Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Το Sani Gourmet ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία
Η δεύτερη χρονιά λοιπόν των Δρόμων του Μεταξιού ήταν και μια ...
Sani Gourmet: Highligts 2015
Στο Δρόμο του Μεταξιού βαδίζει για δεύτερη χρονιά ...
Sani Gourmet 2013: Συμπεράσματα
Το πόρισμα του Sani Gourmet 2013 είναι ένα: H Νέα Ελληνική Κουζίνα αποτελεί ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Sani Gourmet: Highligts 2014

Sani Gourmet: Highligts 2014

Οι κουζίνες του κόσμου μέσα από το πρίσμα του «Δρόμου του Μεταξιού» βρίσκονται στο επίκεντρο του Sani Gourmet 2014.


Η μακρά οδός που για πολλούς αιώνες διευκόλυνε τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά επίσης και ιδεών και πολιτισμού, συνέβαλε καθοριστικά στη διασπορά «καινών δαιμονίων» σ’ έναν από τους βασικότερους τομείς της ανθρώπινης δημιουργικότητας: τη γαστρονομία.


Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Πώς το ρύζι, για παράδειγμα, εξελίχθηκε μέσα από τις συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στην γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ανατολίτες; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μας;


Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου μεταξύ των προσκεκλημένων σεφ στο Sani Gourmet 2014, οι οποίοι θα φωτίσουν με τα μενού τους πτυχές μιας γαστρονομικής διαδρομής που χαράχτηκε μέσα στους αιώνες πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, ξεκινώντας από την Κίνα και, μέσω Ινδίας, Ιράν, Τουρκίας, Ελλάδας – για να αναφέρουμε κάποιους σταθμούς στην διαδρομή των Δρόμων του Μεταξιού- κατέληξε στην Ιταλία.


Όλες αυτές οι διαφορετικές κουλτούρες θα μελετηθούν μέσα από γεύσεις και αρώματα που συνθέτουν πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες, και όλες μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό μιας γαστρονομίας τόσο ιδιαίτερης για κάθε χώρα ξεχωριστά, κι όμως με τόσα πολλά κοινά στοιχεία για όλες. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί και τον τελικό στόχο του Sani Gourmet 2012: να κατανοήσουμε ότι, τελικά, το φαγητό «δένει» πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη.


Mεταξύ των σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet, έχουμε τον Jereme Leung, «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, τον Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, τον Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη (2011-2014), εργάστηκε για λογαριασμό σταρ όπως ο Αλμπέρτο Σόρντι και εκπροσώπων της μόδας όπως η Frida Giannini και οι οίκοι Valentino και Bulgari, τον δικό μας ‘’αλχημιστή’’ των γεύσεων, Χρύσανθο Καραμολέγκο ενώ από την γειτονική Τουρκία, θα μαγειρέψει ο Ugur Alparlan, αυθεντία στην Οθωμανική κουζίνα.


To συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Chang Jing με τον ήχο του μεταξιού για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Στον δρόμο του μεταξιού η Chang Jing, βιρτουόζα του guzheng και μία από τις ...
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Sani Festival 2014
Το Sani Festival μας προσκαλεί σ΄ ένα μουσικό ταξίδι στον ελληνικό ...
Α, του Στάθη Αθανασίου: πρεμιέρα στο Sani Festival
Η Αvant garde κινηματογραφική παράσταση "Α" κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουλίου 2014 ...
Sani Festival 2014: Το πρόγραμμα
Η φετινή έκδοση του 22ου Sani Festival φιλοξενεί αρκετές αποκλειστικές ...
Sani Festival 2014: Jazz on the Hill
Με την ενότητα αφιερωμένη στη jazz μουσική, την αιχμή του δόρατος του ...
Sani Festival 2014 - Jazz Symphony Project
Το φετινό Sani Festival μας προσκαλεί στη σύμπραξη του Terrence Blanchard και της ...
Sani Festival: Highlights 2014
Σπάνια μια ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτιστικού περιεχομένου αγγίζει ...
Πολίτικη Κουζίνα: Η συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα επαναλαμβάνεται στο Παλλάς
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τις υπέροχες μουσικές της ζωντανεύει για μια ...
Sani Eco Days στη Σάνη στη Χαλκιδική
Το Sani Resort στρέφοντας το βλέμμα στη σπουδαιότητα της οικολογίας και της ...