Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 20 μέρες στην Πάτρα
Εργασίες εγκατάστασης καλωδίων οπτικών ινών θα ξεκινήσουν στην Πάτρα ...
Πάτρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ...
Συλλογικότητες της πόλης συμπαρατάσσονται με το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Hχορρύπανση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών των φορέων που ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ενεργοποιείται το δίκτυο οπτικών ινών - Ποια κτίρια δημοσίων υπηρεσιών συμμετέχουν στην αναβάθμιση

Ενεργοποιείται το δίκτυο οπτικών ινών - Ποια κτίρια δημοσίων υπηρεσιών συμμετέχουν στην αναβάθμιση

Ο Δήμος Πατρέων, θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που αξιοποιούν τα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών, αποκτώντας ενεργό ρόλο στην τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση των δημοσίων φορέων της πόλης, τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Ανδρέας Φίλιας, παρουσιάζοντας την ενεργοποίηση του μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών στην Πάτρα, μαζί με τον Ειδικό συνεργάτη του Δήμου σε θέματα Πληροφορικής Γιάννη Κωστόπουλο.
ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
Ο κ. Φίλιας ανέφερε τα εξής:
Συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά με τη διασύνδεση των σχολικών μονάδων, ανακοινώνουμε σήμερα την πλήρη ενεργοποίηση του δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου της Πάτρας, για την υποστήριξη δημοσίων υπηρεσιών και φορέων της πόλης μας.
Ως γνωστόν, το ΜΑΝ της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο σε μήκος αλλά και προϋπολογισμό δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών της χώρας (απλώνεται σε  88 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και έχει κοστίσει περίπου 4.5 εκατομμύρια ευρώ).
Το δίκτυο έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και η ανάπτυξή του πραγματοποιήθηκε σταδιακά από τις τρεις τελευταίες δημοτικές αρχές, με την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου και επιστημονικών φορέων όπως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, που είχε το ρόλο του τεχνικού συμβούλου στο όλο εγχείρημα.
Για σειρά ετών, σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις κυρίως από πλευράς των Υπουργείων και κυβερνήσεων, σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης των Μητροπολιτικών Δικτύων και την ενεργοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών, που είχαν σαν συνέπεια την απαξίωσή του όλου εγχειρήματος στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παρατηρήθηκαν και σημαντικές βλάβες σε επίπεδο διασυνδέσεων στους δακτυλίους οπτικής ίνας αλλά και σε επίπεδο ενεργού εξοπλισμού. Κατά συνέπεια, η ενεργοποίηση και αξιοποίησή του δικτύου αποτέλεσε ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης μας, με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών που βρίσκονται σε αυτή και διασυνδέονται με το δίκτυο.
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  το ΜΑΝ ενεργοποιήθηκε αρχικά για τη διασύνδεση των σχολικών μονάδων της πόλης, δίνοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες συνεργασίας και πραγματοποίησης των νέων μεθόδων διδασκαλίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων σε δύο δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται από τις αρχές του έτους σε Εθνικό επίπεδο (υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.), που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των σημείων που είχαν έως σήμερα σύνδεση στο δίκτυο δημόσιας διοίκησης ‘ΣΥΖΕΥΞΙΣ’, χρησιμοποιώντας τις δικτυακές υποδομές του ΜΑΝ της Πάτρας.
Ήδη έχουν διασυνδεθεί τα πρώτα 12 κτήρια,  ενώ προβλέπεται να συνδεθούν συνολικά πάνω από 30 δημόσια κτήρια στην Πάτρα, αναβαθμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτά, αφού δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μετάδοσης Δεδομένων, Φωνής ή Πολυμέσων και ενισχύεται η ενδο-δημοτική επικοινωνία μέσα στα όρια της πόλης μας.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρέων με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που αξιοποιούν τα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών, αποκτώντας ενεργό ρόλο στην τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση των δημοσίων φορέων της πόλης, μέσω του μητροπολιτικών δακτυλίων και των Εθνικών Δικτύων κορμού ( ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ΕΔΕΤ) και ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να μπορούν να διακριθούν τα σημαντικά οφέλη που προαναφέρθηκαν για την πόλη, τους συμπολίτες μας και τους νέους ανθρώπους.
ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ο κ. Κωστόπουλος τόνισε από την πλευρά του, παρουσιάζοντας αναλυτικά και τα κτίρια που έχουν συνδεθεί, καθώς και εκείνα που θα συνδεθούν:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αναβάθμιση της σύνδεσης του ΜΑΝ της Πάτρας με το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, για την ενίσχυση της πρόσβασης στο διαδίκτυο των δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες διασυνδέονται με το Μητροπολιτικό Δίκτυο του Δήμου Πατρέων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του διαχρονικού αιτήματος της πόλης για την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δικτύων οπτικών ινών που έχουν χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν.
Ο κεντρικός κόμβος του ΜΑΝ στο Πανεπιστήμιο Πατρών διασυνδέθηκε αρχικά με το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι μέσω κυκλώματος ταχύτητας 1Gbps,  ενώ προβλέπεται η σταδιακή μετάπτωση κάθε κτιρίου, με στόχο να αποκτήσουν οι συνδεδεμένοι με το ΜΑΝ φορείς πρόσβαση της τάξεως των 100 Mbps στα Εθνικά Δίκτυα κορμού.
Η ταχύτητα σύνδεσης αυτή είναι έως και 50 φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες ταχύτητες πρόσβασης των δημοσίων υπηρεσιών στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και θα βελτιώσει την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών της Πάτρας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών που διασυνδέονται με το δίκτυο, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μετάδοσης Δεδομένων, Φωνής ή Πολυμέσων, αλλά και ενδο-δημοτικής επικοινωνίας.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών της Πάτρας, που μετέχουν στην αναβάθμιση. Τα 12 πρώτα έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, ενώ η αναβάθμιση στα υπόλοιπα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου εκπέμπει SOS - Δείτε φωτογραφίες από ιστορικά κτίρια
Πλιάτσικο και εγκατάλειψη το κοινό χαρακτηριστικό - Ψήφισμα του ...
Κεντρική προτεραιότητα Σακελλαρίδη η αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών
Με τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), ...
Ιστορικά κτίρια-φαντάσματα στην Πάτρα
Σε συνθήκες εγκατάλειψης, που αγγίζουν τα όρια της λήθης, συνεχίζουν να ...
Ιρακινός στον Πειραιά είχε στήσει γραφείο νομιμοποιήσης λαθρομεταναστών - ΦΩΤΟ
Πλαστά έγγραφα ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών που απαιτούνται για τη ...
Ενεργοποιείται η ρύθμιση μέχρι 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώθηκε ότι σήμερα 20 ...
Ποια άλλη ΔΕΚΟ πάει για “ξαφνικό θάνατο” μετά την EΡΤ;
Η ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή και η απόδειξη βρίσκεται στους αριθμούς. Με το ...
ΕΠΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Αν και οι τραπεζικές εργασίες και ο κανονισμός χρηματοπιστωτικών ...
Συνεργασίες  δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των υπηρεσιών υγείας
H αναβάθμιση και στήριξη των υπηρεσιών υγείας και των δομών του δήμου ...
Πρόταση για τη μετατροπή των επιμελητηρίων σε κέντρα εξυπηρέτησης φορολογούμενων
Αναβάθμιση του ρόλου και βελτίωση των κεντρικών υπηρεσιών του προωθεί ...