Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Στη δενδροφύτευση στην Ηλιούπολη ο Αλ. Σωτηρόπουλος
Το «παρών» στην αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16/2) στον ...
Ολιγωρία για τη λειτουργία τμημάτων πληροφορικής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηλιούπολης
Τους προβληματισμούς του, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Δυναμική συγκέντρωση του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη-Χαιρέτισε ο Μανώλης Γλέζος

Δυναμική συγκέντρωση του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη-Χαιρέτισε ο Μανώλης Γλέζος

Στο κατάμεστο από κόσμο, θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  28 Μάρτη, η εναρκτήρια προεκλογική  συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης το Χρήστο Κοκοτίνη, στην οποία έδωσε το παρών και απηύθυνε χαιρετισμό το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Την διοργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η νεολαία της Κίνησης και του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης. Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους  οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ,  Νάντια  Βαλαβάνη, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς και ο Ηλιουπολίτης, τέως βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Λεβογιάννης. Επίσης το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης, Γιάννης Αναγνώστου  (Νέα Δημοτική Κίνηση),  Δημήτρης Πανταζόπουλος (ΕΝΑΚ), Τάσος Ευσταθίου (Πάμε Μπροστά), καθώς και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, στους όμορους Δήμους, Βύρωνα  Άκης Κατωπόδης και  Δάφνης - Υμηττού Μπάμπης Αλεξάτος,. Διαβάστηκε χαιρετισμός  της Υποψήφιας  του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος, ανέδειξε την καθοριστική σημασία της αυτοδιοίκησης και τον ιστορικό  ρόλο της αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας πραγματικά άμεσο-δημοκρατικής κοινωνίας.

 Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης  ο Παναγιώτης Πατσαβός, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής  Κίνησης «Χρώμα στην Πόλη», που εξέφρασε τη σαφή και αμέριστη υποστήριξή του στο Χρήστο Κοκοτίνη και την « Ηλίου – Πόλις, ανθρώπινη πόλη» τονίζοντας  την ανάγκη συσπείρωσης όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης, ενάντια στην αυταρχική και αλαζονική, μνημονιακή πολιτική της νυν Δημοτικής Αρχής του κ. Βαλασόπουλου.

Ο υπ. Δήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Κοκοτίνης στην ομιλία του, έκανε κάλεσμα ενότητας  όλων των συμπολιτών μας και τόνισε τη θεμελιακό αίτημα για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής ανθρώπινης πόλης, που θα σέβεται τον πολίτη, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και θα προάγει την κοινωνική πολιτική και τη διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών.  Τόνισε ολοφάνερα την απόλυτη αντίθεσή του στις μνημονιακές, όπως είπε, πολιτικές που ο νυν Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος εξυπηρετεί με αξιοζήλευτο τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στη φτωχοποίηση των συμπολιτών μας  και την εξαθλίωση της πόλης μας. Ανέδειξε το κατεξοχήν πολιτικό μήνυμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Έκανε σαφές ότι, απ’ τη μεριά του υπάρχει αφενός,  μια ισχυρή πολιτική πρόταση για την τοπική κοινωνία με σχέδιο οργάνωσης και διαχείρισης της αυτοδιοίκησης και αφετέρου, μια αξιόλογη ομάδα δημιουργικών, καθαρών και αξιόπιστων στελεχών  που θα μπορέσει να έχει μόνο θετική προσφορά για την πόλη.

