Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Γεωργιάδης: Το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κέντρα υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ
Το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κέντρα υγείας ισχύει ...
Γεωργιάδης:
«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης το ...
Γεωργιάδης: Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ
«Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ» ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γεωργιάδης: Η αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα έχει γίνει πράξη μέσα στα προσεχή δύο χρόνια

Γεωργιάδης: Η αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα έχει γίνει πράξη μέσα στα προσεχή δύο χρόνια

Αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας, εμφανίσθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «ο στόχος για αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα γίνει πράξη μέσα στα προσεχή δύο χρόνια, και οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν».

Όπως είπε, 73 πολυιατρεία έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού, ενώ λειτουργούν και οι 100 μονάδες, όπως είχε προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7.00- 19.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ. Όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός, οι πολίτες θα χρεώνονται μόνο με μία αστική μονάδα για κάθε τηλεφώνημα και θα μπορούν να κλείνουν περισσότερα από ένα ραντεβού ανά τηλεφώνημα, εφόσον το επιθυμούν.
Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι τα κενά που υπάρχουν σε γιατρούς, θα καλυφθούν, καταρχάς με 900 θέσεις επικουρικών ιατρών που θα τοποθετηθούν, κυρίως, σε μονάδες της περιφέρειας και των νησιών.

Το επόμενο βήμα για το υπουργείο Υγείας θα είναι η πρόσληψη 1.000 οικογενειακών γιατρών που θα αποτελέσουν βάση για το ΠΕΔΥ και θα συμβάλουν, ώστε να απεγκλωβιστούν τα νοσοκομεία από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να περιοριστούν στην τριτοβάθμια. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι προχωρά η προκήρυξη για την τοποθέτηση 700 αγροτικών ιατρών.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση της προσφοράς φαρμάκων -κυρίως ογκολογικών- της φαρμακευτικής εταιρείας Roche, για τους ανασφάλιστους, είπε «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αποδεχθούμε αυτές τις προσφορές από τις ιδιωτικές εταιρείες και να τις επαινέσουμε για την πρωτοβουλία αυτή». Η ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία θα διαθέσει δωρεάν 11.500 συσκευασίες φαρμάκων, συνολικής αξίας 2 εκατ. ευρώ, σε νοσοκομεία που θα ζητήσουν, αλλά και στην τράπεζα φαρμάκων του ΙΣΑ και του ΣΦΕΕ.

Όσον αφορά συνολικά στο ζήτημα των ανασφάλιστων, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι σε 3 εβδομάδες, με τη βοήθεια του συστήματος "Άτλας", θα έχει γίνει η συνολική καταγραφή των ανασφάλιστων στη χώρα, οι οποίοι εκτιμώνται από 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια. Ήδη έχει καταγραφεί το 80% είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι «η κάλυψη των ανασφάλιστων αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, καθώς το κράτος καλείται να βρει λύσεις έως τον Ιούνιο».

Όπως είπε, για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 13 εκατ. ευρώ, που έχουν επιστρέψει στα ταμεία του κράτους από τα σκάνδαλα και τις μίζες για τα εξοπλιστικά, ώστε να καλυφθούν τα τακτικά χειρουργεία ανασφάλιστων, καθώς τα έκτακτα καλύπτονται ούτως ή άλλως.

Σχετικά με το πεντάευρω στα νοσοκομεία και το ένα ευρώ στις συνταγές, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα καταβάλλεται από τους ανασφάλιστους, ενώ για τους ασφαλισμένους ο υπουργός υγείας είπε «ότι ίσχυε θα ισχύει».

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με πιθανό ανασχηματισμό μετά τις εκλογές και φήμες για μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο, ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν ξέρω για ποιο ανασχηματισμό μιλάτε» και προσέθεσε πως «αυτό που γνωρίζω είναι ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη».

Σχολιάζοντας δε τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα ξεβρακώσει την κ. Μέρκελ, εξεβρακώθη ο ίδιος από τον Ερντογάν».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Γεωργιάδης: Έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα
«Η ελληνική κυβέρνηση, μην έχετε καμιά αμφιβολία, και φυσικά το ...
Γεωργιάδης: Τα γενόσημα δεν θα αυξήσουν τη συμμετοχή
Κατηγορηματικός, ότι η χρήση των γενοσήμων δεν θα αυξήσει τη συμμετοχή ...
Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ
«Να μην έχουν καμία αγωνία οι γιατροί του ΕΣΥ» για το ενδεχόμενο ...
Γεωργιάδης: Αποκλείει νέο haircut σε μισθούς και συντάξεις
«Νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει» ...
Γεωργιάδης: Ενισχύει το νοσοκομείο των Χανίων με γιατρούς και νοσηλευτές
Την ενίσχυση του νοσοκομείου Χανίων με ιατρικό και νοσηλευτικό ...
Γεωργιάδης: Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει
Την άποψη πως τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει εξέφρασε ο ...
Γεωργιάδης σε εργαζόμενους της Πολυκλινικής: Κάνετε φασαρία για ένα χιλιόμετρο!
Τις βολές του κατά των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών, οι οποίοι ...
Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στην Υγεία
Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας, διαβεβαίωσε ξανά ο ...
Γεωργιάδης: Θα τα λύσουμε όλα, μην ανησυχείτε
Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί μετέβη στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Άδωνις ...