Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
6η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων
Ο δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει την επιτυχημένη πρωτοβουλία που ξεκίνησε ...
Τροπολογία για την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.
Κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.  Τροπολογία με την ...
Γ. Κουράκης: Αντίθετος στις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών
Την πλήρη διαφωνία του για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Φιάσκο η έκδοση των δήθεν «τελικών» πινάκων διάθεσης κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Φιάσκο η έκδοση των δήθεν «τελικών» πινάκων διάθεσης κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Ένα ακόμη φιάσκο ήρθε να προστεθεί στην κινητικότητα-παρωδία της κυβέρνησης και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: Η έκδοση των δήθεν «τελικών» πινάκων διάθεσης για τα καταστήματα κράτησης, έναν από τους φορείς απορρόφησης των Δημοτικών Αστυνομικών. Το πάθημα με τους Σχολικούς Φύλακες (όπου σε τρεις ημέρες εκδόθηκαν τρεις διαφορετικοί πίνακες, για να ακολουθήσει και τέταρτος) δεν έγινε μάθημα, γιατί απλά αυτή την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο από τα στυγνά νούμερα της συμφωνίας με την τρόικα», σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προσθέτει: «Την ίδια στιγμή, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Εύη Χριστοφιλοπούλου συνεχίζει να εμπαίζει τους Σχολικούς Φύλακες που απολύθηκαν, κατηγορώντας τους ότι δεν υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στις θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς!!! Ύστερα από τόσους μήνες η Υφυπουργός στο καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τη διεκπεραίωση της κινητικότητας έχει μαύρα μεσάνυχτα για τη διαδικασία, αγνοώντας ότι όλες οι ανακοινώσεις εκδίδονται ανά κλάδο, αποκλειστικά και μόνο για τους υπαλλήλους του κλάδου.

Ο πολυπόθητος εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης προσκρούει πρώτα απ’ όλα στην ανικανότητα του ιδίου και των συνεργατών του». Μετά τη διάτρητη εγκύκλιο του κ. Μητσοτάκη για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών με τις φωτογραφικές μοριοδοτήσεις και λοιπές «οδηγίες» που προάγουν την αναξιοκρατία και ευνοούν συγκεκριμένη μερίδα υποψηφίων, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη ατόπημα: Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους οι προσωρινοί πίνακες για έναν και μόνο φορέα, τα καταστήματα κράτησης, βαφτίστηκαν –απαράλλακτοι– ως «τελικοί».

Κατανοούμε την πίεση που υπάρχει για την κάλυψη των ανυπέρβλητων κενών στα καταστήματα κράτησης, κενά που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική της κυβέρνησης. Δεν μπορεί όμως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να γίνουν η «Ιφιγένεια» σε ένα παιχνίδι που η κυβέρνηση παίζει με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, μετά την τραγική δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.

Στον τελικό πίνακα διάθεσης που με αδικαιολόγητη βιασύνη εξέδωσε το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, φιγουράρουν υποψήφιοι για τους οποίους έχει δημοσιευθεί η ανάκληση των διορισμών τους, ή η αναδρομική τους εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα και επιστροφή τους στους Δήμους. Την ίδια στιγμή εκκρεμεί η εξέταση πλέον των 1.000 ενστάσεων, τόσο για διόρθωση λαθών όσο και για πλασματικές μοριοδοτήσεις που έλαβε μερίδα υποψηφίων. Επακόλουθο είναι οι διορθωμένοι πίνακες να μην έχουν απολύτως καμία σχέση με τους προσωρινούς. Είναι αυτονόητο ότι χωρίς να γίνουν οι παραπάνω διορθώσεις, καμία διαδικασία απορρόφησης δεν μπορεί να «τρέξει».

Η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι πίνακες διάθεσης ανά φορέα είναι αλληλένδετοι, καθώς μία απλή αφαίρεση ονόματος από ένα πίνακα έχει ως συνέπεια την τροποποίηση των πινάκων διάθεσης σε όλους τους φορείς. Η παραμικρή αλλαγή επιφέρει εκ των πραγμάτων ένα «ντόμινο» απρόβλεπτων μεταβολών που εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τις ατομικές προτιμήσεις κάθε υπαλλήλου, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προβλεφθούν. Έτσι, η οποιαδήποτε προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας μεμονωμένα για έναν φορέα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλεφθεί μία ακόμη συνέπεια της κινητικότητας: Μεγάλος αριθμός υπαλλήλων θα αναγκαστεί να μετακομίσει σε άλλη πόλη. Ας αναλογιστεί η κυβέρνηση πόσο θα εξυπηρετήσει να ξεσπιτωθούν υπάλληλοι για ένα ή δυο μήνες, αν προχωρήσει η διαδικασία μεμονωμένα για ένα φορέα και με τη συνολική έκδοση οριστικών πινάκων να μετακομίσουν εκ νέου αλλού! Και πόσο νόημα έχει άραγε να ξεκινήσει η προβλεπόμενη εκπαίδευση, είτε για τους εξωτερικούς φρουρούς είτε για τους σωφρονιστικούς υπάλληλους και στο μέσο της πολλοί από αυτούς να αντικατασταθούν από άλλους!»

Στην ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καταλήγει: «Με δεδομένα όλα τα παραπάνω καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και να καθυστερήσει την έκδοση τελικών πινάκων διάθεσης των φορέων υποδοχής για όσο καιρό χρειαστεί  και τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί το σύνολο των ενστάσεων και να ολοκληρωθεί η ανάκληση διορισμού για όσους κατείχαν πλαστά δικαιολογητικά. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ενδέχεται να φέρει τα πάνω-κάτω στη μοριοδότηση και στη διαμόρφωση των οριστικών πινάκων, γίνεται αντιληπτό ότι η όποια επίσπευση της διαδικασίας δεν εξυπηρετεί ούτε την κυβέρνηση, ούτε τους υπαλλήλους». 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
4η δράση διάθεσης εγχώριων αγροτικών και άλλων προϊόντων
Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου, ανταποκρινόμενος στη μεγάλη ζήτηση από ...
Tι να τρώτε όταν έχετε κατάθλιψη – Πέντε προτάσεις
Οι τροφές που παρουσιάζονται παρακάτω συμβάλλουν στη σταθεροποίηση ...
Έτσι θα αγοράζουμε από φέτος τα καυσόξυλα
Δυσκολία στο να συμφιλιωθούν με το νέο τρόπο διάθεσης των καυσόξυλων ...
Σε ΕΛΑΣ και φυλακές το 90% των δημ. αστυνομικών
Μόλις το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στη θέση του, καθώς ...
Κινητοποιήσεις Δημοτικών Αστυνομικών στη Ρόδο
Σε συνέχεια των δυναμικών τους κινητοποιήσεων εκφράζοντας την ...
Καμίνης: Αντί να παίρνουν τη Δημοτική Αστυνομία, θα έπρεπε να την ενισχύσουν
Για το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών, δηλαδή τη διαθεσιμότητα των ...
Πότε μπορεί να παρουσιαστεί κατάθλιψη
Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κακής διάθεσης και της ...
Απέχουν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο οι δημοτικοί αστυνομικοί
Αποχή όλων των δημοτικών αστυνομικών από τα καθήκοντά τους κατά το ...
Στην ΕΛ.ΑΣ. μετακινούνται 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί - αναμένονται αντιδράσεις
Στη μάχη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα η κυβέρνηση πρότεινε στους ...