Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Παραίτηση «βόμβα» Ευσταθίου από δημοτικός σύμβουλος
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου, ο ...
Ανοιχτές συναντήσεις του δημάρχου με πολίτες στη Γλυφάδα
Με κατοίκους της Ευρυάλης συναντήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος ...
Γλυφάδα: Δεν έγινε αποδεκτή πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση των δημοτικών τελών
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας  την ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συνέδριο των Ανοιχτών Οριζόντων στη Γλυφάδα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συνέδριο των Ανοιχτών Οριζόντων στη Γλυφάδα

«…..Δημοκρατία παντού, είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε σήμερα έμπρακτα με το Συ-νέδριό μας, συλλογικότητα, ενεργή και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στις αποφά-σεις, δημόσια λογοδοσία και έλεγχος…».Αυτό ήταν ένα από τα ξεχωριστά σημεία της ομιλίας της Προέδρου των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού στο Συνέδριο, που απέσπασε ζωηρά χειροκροτήματα.

Είχε προηγηθεί το κάλεσμα προς τους πολίτες να αποφασίσουν ενόψει τον δημοτικών εκλογών:

-              Θέλουν Δήμαρχο για την πόλη ή πολιτικούς καριέρας, που πότε είναι σε κρατικά πό-στα, πότε είναι στην Ευρωβουλή, πότε είναι Υπουργοί ή αλλού και πότε θέλουν να είναι Δή-μαρχοι, για να ανεβάζουν τις μετοχές τους στο πολιτικό παιχνίδι;

-              Θέλουν Δήμαρχο που σέβεται τους θεσμούς, που λειτουργεί δημοκρατικά και συλλο-γικά, που απελευθερώνει τις δυνατότητες των συνεργατών του και των εργαζομένων ή θέ-λουν Δήμαρχο συγκεντρωτικό και αυταρχικό, που επιβάλλει τη θέλησή του σε όλους και φι-μώνει κάθε διαφορετική άποψη και φωνή;

-              Θέλουν Δήμαρχο πραγματικά Ανεξάρτητο, βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της πό-λης, τους φορείς και τους αγώνες της επί δεκαετίες ή θέλουν Δήμαρχο από τα πιο βαθιά σπλάχνα της κομματοκρατίας;

-              Θέλουν Δήμαρχο που έχει κάνει την κοινωνική αλληλεγγύη πράξη από χρόνια και εί-ναι τρόπος της ζωής του ή θέλουν Δήμαρχο που ενώ είναι συνυπεύθυνος για την εξαθλίωση της κοινωνίας, τώρα παρουσιάζεται ως φιλεύσπλαχνος μοιράζοντας ψίχουλα;

Καταλήγοντας τόνισε:

«….Ένας αναζωογονητικός άνεμος να σαρώσει ότι σάπιο, ότι κατεστημένο, ότι οπισθο-δρομικό.

Ανάπτυξη της πόλης με πρόγραμμα ολοκληρωμένο και δυναμικό σχεδιασμό, πρό-γραμμα που επεξεργάστηκαν οι πολίτες για την πόλη τους, χωρίς εξαρτήσεις και εξυπηρετή-σεις συμφερόντων.

Έχουμε τη δύναμη, είμαστε δοκιμασμένοι στα εύκολα και τα δύσκολα επι χρόνια, έχου-με τις λύσεις και έχουμε τα κατάλληλα στελέχη να διοικήσουμε.

Είμαστε η λύση για την πόλη!

Οι πολίτες θέλουν να νικήσουμε!»

Το Συνέδριο, άρτια προετοιμασμένο και με μεγάλη συμμετοχή, σαφές δείγμα το πώς αντιλαμβάνονται οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το ρόλο τους και μέσα από ένα ουσιαστικό διά-λογο, κατέληξε ομόφωνα σε όλες τις αποφάσεις, δείγμα και αυτό της ενότητας, της συναντί-ληψης και της αλληλοεμπιστοσύνης στις γραμμές τους. Ψηφίστηκαν, ο Απολογισμός Πε-πραγμένων, ο Οικονομικός Απολογισμός, η Πολιτική Απόφαση και το Πρόγραμμα Δράσης.

