Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 20C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Χάνον αργίες μαθητές και δάσκαλοι
Μια εβδομάδα νωρίτερα φαίνεται πως θα ανοίξουν τα σχολεία για την ...
Άνοιξαν χωρίς προβλήματα τα σχολεία
Στις θέσεις τους βρέθηκαν στη συντριπτική πλειονότητά τους, καθηγητές ...
Ξεπέρασαν τα εκατό τα σχολεία υπό κατάληψη
Τη σκυτάλη από τους καθηγητές που βρίσκονται σε απεργιακές ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ελληνικό: Μαθητές και καθηγητές θα στείλουν τις απαντήσεις τους

Ελληνικό: Μαθητές και καθηγητές θα στείλουν τις απαντήσεις τους

Εντολή να μη συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων των δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης στις εκδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση», που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης, με σύνθημα «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» διοργανώνουν δράσεις με πολιτιστικό, αθλητικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο την Κυριακή 16 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο πρώην αεροδρόμιο.

Οι δήμοι έστειλαν προσκλήσεις για συμμετοχή στις εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ωστόσο η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας δεν είχε την ίδια γνώμη.

Έτσι, απέστειλε e-mail με το οποίο απαγόρευσε τη συμμετοχή μαθητών στις δράσεις για το «Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», κάνοντας λόγο για «πολιτική διεκδίκηση» που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι τους ασκούνται πιέσεις με σκοπό τον εκφοβισμό τους και ότι γίνεται προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως «εργαλεία εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Αντιδρώντας, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει: «Προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη η απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας να απαγορεύσει, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση την Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

»Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καλεί τη Διευθύντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση αυτή και να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων».

Την Κυριακή μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία της περιοχής αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα κόντρα στην απαγόρευση.  

Ισχυρές πολιτικές παρουσίες για το Ελληνικό

Στο πλαίσιο των δράσεων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, την Κυριακή 16 Μαρτίου (13.00), διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις και θέσεις για το Ελληνικό», στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, είσοδος από λεωφ. Ποσειδώνος).

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα κοινοβουλευτικά και δυο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ θα παρευρεθούν με εκπροσώπους τους στην εκδήλωση καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι βουλευτές που θα δώσουν το «παρών» σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), η Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ), ο Στάθης Παναγούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ). Επίσης θα παρευρεθεί το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα θέματα περιβάλλοντος της ΔΗΜΑΡ, Θράσος Φωτεινός.

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής, Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.) θα πάρουμε μέρος στη συζήτηση. Τέλος, το «παρών» θα δώσει και ο Άγγελος Χάγιος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Στη συζήτηση παίρνουν μέρος (με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο) πολιτικά κόμματα, φορείς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί φορείς, κινήματα κλπ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τα σχολεία της Αττικής που θα ανοίξουν πρόωρα
Σε περισσότερα από 500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, οι μαθητές καλούνται να ...
Μετά τους μαθητές και οι γονείς θα αξιολογούν τους καθηγητές(;)
Το ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων εκτός από ...
Ερωτο-απαντήσεις για το ελληνικό σήμα των προϊόντων
Ένημερωτικό υλικό με έξι ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το ...
Απουσίες και στους καθηγητές
Aπουσιολόγιο για δασκάλους και καθηγητές καθιερώνει από φέτος το ...
«Φουντώνουν» οι καταλήψεις σχολείων ανά την Ελλάδα
Τη σκυτάλη από τους καθηγητές που βρίσκονται σε απεργιακές ...
Φυλλάδια για την οδική ασφάλεια θα διανείμει η τροχαία στα σχολεία
Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής ...
Συγκεκριμενοποιούν τη στάση τους οι καθηγητές
Ενώ έχουν μείνει δύο ημέρες πριν τον φετινό αγιασμό στα σχολεία της ...
6.028… πλεονάζοντες καθηγητές μετατάσσονται
Σε άλλες μονάδες, είτε σχολικές, είτε άσχετες με σχολεία, θα ...
Ανοικτή επιστολή ΟΛΜΕ στους μαθητές για την απεργία
Ανοικτή επιστολή προς τους μαθητές για τους λόγους που οδήγησαν τους ...