Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τεχνολογία
Σχετικά Νέα
Παρουσιάζεται την Τρίτη στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή καμπάνια εκστρατεία e- Skills for Jobs
Στην Αθήνα παρουσιάζεται την Τρίτη,  η νέα μεγάλη Πανευρωπαϊκή ...
Ελληνική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week
To Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) και η Microsoft Ελλάς, ...
Microsoft και Google κινούνται δικαστικά κατά των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις
Η εταιρεία πληροφορικής Microsoft ανακοίνωσε πως η υπόθεση που αφορά το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ελληνική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week

Ελληνική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week

To Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) και η Microsoft Ελλάς, ανακοίνωσαν  την έναρξη για την Ελλάδα, της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Get Online Week 2014 που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τους στόχους του Μεγάλου Συνασπισμού για την Ψηφιακή Απασχόληση, μέσα από τον οποίο η Ευρωπαΐκή Επιτροπή καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς να συνεργασθούν με σκοπό την κάλυψη των 500.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που προβλέπεται να δημιουργηθούν έως το 2015.

Στο πλαίσιο του Get Online Week 2014 θα διοργανωθεί εκδήλωση για μαθητές και φοιτητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του DEREE-The American College of Greece. Χορηγoί της εκδήλωσης είναι η PEOPLECERT, το DEREE-The American College of Greece, το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, η ΜanpowerGroup,  το Athens Information Technology καθώς και το European Centre for Women and Technology. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.eventora.com/en/Events/getonlineweek

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα διατεθούν από τη HePIS 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft Office Specialist (M.O.S) για τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο ελληνικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist. To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Οffice Specialist είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα σε 90 χώρες και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από τους φορείς πιστοποίησης INFOTEST και ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η εκστρατεία Get Online Week διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ευρωπαϊκό φορέα Τelecentre Europe και τη φετινή χρονιά θα διοργανωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης. Εθνικός εταίρος της εκστρατείας στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ενώ η εκστρατεία του Get Online Week 2014 σε εθνικό επίπεδο εντάσσεται στις δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού του προγράμματος Getbusy.gr ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Microsoft Υouthspark.

Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) δήλωσε: «Η επιλογή της HePIS ως εθνικού εταίρου της εκστρατείας Get Online Week 2014 αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση των προσπαθειών και των δεσμεύσεων του φορέα μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εκστρατεία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς που συμμερίζεται το πάθος και τη δέσμευση μας για προσφορά προς αυτή την κατεύθυνση.»

Η Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στα νέα παιδιά, είναι ένας από τους κρισιμότερους παράγοντες που θα βοηθήσουν στην πληρέστερη κατάρτισή τους και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Μέσω της πρωτοβουλίας μας Microsoft Youthspark, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την HePIS για να προσφέρουμε όσο περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση γίνεται για το θέμα αυτό, και να παρέχουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες στους νέους της Ελλάδας για να μπορούν να προσβλέπουν πιο αισιόδοξα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.»

Ο Laurentiu Bunescu, Διευθύντης Aνάπτυξης του Getonline Week δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη HePIS, ως τον εθνικό εταίρο του Getonline Week στην Ελλάδα. H HePIS και η Microsoft έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μέσω της πρωτοβουλίας Getbusy.gr βοηθώντας χιλιάδες νέους να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η δουλειά τους να προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της πανευρωπαϊκής εκστρατείας  Get Online Week, που λαμβάνει χώρα την ίδια εβδομάδα σε περισσότερες από 20 Ευρωπαικές χώρες.»

Ο Χάρης Δασκαλοθανάσης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του DEREE-The American College of Greece, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εκδήλωση του Get Online Week φιλοξενείται στους χώρους του DEREE. Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ενημερωθούν κατάλληλα για τις προοπτικές των επαγγελμάτων της πληροφορικής,  ενώ από τη πλευρά μας συμβάλλουμε ενεργά προς αύτη την κατεύθυνση σε συνεργασία με τη HePIS και τη Microsoft Ελλάς.».

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Νέος Προτεινόμενος Κανονισμός περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Στο πλαίσιο της χορηγίας της Microsoft Ελλάς στην Ελληνική Προεδρία του ...
Microsoft-Yahoo το γυρνάνε στα TV shows
Στην… αρένα των τηλεοπτικών σειρών μπαίνουν οι Microsoft και Yahoo, σύμφωνα ...
Η Microsoft ρίχνει τα χρήματά της στη Foursquare
Η Microsoft επενδύει το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία Foursquare, μια ...
Αλλαγή ηγεσίας με το βλέμμα στο μέλλον στην Microsoft
Αλλαγή ηγεσίας η οποία θα συζητηθεί αλλά και θα συγκριθεί με την ηγεσία ...
H Microsoft «καρφώνει» την NSA
Οι αλυσιδωτές αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις παραβιάσεις ...
«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Nokia από τη Microsoft
Ενέκρινε η Κομισιόν το deal για την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft έναντι 5,5 ...
Πάνω από ένα εκατομμύριο Xbox One πουλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες
Νέο ρεκόρ σημείωσε ο γίγαντας της πληροφορικής, Microsoft, η οποία πούλησε ...
Office για iPad σχεδιάζει η Microsoft
Στην κυκλοφορία Office για iPad στοχεύει η Microsoft, σύμφωνα με τον CEO της Microsoft ...
Στην αγορά των «έξυπνων» ρολογιών και η Microsoft;
Δεν είναι μόνοι οι Apple, Samsung και LG που προσανατολίζονται στη δημιουργία ...