Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Νέα ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις για τους ναυτικούς
Υπογράφτηκε η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά στους ...
Νομοθετική ρύθμιση για τους απλήρωτους ναυτικούς
Σε νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και ...
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
Εξακολουθούν να παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες καθώς η πρώτη ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Μπλόκα της ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς

Μπλόκα της ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς

Από νωρίς σήμερα (Πέμπτη) η ΠΝΟ προχωρά, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, σε μπλόκα δρομολογίων πλοίων, τα οποία ανήκουν σε εταιρείες που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματά τους. Το «ποδαρικό» μάλιστα έγινε στο πλοίο «Αχαιός». Διαπιστώθηκε ότι δεν οφείλονται μισθοί και το πλοίο θα αναχωρήσει κανονικά για την Αίγινα στις 8 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο δεύτερος έλεγχος διενεργείται λίγο πριν τις οκτώ το πρωί στο «Αγιος Νεκτάριος» της ΑΝΕΣ που έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Αίγινα στις 8.20 το πρωί.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε δώσει προ ημερών προθεσμία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση των δεδουλευμένων ως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

H Minoan Lines σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η εταιρεία, πάντα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν έχει καμία τρέχουσα οφειλή στα δεδουλευμένα των υπαλλήλων γραφείων και των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Attica Group, μητρική εταιρεία των πλοιοκτητριών των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, η οποία επισημαίνει πως ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων και ότι δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς.

«Τα πλοία της Attica Group (Blue Star Ferries και Superfast Ferries) εκτελούν με απόλυτη συνέπεια όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια τόσο στην Αδριατική όσο και στα ελληνικά νησιά, πραγματοποιώντας και έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προορισμών που εξυπηρετούν» αναφέρει στην ανακοίνωση και σημειώνει επιπλέον ότι «ως εκ τούτου, η Attica Group ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries και της Superfast Ferries θα εκτελεστούν κανονικά».

Μάλιστα η ΝΕΛ (πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «European Express») σε έγγραφη δήλωσή της προς την ΠΝΟ αναφέρει ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα εκχώρησε εγγράφως το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από την συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα Millennium Bank και την καθολική της διάδοχο Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ.

Ακόμη δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία και στις 9 Απριλίου λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ αναφέρει ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της κατέληξε στον προγραμματισμό συγκεκριμένου πλαισίου δράσης με την ακινητοποίηση πλοίων των εταιρειών που οφείλουν χρήματα... Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προβεί από την επόμενη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 από το λιμάνι του Πειραιά στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης και στην ακινητοποίηση πλοίων των υπόχρεων εταιρειών, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους συναδέλφους».

Και τόνισε ότι «η ΠΝΟ πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας προκειμένου η πλοιοκτησία να φανεί επιτέλους συνεπής στις αδιαμφισβήτητες υποχρεώσεις της και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο, αισχρό, κατάπτυστο φαινόμενο της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα τα οποία εξαιτίας του γεγονότος αυτού δεινοπαθούν και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας φτάσει στα άκρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Αποκλεισμό πλοίων σχεδιάζει η ΠΝΟ
Στην ακινητοποίηση πλοίων, οι εταιρείες των οποίων οφείλουν ...
ΠΝΟ: Εξόφληση δεδουλευμένων ως 20/3 ή απεργία
Τελευταία διορία προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL LINES, ANEK LINES, HELLENIC SEA WAYS ...
Στήνονται από Δευτέρα τα μπλόκα των αγροτών στην Εθνική οδό
Στις κινητοποιήσεις των υπολοίπων αγροτών εντάσσονται από τη Δευτέρα ...
Οι 23 εταιρείες που διαπιστώθηκε κρέας αλόγου στα προϊόντα τους
Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον ΕΦΕΤ, η λίστα με τις εταιρείες στις ...
Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους οι ναυτεργάτες
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να λάβουν τα δεδουλευμένα τους είχαν ...
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες
Τη συνέχιση των συνδικαλιστικών της παρεμβάσεων στα πλοία εταιρειών ...
«Στο πόδι» οι απλήρωτοι ναυτεργάτες
Παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που τους χρωστούν δεδουλευμένα κάνουν ...
Εξόφληση των ναυτεργατών ζητά η ΠΝΟ
Τελεσίγραφο στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που χρωστούν σε ναυτικούς και ...
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους οκτώ αγνοούμενους ναυτικούς
  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των οχτώ ...