Μεγάλο μέρος των εργασιών του Συνεδρίου απασχόλησε η επικαιροποίηση του Δημο-τικού Προγράμματος για τη διοίκηση του Δήμου και επίλυση των προβλημάτων της πόλης. Μετά από μια δημιουργική πορεία προετοιμασίας που προηγήθηκε, μέσα από τις Ομάδες Εργασίας όλων όσων έλαβαν μέρος, παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη δουλειά που κα-λύπτει όλα τα θέματα της πόλης και δείχνει το δρόμο του πως μπορεί να διοικηθεί δημοκρα-τικά, να ανασυγκροτηθεί και να μπει σε πορεία ριζικών αλλαγών και ανάπτυξης.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι να ανατραπεί η πορεία καταβαράθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αποκτήσει ουσιαστική αυτοτέλεια και ικανές οικονομικές δυ-νατότητες, με πρόταξη των κοινωνικών αναγκών και τη στήριξη των ανθρώπων που πλήτ-τονται περισσότερο από τη βάναυση πολιτική της λιτότητας.

Την παρουσίαση του Σχεδίου του Επικαιροποιημένου Δημοτικού Προγράμματος έκανε, εκ μέρους των Ομάδων Εργασίας, ο κ. Αθανάσιος Κογκέλλης.

Κατά τη συζήτηση το λόγο έλαβαν κατά σειρά ο κ. Β. Μουλακάκης, η κ. Δ. Χαρίση – Μπίλια, ο κ. Β. Τσατσαράγκος, ο κ. Γ. Παναγιώτου, η κ. Ε. Καραμηνά, ο κ. Α. Σκέντζος και ο κ. Ε. Επιτροπάκης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο κ. Γιάννης Σοφιανός, στέλεχος ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και το διεύθυνε 5μελές Προεδρείο αποτελούμενο από τον κ. Γ. Μπούσμπουρα Πρόεδρο, τον κ. Χ. Γεωργίου  Αντιπρόεδρο, τον κ. Γ. Βλάχο και την κ. Δ. Χαρίση Μπίλια Γραμματείς και την κ. Ε. Καραμηνά ως μέλος.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε, από την Πρόεδρο κ. Αθηνά Λυγνού, μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων που επέλεξαν σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο να συστρατευθούν με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και τιμούν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιό τους, οι οποίοι έγιναν ομόφωνα αποδεκτοι. Αυτοί είναι:

ΑΚΤΥΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Επιχειρηματίας, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ΖΑΡΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Υπαλ. Υπουργείου Συγκοινωνιών Περιφ. Νότιου Τομέα, ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος – Πληροφορικός, ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μαιευτήρας – Χειρουργός  - Γυναικολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος, ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α. - Δημοτικός Σύμβουλος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               Αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΝΟΣ Εκδότης - Εκπαιδευτής Οδηγών, ΠΡΑΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αρχιτέκτων – Μηχ/κος Επιχειρηματίας, ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός – Δημοτικός Σύμβουλος – π. Αντιδ/χος, ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Προεδ. ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποψ. Δήμαρχος 2006.

Επίσης παρουσιάστηκαν όσοι από τα μέλη των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ δήλωσαν υποψηφιότητα για να τους εκπροσωπήσουν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και είναι:

ΑΓΑΔΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ Marketing Manager Πολυεθνικής Εταιρείας, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Καθηγητής Δ.Ε., ΒΑΛΤΣΙΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, ΒΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΙΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας, ΓΕΛΕΓΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ηλεκτρολόγος – Μηχ/κος, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Συνταξιούχος – π. Δ/ντής Γυμνασίων Γλυφάδας, ΓΙΑΤΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Οικοδομικές Επιχειρήσεις, ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δικηγόρος, ΔΑΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βιοτέχνης Τεχνολόγος Τροφίμων, ΔΕΜΕΝΕΓΑ ΕΛΕΝΗ Ελεύθερος Επαγγελματίας -  Επιχειρηματίας, ΔΕΝΑΞΑ ΕΛΕΝΗ Ψυχολόγος - Πτυχιούχος Ψυχολογίας Παν. Αθηνών, ΕΑΖΑΡΙΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιατρός Γαστρεντερολόγος, ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας, ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ΚΑΦΦΕ ΛΑΜΠΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΑΙΗ) Ελεύθερος Επαγγελματίας, ΚΟΓΚΕΛΛΗ ΝΙΚΗ Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ Έμπορος, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Πρόεδρος Ένωσης Πληροφοριακών, ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Τεχν. Μηχ/κος π. Δημ. Σύμβουλος & Αντιδ/χος, ΜΠΑΡΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χημικός, ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τ. Δ/ντης 1ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ΝΟΥΣΙΑ ΒΑΛΙΑΝΝΑ (ΒΑΣΙΛΙΚΗ) Ψυχολόγος, ΠΑΛΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Συντ/χος Μηχ/κος Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού, ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Οικονομολόγος, ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δικηγόρος, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Πτυχ. Αγγλικής Φιλολογίας - τ. Υπαλ. Ελληνικής Βουλής, ΡΑΝΤΕΒΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Ζωγράφος, ΣΚΕΝΤΖΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ Στέλεχος πωλήσεων βιομηχανικών προιόντων, ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τ. Διευθυντικό Στέλεχος Ολυμ. Αεροπορίας, ΤΖΙΒΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Οικονομολόγος – Τραπεζικό Στέλεχος, ΤΟΚΑ ΜΑΤΕΛΣΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΧΑΡΙΣΗ ΜΠΙΛΙΑ ΔΑΦΝΟΥΛΑ Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος, ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Αστυνομικός Υποδ/ντης ε.α.

