Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
«Μπλόκο» στη Χρυσή Αυγή στην 7η δημοτική κοινότητα
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της 7η δημοτικής κοινότητας στην ...
Να ενταχθεί στις λαϊκές αγορές το Κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»
Την αντίθεσή τους με το Κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» εκφράζει ο Εμπορικός ...
«Η Δημόσια Διοίκηση στην εποχή του Μνημονίου»
Συνδιάσκεψη διοργανώνει την Τετάρτη, 10 Απριλίου, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με θέμα: «Η ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

1.633 πολίτες προμηθεύτηκαν αγαθά «Χωρίς Μεσάζοντες»

1.633 πολίτες προμηθεύτηκαν αγαθά «Χωρίς Μεσάζοντες»

Παρά τις εναλλαγές του καιρού, αλλά και τις πρωτοφανείς προσπάθειες ορισμένων να εκμεταλλευτούν προεκλογικά μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία και θεσμοθετημένη πλέον δράση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η διαδικασία της διανομής των αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Εκατοντάδες πολίτες προμηθεύτηκαν αγνά, φθηνά και άριστης ποιότητας αγαθά για το καθημερινό και το πασχαλινό τους τραπέζι, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν πολλά χρήματα και δίχως να ταλαιπωρηθούν ούτε για μια στιγμή.

Η άριστη οργάνωση των συναρμόδιων Γραφείων Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας του Καταναλωτή του δήμου, με τη διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους να βρίσκονται εκεί συνεχώς, είχε ως αποτέλεσμα να στεφθεί από επιτυχία και η σημερινή 5η κατά σειρά εκστρατεία «Χωρίς Μεσάζοντες».

Η διάθεση των περίπου 67 τόνων πιστοποιημένων και εγγυημένης ποιότητας προϊόντων, που φιλοξενήθηκε όπως πάντα στην περιοχή Στρεμπενιώτη της Νεάπολης, άρχισε στις 7.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Οι συνολικά 1.633 παραγγελίες που έγιναν αφορούσαν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας, φασόλια, φακές, ρεβίθια, φάβα και πλιγούρι από τη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων, ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τη Θάσο, αλεύρι τριών ποικιλιών από τη Λάρισα, πατάτες από την Άνω Βροντού Σερρών και χαρτικά από τη Χρυσαυγή Λαγκαδά.

Καθοριστική ήταν και αυτή τη φορά η μεγάλη βοήθεια που παρείχαν και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ, του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, του ΚΕΠΚΑ, δημοτικών τμημάτων, τοπικών φορέων και συλλόγων, που φρόντιζαν για τη διευκόλυνση των οδηγών και τη μεταφορά προϊόντων στα οχήματα των καταναλωτών.

«Η απόγνωση τούς οδηγεί σε σφάλματα»

Μοναδική παραφωνία στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα, που ανήκει αποκλειστικά στους συμπολίτες μας, αφού η δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» αποτελεί στήριγμα ουσίας για την πληττόμενη από την οικονομική κρίση μέση οικογένεια παρέχοντάς της την ευκαιρία να προμηθεύεται προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ακόμα και κατά 50% από τις αντίστοιχες των σούπερ μάρκετ και άριστης ποιότητας, ήταν η απόπειρα κάποιων να προκαλέσουν ένα ακόμη μικροπολιτικό «πυροτέχνημα», καταγγέλλοντας χωρίς βάσιμα επιχειρήματα την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Έφθασαν, μάλιστα, στο σημείο να στείλουν και την Αστυνομία προκειμένου να ελέγξει το νομότυπο της όλης διαδικασίας, όργανα της οποίας έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους, ως όφειλαν, σε όλους τους συμμετέχοντες παραγωγούς και συνεταιρισμούς.

Σίγουρα η επιμονή τους δεν είναι τυχαία, ειδικά αυτή την περίοδο. Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, όμως, δεν είναι από εκείνες που λειτουργούν στο σκοτάδι, παρασκηνιακά. Η διοίκηση του δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο, σαφέστατα και παρέμεινε στο χώρο, υποδέχθηκε τα αστυνομικά κλιμάκια κι έδωσε κάθε στοιχείο και διευκρίνιση που ζητήθηκε, δηλώνοντας και αποδεικνύοντας ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει.

Άλλωστε η νομιμότητα, η εντιμότητα και η διαφάνεια σε κάθε χειρισμό κάθε δημοτικής υπόθεσης, είναι γνωστές, δεν αμφισβητούνται και δεν προσβάλλονται παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας ελάχιστης μειοψηφίας. Όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου με την πάγια επιμονή και τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η διοίκηση του δήμου, εκδίδονταν, όπως κάθε φορά, όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και αποδείξεις.

«Μέρα με τη μέρα κι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Μαΐου, η απόγνωση κάποιων, η ένδεια και η απουσία πολιτικών επιχειρημάτων τούς οδηγεί σε συνεχή σφάλματα. Οι γνωστοί-άγνωστοι για μια ακόμη φορά έδρασαν κρυπτόμενοι, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα μεγαλεμπόρων, χονδρεμπόρων, μεσαζόντων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ή εμφανιζόμενοι ως αυτόκλητοι προστάτες των Λαϊκών Αγορών. Άτολμοι να βγουν στο φως, έπαιρναν και ξανάπαιρναν τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές απαιτώντας την αυτόφωρη σύλληψη του δημάρχου και των αντιδημάρχων, αλλά ακόμα-ακόμα και των εργαζόμενων και των εκπροσώπων των παραγωγικών συνεταιρισμών», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Εμείς, ως δημοτική αρχή και ως δήμος έχουμε επιλέξει συνειδητά να υπηρετούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας και των συνδημοτών μας, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος ή όφελος. Αυτό κάνουμε για πέμπτη συνεχή φορά με τη διοργάνωση της διάθεσης των προϊόντων ‘‘Χωρίς Μεσάζοντες’’ γιατί επιλέξαμε να στηρίξουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας στο σκληρό αγώνα της επιβίωσης, και όχι τα συμφέροντα των μεσαζόντων, της αισχροκέρδειας και της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας. Ο δήμος μας δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο καμιάς συντεχνίας, αλλά συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης των συνανθρώπων μας», κατέληξε.

 

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δωρεάν διανομή προϊόντων από τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών
Με δωρεάν διανομή των προϊόντων στις γειτονιές της Αθήνας, συνεχίζουν ...
Και πάλι υποψήφιος ο Δήμαρχος Έδεσσας
Ο νυν Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου θα διεκδικήσει στις ...
Στις 4.000 οι επανασυνδέσεις ρεύματος σε ευάλωτους πολίτες
Στις 4.000 αναμένεται να έχουν φτάσει μέχρι απόψε το βράδυ οι ...
Το βίντεο με την επίθεση της αστυνομίας στα Εξάρχεια
Ομάδες της ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ  επιτέθηκαν σε πολίτες που κάθονταν σε ...
Συνεχίζεται η συλλογή  υπογραφών για να μη μετρά το έλλειμμα στην παιδεία
Η πρωτοβουλία για διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής, με τίτλο «Η ...
Ελληνίδα η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης
Η νεότερη δήμαρχος σε όλη τη χώρα αλλά ενδεχομένως και στην Ευρώπη ...
Βγαίνει από το νοσοκομείο ο δήμαρχος Αμυνταίου
Ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος τραυματίστηκε στη ...
Στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα «ληγμένα»
Από χθες ξεκίνησαν οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης ...
e-πιστοποιητικά στην υπηρεσία του πολίτη
Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης, www.ermis.gov.gr, δίνει τη δυνατότητα στους ...