Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Αχαία: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ζητούν οι σιδηροδρομικοί
Κάλεσμα στην Ομοσπονδία να προχωρήσει σε Πανελλαδική Απεργία στις 12 ...
Απεργία αύριο σε Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για αύριο οι εργαζόμενοι σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ ...
Αναστέλλουν την απεργία στις Πανελλαδικές οι καθηγητές
Ανατροπή το βράδυ της Τετάρτης με τη πρόταση από την ΟΛΜΕ - Οι καθηγητές ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απεργία της Τετάρτης

Κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απεργία της Τετάρτης

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Απριλίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση αναφέρουν:

Λίγες ημέρες μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και εν’ όψει  της Πανελλαδικής-Πανεργατικής Απεργίας  που έχουν προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και  η Γ.Σ.Ε.Ε. για  την  ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια με ειλικρίνεια και καθαρό λόγο.


Τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια οι κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα σπρώχνουν μεθοδικά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.


Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα «μνημόνια τελείωσαν», ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», στήνοντας ταυτόχρονα ένα σόου γύρω απ ́ το μοίρασμα του υποτιθέμενου«πλεονάσματος», προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας
Στόχος τους να εξασφαλίσουν παράταση ζωής προκειμένου να προλάβουν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει. Το έργο του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, της διάλυσης του Κοινωνικού κράτους, της ιδιωτικοποίησης
της Υγείας και της Παιδείας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της επέκτασης των ενοικιαζόμενων και χωρίς κανένα δικαίωμα εργαζόμενων, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.


Όταν κάποιοι «στήνουν» πανηγύρια για την υποτιθέμενη ανάκαμψη, η κυβέρνηση πίσω από τη βιτρίνα της «διαμάχης» και της «σύγκρουσης τιτάνων» για το γάλα περνά νέα αντεργατικά μέτρα.
Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις απελευθερώνοντας τις απολύσεις και δημιουργώντας σκηνικό «ζούγκλας» και συνθήκες δουλείας στο εργασιακό τοπίο. Νομοθετούν το βασικό μισθό των 500,00ευρώ, προωθούν την ψήφιση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με νέες μειώσεις αποδοχών.


Καταργούν οριστικά τις τριετίες των εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα, καθηλώνοντάς τους μισθολογικά.
Διαλύουν ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό σύστημα μειώνοντας «γενναία» τις ασφαλιστικές εισφορές που σημαίνει μείωση εσόδων τουλάχιστον κατά 1 δις το χρόνο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οδηγώντας σε νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης.
Απροκάλυπτα «δωρίζουν» τον έλεγχο των τραπεζών για τις οποίες ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, σε ιδιώτες κερδοσκόπους.


Εξαθλιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια την Ελληνική κοινωνία υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτουν νέα δάνεια και υποθηκεύουν το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσουν και να εξυγιάνουν τις τράπεζες και να τις επιστρέψουν στη συνέχεια στους τραπεζίτες.
Κλείνουν τον Ο.Π.Α.Δ. ολοκληρώνοντας την αφαίμαξη των πόρων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. που εξαρχής αποτελούσε στόχο των κατά καιρούς «μεταρρυθμιστικών αλλαγών».


Είναι ξεκάθαρο πως όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Όλοι αναγνωρίζουμε πως ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Είναι φανερό πως η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δυνάμεων τουλάχιστον στο Δημόσιο είναι αναντ ίστοιχη της «δράσης» της κυβέρνησης και των μέτρων που ψηφίστηκαν.


Τα όποια λάθη και παραλήψεις δεν δικαιολογούν και δεν αποτελούν άλλοθι της πρωτοφανούς μικρής συμμετοχής στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η παθητικότητα, η απογοήτευση, ο φόβος και η ανασφάλεια δεν είναι τα συστατικά της αντίστασης που πρέπει να επιδείξει το εργατικό κίνημα την κρίσιμη αυτή περίοδο.
Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, είναι μακρύς και δύσκολος.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν δράσεις που θα εξασφαλίζουν την μαζικότητα σε έναν αγώνα που δεν μπορεί να είναι κλαδικός, αλλά διευρυμένος και συνολικός, που χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και συμμετοχή.