Οι εσωτερικές εκλογές των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, από τις οποίες θα αναδειχθούν ο υποψήφιος Δήμαρχος, το 50% των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, ο Πρόεδρος, τα μέ-λη του Συντονιστικού Συμβουλίου και τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, ορίστηκαν για την Κυριακή 30/3/14 και ώρες 10.00π.μ. έως 8.00μ.μ. στα γραφεία της δημοτικής μας κίνησης (Όγλας 4)

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν ο κ. Γ. Πιερουτσάκος από το ΕΠΑΜ, ο κ. Δ. Βαγενάς υ-ποψ. Ευρωβουλευτής της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ», ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Α. Μεθυμάκη και οι κ.κ. Α. Γιαννακάκης και Μ. Επιτροπάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καραμηνά και Δ. Χαρίση Μπίλια και οι κ.κ. Α. Αναλυτής, Δ. Αγγελάτος, Φ. Μπενέτος, Β. Μουλακάκης, ο δύο φορές υποψ. Δήμαρχος και τ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Κιρκιλίτσης, οι τ. Αντιδήμαρχοι κ. Υ. Γερογιαννάκη και κ.κ. Χ. Λούβρος και Κ. Μοσχοβάκης, ο Πρόεδρος της Πολιτών Κοινωνία κ. Β. Τσατσαράγκος, κα-θώς και αντιπροσωπεία του «ΦΟΡΟΥΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ».

Από τους τοπικούς φορείς παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Μ. Καραβουσάλη, ο Πρόεδρος των Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» κ. Κ. Τιλιγκερίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Γλυφάδας κ. Α. Καυκά, ο Πρόεδρος της ΑΕ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ» κ. Τ. Φυλακούρης, ο Πρόεδρος της ΑΕ «ΑΙΞΩΝΗ» κ. Ν. Καράμπελας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΙ ΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ» κ. Τ. Κατωπόδης, ο Αντιπρόεδρος του ΓΣ Γλυφάδας κ. Δ. Κλάδης, ο Έφορος της Ακαδημίας Μπάσκετ «ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑ-ΔΑΣ», ο Ταμίας του Συλλόγου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ» κ. Τ. Πάγκαλος, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ν. ΕΥΡΥΑΛΗ» κ. Σ. Κατωμέρης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ».

Από τον Τοπικό Τύπου παρευρέθηκαν ο κ. Γ. Σκούφης από τη ΝΟΤΙΑ ΜΑΤΙΑ, ο κ. Η. Ζαχαριάδης από τη Notia press και ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, ο κ. Η. Κουτσώνας από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ και ο κ. Μ. Μανωλακέλλης από το ΣΦΥΓΜΟ.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συνάντηση του Μητροπολίτη Γλυφάδας με την Αθηνά Λυγνού
Με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου, ...
Τα «βρόντηξε» από την παράταξη Καμίνη ο Η. Σάντας
Την παραίτηση του από την δημοτική παράταξη, «Δικαίωμα στην πόλη», ...
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου ο Κ. Σόμμερ
Την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Άλιμο, με ...
Δριμύ κατηγορώ για το νεκροταφείο Γλυφάδας
Υποκρισία και παραπληροφόρηση καταλογίζει στον απερχόμενο δήμαρχο ...
5ο Τακτικό Οργανωτικό Συνέδριο στη Γλυφάδα από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες
Το Συντονιστικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών ...
Διόνυσος: Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο δήμαρχος Διονύσου και πρόεδρος της επιτροπής για το Κοινωνικό ...
«Χρυσαυγίτες μη βεβηλώνετε τη μνήμη του Iωνα Δραγούμη»...Οργισμένη επιστολή από τον ανιψιό του Ιωνα Δραγούμη και δημοτικό σύμβουλο της παρά
Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Βογατσικό Καστοριάς πραγματοποιήθηκε ...
Συναυλία αλληλεγγύης στη Γλυφάδα
Μια διαφορετική συναυλία διοργανώνουν ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση ...
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας
To Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου ...