Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για την ΕΥΑΘ
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει το επόμενο χρονικό διάστημα η ...
Ξανά στο σκαμνί Κορκονέας-Σαραλιώτης
Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου ...
Ελεύθερη μετά από 16 χρόνια η Κ. Γιαννακοπούλου που σκότωσε τον Αρχιμανδρίτη
Από το 1997 παρέμενε στις φυλακές η Κάτια Γιανακοπούλου, η οποία 16 χρόνια ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Πεντέμιση χρόνια μετά, ο φόνος του Ian Hibell θα απασχολήσει την Δικαιοσύνη…

Πεντέμιση  χρόνια μετά,  ο φόνος του Ian Hibell θα απασχολήσει την Δικαιοσύνη…

Στις 23 Αυγούστου 2008 ο 74χρονος  Άγγλος ποδηλάτης Ian Hibell εμβληματική μορφή για το χώρο της ποδηλασίας και για τους υποστηρικτές ενός άλλου τρόπου ζωής χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από οδηγό ΙΧ ενώ το ταξίδι του προς την Αθήνα πλησίαζε στο τέλος του.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, σχολιάζοντας το γεγονός αναφέρει: «Πέρασαν πάνω από πεντέμιση χρόνια και το πρωτόδικο δικαστήριο μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής με το επιβαρυντικό στοιχείο της εγκατάλειψης του θύματος δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα…

Από αναβολή σε αναβολή φτάσαμε αισίως στη διεκδίκηση της παραγραφής λόγω παρέλευσης πενταετίας από την τέλεση του εγκλήματος.

Τα μεγάλα λόγια για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη δεν μπορούν να κρύψουν την θλιβερή πραγματικότητα.

Η βαθύτατη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή είναι κοινό βίωμα για όλες τις οικογένειες που έχουν απώλεια από τροχαίο έγκλημα. Η επιβράβευση της επιθετικότητας και του φιλοτομαρισμού από την κοινωνία, την πολιτεία και την δικαιοσύνη αποτελούν την βάση που τροφοδοτεί την αναπαραγωγή του τροχαίου εγκλήματος.

Όσοι/όσες θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας σ αυτή την αιματοβαμμένη πραγματικότητα έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε.

Την  Δευτέρα 17 Μαρτίου στο κτίριο 8, αίθουσα 2, στις 9πμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ας βρεθούμε εκεί.

Για μας. Και για τον Ian.

Γιατί ο Ian είναι ένας από μας.

Γιατί ο φόνος ΔΕΝ παραγράφεται».