για το 2013. Τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ ισχύει για άγαμους και προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για τη σύζυγο και κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Έτσι, για οικογένεια με δύο παιδιά, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε 10.000 ευρώ.

3. Ποιά εισοδήματα μετράνε;

Αυτά που δηλώθηκαν πέρυσι στις φορολογικές δηλώσεις, άρα τα εισοδήματα του 2012. Το ίδιο ισχύει και για την ακίνητη περιουσία. Προσδιορίζεται με βάση τις δηλώσεις ακινήτων του περασμένου έτους.

4. Μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με αναπηρία

Λαμβάνεται ειδική μέριμνα. Για μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με αναπηρία άνω του 67% το εισοδηματικό κατώφλι ορίζεται στα 8.000 ευρώ. Όταν στην οικογένεια υπάρχει παιδί με αναπηρία άνω του 67%, προβλέπεται επιπλέον προσαύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου κατά 1.000 ευρώ.

5. Τί ισχύει για τους ανέργους;

Ειδικά, οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι την 1/3/2014 στον Οργανισμό Ασφάλισης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα υπό τις προϋποθέσεις της απόφασης, με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν έχουν κανένα ατομικό εισόδημα από παροχή εξαρτημένης εργασίας (μισθό ή ημερομίσθιο), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 από εξαρτημένη εργασία. Ειδικά για τους μακροχρόνια ανέργους, μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων που απορρίφθηκαν, επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

6. Πόσο είναι το επίδομα;

Ξεκινά από 500 ευρώ για τον άγαμο και διευρύνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών φτάνοντας τα 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά. Γενικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν ότι η ενίσχυση ξεκινά από 500 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για τη σύζυγο και κατά 83,3 ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά δικαιούται επίδομα 1.000 ευρώ.

7. Θα μου ζητήσουν φόρο για το επίδομα;

Το κοινωνικό μέρισμα όπως ορίζεται στο νόμο είναι αφορολόγητο και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη και καταβάλλεται εφάπαξ στους δικαιούχους.

8. Πότε θα καταβληθεί;

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, όσοι υποβάλουν αιτήσεις έως το τέλος Απριλίου, θα δουν το επίδομα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως τις 10 Μαΐου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση: για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 30/4/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/5/2014, για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/5/2014 έως και την 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/6/2014 έως και την 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/7/2014.

9. Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr, όταν ανοίξει η σχετική εφαρμογή. Ο αιτών συμπληρώνει και υποβάλλει το μηχανογραφημένο έντυπο «Αίτηση /Υπεύθυνη Δήλωση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος» μέσω του taxisnet.

10. Πώς θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα πάρουν το επίδομα μη δικαιούχοι;

Με βάση τις αιτήσεις, η ΓΓΠΣ θα κάνει διασταυρώσεις στοιχείων για να προσδιορίσει τους πραγματικούς δικαιούχους. Παράλληλα με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (π.χ. κάποιος δήλωσε 10 παιδιά) θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

11. Ποιοί εξαιρούνται από το κοινωνικό μέρισμα;

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Ν. 2238/1994.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ) Αιτήσεις με πρόσωπα που διαθέτουν ΕΙΧ αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

δ) Αιτήσεις με πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

12. Οι ένστολοι θα κάνουν αιτήσεις;

Όχι. Οι δικαιούχοι προσδιορίζονται κεντρικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

13. Πότε θα καταβληθεί το επίδομα για τους ενστόλους;

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στις 9 Μαΐου.

14. Ποιοί ένστολοι είναι δικαιούχοι;

Όσοι είχαν τον Ιανουάριο τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ δικαιούνται πλήρες το επίδομα των 500 ευρώ. Μειωμένο επίδομα θα λάβουν και όσοι είχαν τακτικές αποδοχές έως 1.541 ευρώ. Δικαιούχοι της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης, σύμφωνα με την απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί, είναι τα εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου 2014 στελέχη (ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το επίδομα θα λάβουν και όσοι ένστολοι είχαν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς αργίας, διαθεσιμότητας κ.λπ., εφόσον το σύνολο των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2014, που θα ελάμβαναν, εάν δεν είχαν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς, δεν θα ξεπερνούσε το όριο αποδοχών που έχει τεθεί για τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής.

