Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλεια της μικρής Μαρίας
Kρίθηκε η τύχη της μικρής Μαρίας, η οποία είχε εντοπιστεί σε οικισμό ...
Εξετάζεται το αίτημα της Βουλγαρίας για την επιμέλεια της μικρής Μαρίας
Με την υπόθεση της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, από τον οικισμό ρομά ...
Θεσσαλονίκη: Νέα υπόθεση, ίδια με αυτή της «Μαρίας των Φαρσάλων»
Μετά από εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ερευνάται υπόθεση στη ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Λάρισα: Εκδικάζεται αύριο η υπόθεση της «μικρής Μαρίας»

Λάρισα: Εκδικάζεται αύριο η υπόθεση της «μικρής Μαρίας»

Αύριο αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση της μικρής Μαρίας από τον οικισμό ρομά των Φαρσάλων, η περίπτωση της οποίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο προκαλώντας διεθνές ενδιαφέρον, με το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας να αποφασίζει για την τύχη του κοριτσιού.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, είχε προσέλθει ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα, συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας. Τότε, είχε δοθεί αναβολή εξέτασης της υπόθεσης για αύριο.

Στο μεσοδιάστημα, η βουλγαρική πλευρά προέβη και σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα, να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βούλγαρων- από το ζεύγος των ρομά των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή εν ευθέτω χρόνω.