Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
 “Η Πάτρα χαιρετίζει την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής της σύνδεσης με ...
Πάτρα: Οριστικά από την ερχόμενη Τρίτη τα δρομολόγια προς Κεφαλονιά και Ιθάκη
Με καθημερινά δρομολόγια, οριστικά από την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου, ...
Να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή «Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη» ζητά ο Περιφερειάρχης
Με επιστολή του που απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Επανασύνδεση με την Πάτρα ζητούν Κεφαλονιά και Ιθάκη

Επανασύνδεση με την Πάτρα ζητούν Κεφαλονιά και Ιθάκη
Στον υπουργό ναυτιλίας θα αποσταλούν οι υπογραφές που α συγκεντρωθούν και οι οποίες θα απαιτούν την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρας - Σάμης - Ιθάκης, η οποία έχει διακοπέι από το χειμώνα, με την αιτιολογία ότι ήταν ασύμφορη οικονομικά.


Όμως οι κάτοικοι των δύο νησιών, αισθάνονται αγανακτισμένοι και αποφάσισαν την συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, σε μία προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους και να πετύχουν την επανασύνδεση τους με την Πάτρα ακτοπλοοικά.
Το ψήφισμα τους, έχει ως εξής:
«Από το χειμώνα του 2013 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση του νέου λιμανιού της Ιθάκης στον Πίσω Αητό, η γραμμή που υπήρχε πάνω από 40 χρόνια Πάτρα - Ιθάκη διακόπηκε, διότι δεν υπήρχαν πλέον τα οικονομικά συμφέροντα για την πλοιοκτήτρια εταιρία που είχε αναλάβει την γραμμή. Πλέον η μεταφορά των Ιθακήσιων γίνεται δύσκολα μέσα από διαδρομές χρονοβόρες και όλο αυτό για να φτάσουν απλά μέχρι την Πάτρα.
Ούτε συζήτηση για κάποιον που θέλει από την Βόρεια, Ανατολική και Νότια Ελλάδα να φτάσει στο νησί της Ιθάκης, το ταξίδι του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μέρες, αν αναλογιστούμε τα δρομολόγια των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς που πρέπει να πάρει, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι διαδοχικά.
Αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσει κάποιος από Αθήνα με προορισμό την Jakarta της Ινδονησίας μπορεί να φτάσει μέχρι και δέκα ώρες νωρίτερα από κάποιον που ταυτόχρονα θα ξεκινούσε από την Κρήτη να πάει Ιθάκη!
Τα αεροδρομικά δρομολόγια, μέσω του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, είναι ασύμφορα.
Οι πρόσφατες απαντήσεις του Υπουργού σε ερώτηση που του κατατέθηκε σχετικά με το ζήτημα είναι οι απαντήσεις που έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε από όλους τους πολιτικούς που δεν έχουν κανένα λόγο να ευαισθητοποιηθούν επί οποιουδήποτε θέματος: η γραμμή Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη, διακόπηκε ως μη βιώσιμη επιχειρηματικά. Δηλαδή το να αποκόψεις την Κεφαλονιά και την Ιθάκη από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι βιώσιμο επιχειρηματικά! Ούτε λόγος βέβαια για τους δυνατούς σεισμούς που έγιναν πρόσφατα και ακόμα γίνονται στην περιοχή, άλλωστε οι πολιτικοί που ήρθαν με τα κανάλια τους για να διαφημίσουν την φιλευσπλαχνία τους για τους σεισμόπληκτους δεν ήρθαν μέσω Κυλλήνης, ήρθαν από τον ουρανό!
Η μεταφορά είναι δημόσιο αγαθό και όχι πεδίο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, αλλά ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το δούμε έτσι τότε οι κάτοικοι της Ιθάκης θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να δικαιωθούν από Ιταλούς εφοπλιστές που θα ένωναν την Ιθάκη με τη Ανκόνα της Ιταλίας, παρά από τα μυαλά των Ελλήνων πολιτικών που ούτε καν επιχειρηματικά δεν μπορούν να είναι."
Εν τω μεταξύ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν:
«Καλούμε όλους τους Έλληνες και ειδικότερα όσους έχουν επαφή με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να υπογράψουν αυτό το ψήφισμα προκειμένου να σταλθεί στον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να τους πιέσουμε με αυτόν τον τρόπο να ενδιαφερθούν για την ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει την Πάτρα με την Ιθάκη απευθείας. Το αν θα υπάρξει αυτή η γραμμή δεν είναι απλά ζήτημα εμπορικό, ούτε πολιτικό, παρόλο που το εκμεταλλεύτηκαν αρκετά οι πολιτικοί και θα το εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, είναι ζήτημα επιβίωσης και ποιότητας ζωής των κατοίκων.»
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πάτρα: Κατέπλευσε το
Νεότερη ενημέρωση 12.50΄Κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας το "Διονύσιος ...
Παρέμβαση Δρίτσα για τα δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα - Κεφαλλονιά - Ιθάκη
Σύγχυση επικρατεί με την επαναδρομολόγηση ή μη πλοίου στη γραμμή Πάτρα ...
Την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η οριστική απόφαση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλονιά
Θα ξεκινήσουν τελικά τα δρομολόγια από την Πάτρα για την Κεφαλονιά και ...
Δυτική Ελλάδα: Έπεσαν οι υπογραφές για τη γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη
Όπως είχε γράψει το patrasevents.gr μέσα στο επόμενο διάστημα έως και τα τέλη ...
Πάτρα: Σύσκεψη στο ΥΕΝ για την ακτοπολοική σύνδεση με Ιθάκη-Σάμης
Σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα πραγματοποιηθεί ...
Συγκεντρώνουν υπογραφές για να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη
Στη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή ...
Αντίθετος ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με την κατάργηση του Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:Ο Δένδιας αύριο θα δεχθεί τους Ηπειρώτες στο γραφείο του!!!..Απαιτούν την επιστροφή των αστυνομικών και την φύλαξη των συνόρων στη
Απαιτούν την επιστροφή των αστυνομικών πίσω στην Ήπειρο, τη στελέχωση ...
Επαναλειτουργία ΕΡΤ ζητούν ομογενειακές οργανώσεις
Την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, των καναλιών και ...