15. Πώς υπολογίζεται το επίδομα για τους ενστόλους;

Για ενστόλους με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, το επίδομα είναι 500 ευρώ. Για τους ενστόλους των οποίων οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ, αλλά είναι χαμηλότερες από 1.541 ευρώ, το επίδομα των 500 ευρώ μειώνεται κατά ένα δωδέκατο, για κάθε ένα επιπλέον των 1.500 ευρώ. Για παράδειγμα, έστω ότι το άθροισμα των μικτών τακτικών αποδοχών στελέχους που αφορούν τον μήνα Ιανουάριο του 2014, ανέρχεται στο ποσό των 1.505,72 ευρώ. Αρχικά το ποσό στρογγυλοποιείται στα 1.506 ευρώ. Τα 6 επιπλέον ευρώ οδηγούν σε μείωση της εφάπαξ παροχής κατά 72 ευρώ (6 x 12 = 72). Επομένως, ο συγκεκριμένος δικαιούχος θα λάβει εφάπαξ ενίσχυση 428 ευρώ (500-72=428).

16. Τί μετρά στις τακτικές αποδοχές των ενστόλων;

Στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές δεν περιλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή, η ειδική αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθήμερου, ούτε και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επίσης δεν συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως οδοιπορικά έξοδα και το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής, όπως άλλωστε και τυχόν αποδοχές που καταβλήθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά αφορούσαν σε προγενέστερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, υπολογίζονται στο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κ.λπ.). Τα επιδόματα αυτά θα μετρήσουν στις βασικές μηνιαίες αποδοχές διαιρώντας το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2013 με τον αριθμό 12 (όσοι οι μήνες) και προσθέτοντάς το στις αποδοχές του Ιανουαρίου.

17. Υπάρχουν άλλοι δικαιούχοι από το κοινωνικό μέρισμα των 525 εκατ. ευρώ;

Ναι. Σύμφωνα με τις διατάξεις νόμου που ψηφίστηκαν πρόσφατα, θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής προστασίας αστέγων και επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για παροχές ασθενείας ανασφάλιστων.

18. Τί θα ισχύσει για τους ανασφάλιστους;

Οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί ορίζουν ότι δικαιούνται παροχή ασθενείας έως τις 28-2-2015 οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή συνεχίζουν ανασφάλιστοι σε άλλον φορέα την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εφόσον το μέσο ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα στο διάστημα 2011-2013 δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ και οι οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία αφορούν τα έτη 2011-2013. Η κάλυψη ασθενείας αφορά και τα μέλη των οικογενειών τους, ενώ με αντίστοιχα κριτήρια παρέχεται κάλυψη ασθενείας και σε ασφαλισμένους του τομέα μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων, καθώς και σε υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΕ, στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4254/2014 συμπεριλαμβάνεται διάταξη για θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας μέχρι 28-2-2015, σε ενεργούς ασφαλισμένους ή και διακόψαντες, εφόσον δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα και δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ανεργίας με τις παρακάτω ελαστικές προϋποθέσεις:

α) Εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

β) Οι ασφαλισμένοι έχουν ρυθμίσει ή θα ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους.

Η έναρξη εφαρμογής θα γίνει με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών και έκδοση σχετικής εγκυκλίου του ΟΑΕΕ.

19. Ποιοί εξαιρούνται από το κοινωνικό μέρισμα των 500(+) ευρώ;

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ν. 2238/1994.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ) Αιτήσεις με πρόσωπα που διαθέτουν ΕΙΧ αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

δ) Αιτήσεις με πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

20. Αν δεν έχω υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος πέρυσι, μπορώ να κάνω αίτηση για το επίδομα;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του αιτούντος για το οικονομικό έτος 2013.

 

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κοινωνικό μέρισμα και το 2015 προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας
Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και το 2015 προαναγγέλλει με ...
Πιστώθηκε στους λογαριασμούς ακόμη 120.689 δικαιούχων «κοινωνικό μέρισμα»
Πιστώθηκε την Παρασκευή στους λογαριασμούς 120.689 νοικοκυριών που ...
Στα 7.050 ευρώ το εισοδηματικό όριο για το κοινωνικό μέρισμα
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου ...
Στο τέλος Μαΐου η επαναξιολόγηση των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα
Στο τέλος Μαΐου, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων και των εγκρίσεων ...
Eντός της εβδομάδος το κοινωνικό μέρισμα για 265.000 δικαιούχους
Eντός της εβδομάδος θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα σε 265.000 ...
Κεδίκογλου: Σε 525 εκατ. το κοινωνικό μέρισμα
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος ...
Ρεκόρ στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα-Στο 39% το ποσοστό έγκρισης
Στο επίπεδο του 39% έχει ανέλθει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων οι ...
Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος
Ποσό 500 ευρώ ανά άτομο, και χωρίς κλιμάκωση με βάση την οικογενειακή ...
Ψάχνουν τα κριτήρια για το «κοινωνικό μέρισμα»
Σε αναζήτηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των ...