Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Σχέδιο για να ανασάνει και να απεγκλωβιστεί, η Νότια Πάτρα
Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη απευθύνει ο ...
Τα «ψάλλανε» στο δήμαρχο Πεντέλης
Αγάπη και πολλές ευχές έδωσαν στο Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- ...
Πάτρα: Βολές Κ. Χριστόπουλου κατά Γ. Δημαρά για τα παρκόμετρα
Συνοδεία βολών κατά της Δημοτικής αρχής ο επικεφαλής της παράταξης « ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η Ηλιούπολη θέλει δήμαρχο που ζει εντός πραγματικότητας

Η Ηλιούπολη θέλει δήμαρχο που ζει εντός πραγματικότητας

Συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου παραχώρησε στο sofokleousin.gr η κυρία Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών».

Κρίνοντας καταστάσεις και πρόσωπα, η κυρία Πίκουλα καλεί τους δημότες Ηλιούπολης να μην απόσχουν από τις εκλογές, αλλά να προσέλθουν αποφασισμένοι να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους στο Δήμο, που διαβιώνουν αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την ψήφο τους ως σαφή εντολή κάθαρσης των φαινομένων, που έχουν πλήξει την Ηλιούπολη τα τελευταία χρόνια.

Τί έχει περισσότερο ανάγκη σήμερα η Ηλιούπολη;

Μία Δημοτική Αρχή για όλους. Και όχι για ορισμένους και εκλεκτούς. Και Δήμαρχο με βιογραφικό. Βιογραφικό που θα επιβεβαιώνει όχι από πόσες κομματικές καρέκλες έχει περάσει, αλλά να αποδεικνύει ότι η πρότερη επαγγελματική του πορεία, αλλά και η προσωπική του διαδρομή είναι τέτοια, που του παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει από το δημαρχιακό αξίωμα. Πώς μπορεί κάποιος, που έχει θητεύσει αποκλειστικά και μόνο σε κομματικά σαλόνια και που δεν έχει βιώσει την καθημερινότητα του απλού μέσου πολίτη να μπορεί να αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει γύρω του και ποιες είναι οι ανάγκες της πόλης του; Αν δεν μετράς ένσημα από εργασία, αν δεν έχεις συναναστραφεί τον συμπολίτη σου σε ρεαλιστικές συνθήκες καθημερινότητας, αν δεν έχεις μοιραστεί απόψεις, σκέψεις, συναισθήματα με τον άνθρωπο της βιοπάλης, τότε πώς μπορείς να αξιώνεις τη θέση του Δημάρχου; Στηριζόμενος μόνο σε πλάτες κομματικές; Και από ποια δεξαμενή εμπειριών θα αντλήσεις για να προσφέρεις; Ή μήπως αρκεί η ατζέντα των δημοσίων σχέσεων; Αυτό λοιπόν πρωτίστως έχει ανάγκη η Ηλιούπολη. Δήμαρχο που ζει εντός πραγματικότητας. Δήμαρχο που αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες των πολιτών. Και που δεν εξαντλεί το χρόνο της δημαρχιακής του θητείας μοιράζοντας ανακοινώσεις, προσκλήσεις εγκαινίων και φωτογραφίες.

Και τί μπορείτε να υποσχεθείτε στους πολίτες της Ηλιούπολης;

Θα απέφευγα τη λέξη «υπόσχεση». Με εκφράζει πολύ περισσότερο ο όρος «δέσμευση» υπό την έννοια, ότι συνοδεύεται από τεράστιο ηθικό βάρος, όταν αποφασίζεις να κοιτάξεις στα μάτια τους συμπολίτες σου και να τους πείσεις, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα συνεχίσεις να είσαι παρών, δίπλα τους, ακροατής των προβληματισμών και των αναγκών τους και ότι δεν θα εξαφανιστείς, ότι δεν ξεχάσεις ούτε συλλαβή από όσα δήλωσες προεκλογικά. Είναι θέμα τιμής και προσωπικής αξιοπρέπειας να υλοποιείς όσα δεσμεύεσαι ότι θα πράξεις. Είναι θέμα τιμής μετά τη λήξη της δημαρχιακής θητείας – που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι πενταετής και να επαναλαμβάνεται μόνο μία φορά – να μπορείς να κυκλοφορείς ανάμεσα στους συνδημότες σου με το κεφάλι ψηλά. Θα σας έλεγα λοιπόν μέσα σε ένα «παιχνίδι» πλεονασμού, ότι Δεσμεύομαι για τις Δεσμεύεις της δημοτικής μας παράταξης. Σύντομα εξάλλου, οι πολίτες της πόλης μας θα έχουν στα χέρια τους ολόκληρο το πρόγραμμά μας με τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και φυσικά τις δεσμεύσεις μας.