Ο Χρήστος Κοκοτίνης, με ξεκάθαρο, απλό, έντιμο και υπεύθυνο λόγο και τρόπο, οριοθέτησε τα σημαντικά προβλήματα της πόλης, όπως το ΚΥΤ της ΔΕΗ, το ρέμα της Πικροδάφνης, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Υμηττού, την περιφερειακή οδό Υμηττού, καθώς και το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, τις συγχωνεύεις σχολείων. Επίσης αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη  για την εξασφάλιση της καθαριότητας της πόλης, της άμεσης  προώθησης της Ανακύκλωσης στην πηγή, την προστασία του πρασίνου, την άμεση προτεραιότητα συντήρησης των σχολείων  της Ηλιούπολης και τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προβληματικό και αδιαφανή ρόλο των διαφόρων Μ.Κ.Ο.  που λυμαίνονται την πόλη μας και  χρησιμοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή για να εκμεταλλεύονται ακόμα και ψηφοθηρικά την ανέχεια των συμπολιτών μας. Επιπρόσθετα  αναφέρθηκε  ιδιαίτερα στη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών συμπολιτών μας με την προώθηση μιας υγιούς και έντιμης κοινωνικής  πολιτικής,  με την θεσμική καθιέρωση του επιτυχημένου και ουσιαστικού έργου των Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους πολίτες, μέσα από τις διανομές τροφίμων και άλλου υλικού.

Ο Χρήστος Κοκοτίνης και η «Ηλίου-Πόλις, ανθρώπινη πόλη»,  εκφράζουν μια ξεχωριστή πρόταση που, με αίσθημα ευθύνης αξιοπιστία και ρεαλισμό, μπορεί να φέρει την ανατροπή του παλαιοκομματικού, αδιαφανούς, αποτυχημένου δημαρχοκεντρικού μοντέλου  διαχείρισης της νυν δημοτικής αρχής του κ. Βαλασόπουλου .  Ήρθε τώρα  η ώρα της ανατροπής του αποτυχημένου μνημονιακού  και αυταρχικού  μοντέλου και των εκπροσώπων του. 

Ο Χρ. Κοκοτίνης και η αξιόλογη ομάδα των συνεργατών του, δίνοντας προβάδισμα στους νέους της πόλης, μπορούν  να  προσφέρουν  ουσιαστικό  και θετικό έργο στην τοπική κοινωνία και να αναδείξουν τον πολίτη συμμέτοχο στη διαχείριση της εξουσίας.

Να δώσουν μια νέα, έντιμη αντίληψη για τα κοινά και να επαναφέρουν τον πολίτη και τη δημοκρατία στο προσκήνιο της πόλης μας χωρίς φρούδες υποσχέσεις , αλλά με όραμα και υπευθυνότητα. Ένας τέτοιος διάφανος, αξιοπρεπής, προοδευτικός, σοβαρός, ανεπιτήδευτος  και αγωνιστής Δήμαρχος αξίζει για την ιστορική Ηλιούπολη.

Η ομιλία του καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που αναγνώρισε στο Χρήστο Κοκοτίνη την υπεύθυνη, έντιμη και αξιόλογη πολιτική επιλογή για την Ανατροπή και την Ελπίδα για μια πραγματικά, Δημοκρατική, Ανθρώπινη Πόλη.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Άλλοι 20 υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης πολιτών Βύρωνα: Δύναμη ελπίδας
Τα ονόματα 20 ακόμη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της ...
Εκατοντάδες Ηλιουπολίτες στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοτικής Κίνησης
Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 ...
Τα πρώτα 42 ονόματα του ψηφοδελτίου «Ανατροπή στη Γλυφάδα»
«Η μεγαλειώδης και εντυπωσιακή συγκέντρωση των Γλυφαδιωτών το Σάββατο ...
Παρουσιάστηκε η Κοινωνική Πολιτική της ΡΑΠ
Τις θέσεις της για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, παρουσίασε χθες το βράδυ ...
Νέα συνέλευση της δημοτικής κίνησης Ηρακλείου Αττικής «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο»
«Όλοι μαζί μπορούμε  η λύση είναι στα χέρια μας» είναι το κάλεσμα των ...
Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στους πλειστηριασμούς
Συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν το απόγευμα ...
M. Γλέζος: «Ξεγελιούνται αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί»
«Ξεγελιούνται αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί», ξεκαθάρισε ο ...
«Τρέχουμε στην Ηλιούπολη»
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Τ.Ε. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ...
Γλέζος: Να καταργηθούν οι εξετάσεις της αποστήθισης....
Την άμεση κατάργηση των εξετάσεων της «αποστήθισης» ζητά ο βουλευτής ...