Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Σχεδόν αδύνατη η συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ...
«Πλούσια» η ατζέντα τρόικας-κυβέρνησης
Πολλά ανοιχτά μέτωπα παραμένουν μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας ...
Reuters: Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα
Επήλθε συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης για τις ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

ΚΚΕ: Η συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Η συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου

«Η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου» σχολιάζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το κεφάλαιο, λέει η ανακοίνωση «μέσω των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, αλλά και μέτρων που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα, όπως οι ομαδικές απολύσεις και οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και το ασφαλιστικό, αποκτά πρόσβαση σε πάμφθηνη εργατική δύναμη και εργαλεία για τον εκτοπισμό των μικρών επαγγελματιών από την αγορά».

«Και αυτή η συμφωνία αποδεικνύει αυτό που μόνο το ΚΚΕ τονίζει, ότι δηλαδή τα μνημόνια ενσωματώνουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, που υπήρχαν προ κρίσης και μνημονίων και σήμερα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες-μέλη, είτε μέσω των μηχανισμών της τρόικας είτε και χωρίς αυτούς».

«Ακόμη και αν τελειώσει η σημερινή μορφή των μνημονίων, η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, μέσω των μηχανισμών εποπτείας και επιτήρησης που έχει συγκροτήσει πλέον η ΕΕ», εκτιμά το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αποδεικνύει πως «μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, που στόχο έχουν να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, σε βάρος των λαών, ενώ η όποια δοσολογία μεταξύ των δύο δεν αλλάζει την ουσία αυτού του αντιλαϊκού μείγματος».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, μέσα και από αυτήν τη συμφωνία είναι φανερή η προσπάθεια διαχωρισμού και διαίρεσης των εργαζομένων σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους-ανέργους, ακραία φτώχεια-νοικοκυριά «με αντοχές», προκειμένου να υλοποιήσουν ευκολότερα την αντιλαϊκή πολιτική.

«Τα ψίχουλα από το ματωμένο πλεόνασμα προς την πιο ακραία φτώχεια έχουν στόχο να εξωραΐσουν μια πολιτική που τα επόμενα χρόνια θα δημιουργεί συνεχώς περισσότερους φτωχούς και πάμφτωχους», τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τον λαό να μην παρασυρθεί από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανακούφιση, γιατί «η όποια επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δεν θα αναπληρώσει τις απώλειες σε δικαιώματα, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης συνολικά του λαού».

«Και την επόμενη ημέρα, με όποια κυβέρνηση, θα είναι παρούσες οι αντιλαϊκές επιδιώξεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, οι οποίες θα πλασάρονται ως αναγκαίες, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάπτυξη, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να μην επιστρέψουμε στην κρίση», αναφέρει και κάνει λόγο για παγίδες που στήνουν στον λαό «οι διάφορες λεγόμενες “αντιμνημονιακές” δυνάμεις, και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υποστηρίζουν την ΕΕ και ορκίζονται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ανταγωνιστικότητας, αποδέχονται δηλαδή τις αιτίες των αντιλαϊκών μνημονίων διαρκείας».

«Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση και πάλη, η ενότητα των εργαζομένων, η λαϊκή συμμαχία, που θα βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν. Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Νέα κυβερνητική διαφοροποίηση για το γάλα
Παρέμβαση του βουλευτή και εισηγητή ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη, ...
Ολημερίς τα λέγανε, σε συμφωνία δεν καταλήξανε
Δώδεκα ώρες συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης-τρόικας δεν έφτασαν σε ...
ΚΚΕ: «Ε.Ε. και τα μνημόνια διαρκείας υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου»
«Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – τρόικα αναζωπυρώνει τους ...
«Συμφωνία ή μονομερής ρύθμιση για πλειστηριασμούς»
Το θέμα των πλειστηριασμών δεν φαίνεται ότι θα «κλειδώσει» σύντομα ...
«Αγκάθια» στις συζητήσεις με την τρόικα
Αβέβαιο θεωρείται αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ...
«Πυξίδα της κυβέρνησης οι απαιτήσεις της τρόικας»
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την κινητικότητα ...
Σε ολιγοήμερη επίσκεψη της τρόικας ευελπιστεί η κυβέρνηση
Για τις 4 Ιουνίου προγραμματίζεται – κατά πάσα πιθανότητα – το νέο ...
ΚΚΕ: «Κυνική πρόκληση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού»
Για «κυβερνητική προπαγάνδα» και για «κατάργηση της μόνιμης και ...
Διαφωνία τρόικας-κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια»
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε (και) η νέα συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών ...