Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Διονύσου
Με λιτό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου η τελετή ...
Πεντέλη: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της χειμερινής περιόδου
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης ...
Διόνυσος: Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία έσβησαν άμεσα τη φωτιά
Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δυνάμεων της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σε ετοιμότητα τέθηκε η πολιτική προστασία του δήμου Διονύσου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Σε ετοιμότητα τέθηκε η πολιτική προστασία του δήμου Διονύσου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίαση με θέμα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Απριλίου, παρουσία του δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Διονύσου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αποτελεσματικότητα που υπήρξε σε όλα τα συμβάντα, χάρη στην σωστή οργάνωση της πολιτικής προστασίας με την στήριξη του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών, σημείωσε:

«Επειδή πλησιάζει η αντιπυρική περίοδος η οποία θα πρέπει να μας βρει έγκαιρα πανέτοιμους σε όλους τους τομείς. Σήμερα καλούμαστε να σχεδιάσουμε την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας. Αρχίζει μία νέα αντιπυρική περίοδος και μία νέα προσπάθεια για όλους μας.
Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τους εθελοντές για την ανιδιοτελή και αξιέπαινη προσφορά τους, τον ΣΠΑΠ, την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες, που βοήθησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στο να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των συμβάντων, αλλά και στην πρόληψη των πυρκαγιών, που είναι ο πιο σημαντικός τομέας στην περίπτωση αυτή. Τα τελευταία τρία χρόνια χάρη στην σωστή οργάνωση και τις άμεσες παρεμβάσεις, πετύχαμε τον περιορισμό των συμβάντων και τη μείωση των ζημιών.

Μπορεί –όπως έχουμε ξαναπεί- με τη φύση, πολλές φορές, να μην μπορούμε να τα βάλουμε, ωστόσο μέσα από την συνένωση των δυνάμεων όλων των πολιτών, μπορούμε να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις και τους άμεσους κινδύνους.

Εκτιμώ ότι πλέον έχουμε την εμπειρία και τη γνώση, αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση οι εθελοντές μας, τους οποίους ευχαριστώ για μία ακόμη φορά, ώστε με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον ΣΠΑΠ και την Περιφέρεια Αττικής, να προστατεύσουμε από κοινού, αποτελεσματικά το πλούσιο φυσικό κάλλος του τόπου μας, αλλά πάνω απ’ όλα τις ζωές και τις περιουσίες όλων των συμπολιτών μας.

Στόχος μας είναι η οργάνωση και λειτουργία ενός ακόμη πιο ισχυρού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ικανού ν’ ανταποκριθεί στη διαχείριση φυσικών καταστροφών είτε είναι απόρροια των άσχημων καιρικών φαινομένων, είτε πυρκαγιών, είτε σεισμών κ.ο.κ.

Μέσα από διαρκείς και στοχευμένες δράσεις καθαρισμού επιλεγμένων φυσικών χώρων και δεντροφυτεύσεων, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τους πολίτες μια νέα αντίληψη για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, μια νέα νοοτροπία σεβασμού του περιβάλλοντος, έναν νέο κώδικα που να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας και να βελτιώνει την καθημερινότητά μας.

Ο Δήμος μας ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στους εθελοντές πολιτικής Προστασίας και θα στηρίζει πολύπλευρα το έργο τους».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου κ. Κυριάκος Κοντάκης, αφού εξήρε με τη σειρά του, την ευαισθησία και προσφορά των εθελοντών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται, την κατάσταση των οχημάτων και των κρουνών, στην άψογη συνεργασία με όλα τα τμήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, τον ΣΠΑΠ και βέβαια την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πέραν των εκπροσώπων τμημάτων της πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου, προέδρων και μελών τοπικών συμβουλίων, στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σώματος αντιπύραρχος Ηλίας Τσαπούρας.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πασχαλινή διανομή τροφίμων έκανε το Κοιν. Παντοπωλείο στον Διόνυσο
Περισσότερες από 1.200 σακούλες γεμάτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ...
Σήμερα η δεύτερη ενότητα της Σχολής Γονέων του δήμου Διονύσου
Ο Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού «ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου ...
Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Διονύσου
Πρόσκληση στους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ...
Εκδήλωση με θέμα το αρχαίο θέατρο Διονύσου
Ο Οργανισμός Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Διονύσου «Ο ...
Πάνω από 600 άτομα έτρεξαν στον 2ο αγώνα δρόμου του δήμου Διονύσου
Με επιτυχία στέφθηκε ο 2ος αγώνας Δρόμου Δήμου Διονύσου, τον οποίο ...
Κάλεσμα Δήμου Διονύσου για πύκνωση του εθελοντικού κινήματος
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ο Δήμος Διονύσου, ...
Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής από το Δ.Σ. του δήμου Διονύσου
Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου κατά ...
Ψήφισμα του δήμου Διονύσου για την κατάργηση σχολικών μονάδων
Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διονύσου, την ...
Συνάντηση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» δήμου Διονύσου
Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» Δήμου Διονύσου ...