Έχουμε χρέος να συναντηθούμε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα, τους Επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν κόπους μιας ζωής να χάνονται.
Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.
Παρά τα μεγάλα προβλήματα, η επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, η πρώτη μετά από αρκετό καιρό, είναι για τους εργαζόμενους μονόδρομος!!!


Ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η νέα περικοπή πόρων των τακτικών εσόδων της Κεντρικής Διοίκησης προς τους Ο.Τ.Α., η  «εθελοντική» ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα που θα υποκαταστήσει στο μέλλον τις μετατάξεις εργαζομένων,  η προσχηματική «αξιολόγηση» που προετοιμάζει το έδαφος ώστε το 15% των εργαζομένων να είναι στον προθάλαμο των διαθεσιμοτήτων αλλά και ο επανέλεγχος της μετατροπής της εργασιακής σχέσης σε Αορίστου Χρόνου για χιλιάδες εργαζόμενους, δείχνει τι περιμένει τους εργαζόμενους το επόμενο χρονικό διάστημα.


Την ίδια στιγμή και με εισήγηση της Κ.Ε.Δ.Ε., ψηφίστηκε η εκχώρηση των  Ανταποδοτικών Τελών στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή τους  όταν συνάπτονται συμβάσεις εκχώρησης-ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας και Δημοτικού Φωτισμού, αναδεικνύοντας τη λαχτάρα μεγάλης μερίδας αιρετών να ξεπουλήσουν τις  ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, προφασιζόμενοι την έλλειψη προσωπικού που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες!!!
Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και καταργήσεις υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.


Ενδεικτικό παράδειγμα η διαχείριση των απορριμμάτων, που κυβέρνηση και αιρετοί έχουν «λυσσάξει» να εκχωρήσουν στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.
Το ότι το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να επανεξετάσει την συχνότητα, τη διάρκεια, αλλά και το είδος των κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα δεν αναιρεί την ανάγκη επιτυχίας της Πανελλαδικής-Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Απριλίου 2014.


Σε αυτή την κατεύθυνση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί  τους Συλλόγους-Μέλη της να ενημερώσουν τους εργαζόμενους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία αλλά και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα Συνδικάτα. Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί θα είναι βάρβαρα και πιο σκληρά. Η απόκρουσή τους απαιτεί την συστράτευση όλων των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-11.00 π.μ.


Όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.
Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις.
Προστασία των Δημόσιων Κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.
Διαγραφή του χρέους.
Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των Δημοσίων-Κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...!

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κάλεσμα στους δήμους να αναπτύξουν προγράμματα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων
Κάλεσμα προς τους δήμους της Αττικής να καταθέσουν προτάσεις για την ...
Απεργία Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Ποιοι απεργούν;
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε γενική παν – δημοσιοϋπαλληλική απεργία  Τετάρτη και ...
Απεργία πείνας κρατουμένων στην Καλιφόρνια
Περίπου 30.000 φυλακισμένοι άρχισαν τη Δευτέρα απεργία πείνας στην ...
H ΝΔ για την απεργία στα ΜΜΕ
Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση να συνεχίσουν μέχρι το πρωί της ...
Απεργία μέχρι την Τρίτη στα ΜΜΕ
Στην απόφαση να συνεχίσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης την απεργία στα ...
Συμμετοχή ΠΟΕ - ΔΟΥ στην αυριανή γενική απεργία
Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ...
Πρώτος «έσπασε» την απεργία ο σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ
Πρόγραμμα για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ έχουν αρχίσει και μεταδίδουν από ...
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: «Απεργία στις Πανελλήνιες» επιμένει η ΟΛΜΕ!
Στην απόφαση να κατέβουν σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα και να ...
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: «Απεργία στις Πανελλήνιες» επιμένει η ΟΛΜΕ!
Στην απόφαση να κατέβουν σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα και να ...