Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Κατασκευή νέου βιοκλιματικού σχολείου στην Αγία Φιλοθέη
Ενημερωτική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με ...
Μαθητές «ανακρίνουν» το δήμαρχο Αμαρουσίου
Συνέντευξη στη μαθητική ομάδα της Γ΄Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γιόρτασαν την ολοκλήρωση του βιοκλιματικού εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου

Γιόρτασαν την ολοκλήρωση του βιοκλιματικού εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου

Σε ατμόσφαιρα γιορτής με την απελευθέρωση μίας πολύχρωμης αλυσίδας από μπαλόνια, έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στη συμβολή των πεζοδρόμων Ερμού και Διονύσου, συμβολικά το σύνθημα της λειτουργικής αξιοποίησης από κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες της πόλης, της βιοκλιματικής ανάπλασης του Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου.

Πρόκειται, όπως γράφει το epoli.gr για ένα έργο υψίστης αισθητικής, που συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο, αλλάζει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την τόνωση της αγοράς της πόλης, με αφετηρία την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Χαιρετίζοντας τη συμβολική παράδοση της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι, το έργο αυτό έρχεται να δώσει λύση στη «δίψα» δεκαετιών των επαγγελματιών του Αμαρουσίου για μία αγορά προσβάσιμη από όλους, λειτουργική και αισθητικά αναβαθμισμένη. ρου στάθμευσης στην πλατεία ΗΣΑΠ με αυτοχρηματοδότηση και δημιουργία από πάνω μιας νέας πλατείας ορόσημο για την πόλη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, άπαντες, ξεκινώντας από τον Περιφερειάρχη, Γ. Σγουρό, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, τους Συλλόγους του Κέντρου Αμαρουσίου, την εργολήπτρια εταιρία για τη συμπαράσταση και τη συνεργασία, ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί εύρυθμα το έργο και να παραδοθεί λίγο πριν την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κλείνοντας μαζί με τις ευχές του για το Πάσχα, ο κ. Πατούλης, κάλεσε όλους, κατοίκους, εμπόρους, επισκέπτες, οδηγούς, να επιδείξουν το δέον επίπεδο πολιτισμού, να σεβαστούν και να διαφυλάξουν το έργο, να το αξιοποιήσουν και να το χαρούν με γνώμονα ότι αποτελεί δημόσια και δημοτική περιουσία και χρέος όλων είναι να μπορούν να το απολαμβάνουν πολλές γενιές.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, ο Πρόεδρος Γιάννης Νικολαράκος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, για την αποφασιστικότητά του στη διεκδίκηση και αποπεράτωση ενός τόσο σημαντικού έργου - πρότυπο για όλη την Ελλάδα, ανέφερε ότι σε μία κρίσιμη περίοδο για τους επαγγελματίες, η συγκεκριμένη ανάπλαση - «καθρέπτης» για την πόλη του Αμαρουσίου ανοίγει μία νέα προοπτική για την εμπορική αγορά. Ευχαριστίες απηύθυνε, επίσης, στον Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, και στον απερχόμενο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιώργο Παπαχρυσάνθου, για τη σημαντική συμβολή τους στην κατασκευή του έργου, και κάλεσε όλους να το αγκαλιάσουν και να το προστατεύσουν.

Παρόντες στην τελετή της παράδοσης της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου ήταν, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια Αττικής, υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της πόλης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος επισκεπτών και κατοίκων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η αγορά φοράει τα γιορτινά της εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων
Εν μέσω διαμάχης  μεταξύ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της ...
Με τους εμπόρους συζήτησε ο Γιώργος Καμίνης
Τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας αλλά και οι ...
Πάτρα: Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα του κέντρου
Ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας με ...
Στη γειτονιά του Κέντρου ο Γ. Πατούλης
«Η ανάπλαση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών στο Κέντρο και τις ...
Γιόρτασαν την Απελευθέρωση και μάζεψαν φάρμακα μαζί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου
Μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και αλληλεγγύης για την εσχατιά της ...
Στο προφυλάκειο του ΣΠΑΠ ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Στο πυροφυλάκειο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση  ...
Την περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού ως προτεραιότητα για το Δήμο επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Την περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού ως προτεραιότητα για το Δήμο ...
1ος Σχολικός & Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος Αμαρουσίου
Ο δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ένωση Ποληλατικών Σωματείων ...
1ος Σχολικός & Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος Αμαρουσίου
Ο δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ένωση Ποληλατικών Σωματείων ...