Tι το διαφορετικό έχετε να προτείνετε ως παράταξη για να προσελκύσετε την ψήφο των δημοτών;

Κατ’ αρχήν δεν λειτουργούμε ως μηχανισμός διεκδίκησης ψήφων. Είμαστε μια ενωτική ομάδα ανθρώπων, που αγαπούν, νοιάζονται και επιθυμούν ειλικρινά να «υπηρετήσουν» με τις όποιες δυνάμεις τους την πόλη, που ζουν με στόχο να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και να καλύψουμε ανάγκες τους πρώτης προτεραιότητας και όχι μόνο. Ξέρετε, ζητούμενο δεν είναι να «πετάξεις» ως πυροτέχνημα κάτι το διαφορετικό για να εντυπωσιάσεις. Αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις προγραμματικές θέσεις των διαφόρων δημοτικών παρατάξεων, θα βρείτε λιγότερες διαφορές και περισσότερες ομοιότητες. Το ζητούμενο είναι, μετά το πέρας κάθε δημαρχιακής θητείας, να μετρήσεις πόσες από αυτές τις προγραμματικές θέσεις υλοποίησε η παράταξη που εξελέγη. Τί υποσχέθηκε και τί έκανε. Και επ’ αυτού τουλάχιστον, ο κ. Βαλασόπουλος θα έχει σοβαρή δυσκολία να απαντήσει.

Πώς εσείς αξιολογείτε το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής;

Δεν έχω διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης από αυτά που διαθέτει κάθε άλλος συνδημότης μας. Ως εκ τούτου, βλέπω ό,τι βλέπουν όλοι και κρίνω όπως κρίνουν όλοι. Και πράγματι, ο κ. Βαλασόπουλος αρέσκεται σε επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης. Θεωρώντας, ότι σύσσωμοι οφείλουμε να χειροκροτούμε τον ίδιο και τις ιδέες του, αυτοπαρουσιάζεται ως ένα «διαρκές» θύμα κατασυκοφάντησης και υπονόμευσης εκ μέρους των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της πόλης την ώρα, που ως δήμαρχος, εδώ και τρία χρόνια, φροντίζει να απαξιώνει συστηματικά το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και των αντιπολιτευτικών δυνάμεων. Ουσιαστικά «ακυρώνει» στην πράξη αυτό, που από την αρχή δεν σεβάστηκε: την ψήφο των συμπολιτών μας, που δεν επέλεξαν την παράταξή του στις προηγούμενες εκλογές. Δικαιολογημένη η στάση του, αν αντιληφθούμε, ότι ο κ. Βαλασόπουλος βιώνει το χρίσμα του Δημοτικού Άρχοντα μέσα σε ένα παραλήρημα προσωπικής υπερηφάνειας, που του προκαλούν οι ψευδαισθήσεις, ότι οι Ηλιουπολίτες ανακάλυψαν τον επίγειο παράδεισο επί δημαρχίας του. Σας θυμίζω πρόσφατη δήλωσή του, ότι ο ίδιος «κατόρθωσε να κρατήσει το Δήμο όρθιο, να εξασφαλίσει για τους συμπολίτες μας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και να χαράξει το αύριο της Ηλιούπολης».

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Φιλαναγνωσία στην Ηλιούπολη
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης οργανώνει για 3η χρονιά Καλοκαιρινή ...
Επιστολή στήριξης της δημοτικής κίνησης «Χρώμα στην Πόλη» στο συνδυασμό «Ηλίου-Πόλις-Ανθρώπινη Πόλη»
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση της Ηλιούπολης «Χρώμα στην Πόλη» με ...
Η πρόταση της ΚΕΔΕ για τη ψήφο των μεταναστών
Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποτελούμενη ...
Αυτή είναι η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση δημοτικής παράταξης
Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: «Κάποιοι επιλέγουν να μποϋκοτάρουν την διεξαγωγή ...
Πως απαντά η δημοτική αρχή Ηλιούπολης σε καταγγελία αντιπολιτευόμενης παράταξης
Σε απάντηση του δελτίου τύπου της 05/11 της Παράταξης «Νέα Δημοτική ...
Μαρία Παπαγεωργίου: Νιώθω πικρία που η αλλαγή του ΔΣ έγινε από το Δήμαρχο μέσα από το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.
Δήλωση Μαρίας Παπαγεωργίου, αντιπροέδρου Δημοτικής Κοινωφελούς ...
Επίθεση στα γραφεία δημοτικής παράταξης στο δ. Αθηναίων
Φασιστική επίθεση στα γραφεία της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις ...
Τραγωδία στην Ηλιούπολη με 8χρονο σε γήπεδο 5x5
Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σε γήπεδο 5x5 στην Ηλιούπολη το ...
2ο Μαθητικό Διήμερο εκδηλώσεων στην Ηλιούπολη
Αυτό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απρίλη, πραγματοποιείται στην ...