Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Στην Ευρωβουλή ο Σαμαράς
Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ...
Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Σαμαράς
Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας θα παρουσιάσει σήμερα ο ...
Σαμαράς και Βενιζέλος αποκλείουν εκλογές
Μήνυμα απόλυτης συμφωνίας και συνεννόησης εξέπεμπαν ο πρωθυπουργός ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σαμαράς: Ενισχύθηκε η εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη

Σαμαράς: Ενισχύθηκε η εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη

Στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, στην ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, αλλά και σε θέματα όπως τα ενεργειακά, που κυριάρχησαν στην διάρκεια της συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα.

«Ήταν ένα διήμερο που έκανε πολύ καλό στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας το κλίμα και πρόσθεσε πως «κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, ενισχύθηκε η εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη, αλλά και η εικόνα της ΕΕ».

Όπως τόνισε, «η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων». «Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο απέσπασε θετικά σχόλια για τις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και όπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, μέσα σε δυόμιση μήνες, η ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες σε δύσκολα ζητήματα που βρίσκονταν για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα.

«Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει» είπε, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη αναφορά επί του θέματος. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, ήταν και τα ενεργειακά.

«Αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές (τους δρόμους) εφοδιασμού. Να αναπτύξει τις δικές της πηγές ενέργειας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εξαρτάται από ένα μόνο σύστημα αγωγών, γιατί αυτό δημιουργεί ανασφάλεια, όπως και το να εξαρτάται κανείς από ελάχιστους προμηθευτές, κυρίως την Ρωσία που έχει το «μονοπώλιο».

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν από τους «μελλοντικούς πρωταγωνιστές» στην προσπάθεια «να κλείσει η πληγή της ενεργειακής ανασφάλειας», ένα πρόβλημα που φάνηκε πολύ έντονα στην περίπτωση της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο Α. Σαμαράς.

Σχετικά με την επίτευξη της κατ' αρχήν συμφωνίας επί του κανονισμού για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης τραπεζών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα για να προχωρήσει η τραπεζική ένωση της Ευρώπης.

Όπως είπε, με τη συμφωνία αυτήν ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημά της και μέσα από την ασφάλεια στις καταθέσεις και στη ρευστότητα.

Το βήμα αυτό προλαμβάνει και μελλοντικές κρίσεις αξιοπιστίας, είπε ο Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για τον έγκαιρο έλεγχο των στρεβλώσεων, πριν δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα ασφαλείας» δήλωσε.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Αντ. Σαμαράς: «Κόμβος για παραγωγή και μεταφορά ενέργειας» η Ελλάδα
Αισιόδοξος για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας, εμφανίσθηκε ο ...
Στο Άγιο Όρος ο Σαμαράς
Στο Άγιο Όρος θα μεταβεί σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης ...
Ευρωβουλευτής κάνει «φύλλο & φτερό» τον Αν. Σαμαρά (βίντεο)
Σφοδρή επίθεση την ημέρα που θα περιέγραφε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ...
«Τα λένε» Σαμαράς-Βενιζέλος με φόντο τη δολοφονία στο Κερατσίνι
Συνάντηση για τα μείζονα οικονομικά θέματα και την πορεία της χώρας, εν ...
Στο Βερολίνο ο Σαμαράς μετά τα εύσημα της Μέρκελ
Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός, Αντώνης ...
Ψήφο εμπιστοσύνης προτίθεται να ζητήσει ο Σαμαράς
Ασταθές μοιάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά τις τελευταίες ...
Σαμαράς: «Δυσμενέστερο όλων, το 2013»
Παρά την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης ...
Σαμαράς: «Έχω έναν φόβο: να μην χαλαρώσουμε…»
Την πεποίθησή του πως τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά στην ελληνική ...
Σαμαράς: «Οι εφοπλιστές στηρίζουν την ελληνική κοινωνία»
Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ...