Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» καταγγέλλει επίθεση φασιστοειδών
Για «παρακρατική επίθεση φασιστοειδών» στα γραφεία της δημοτικής ...
Οι 72 πρώτοι υποψήφιοι με την παράταξη του Π. Κωνσταντίνου
Τα πρώτα 72 ονόματα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανταρσία στις ...
Γ. Σακελλαρίδης: Η μάχη στο δήμο Αθηναίων είναι και πολιτική
Τον «πολιτικό χαρακτήρα» της αναμέτρησης στο Δήμο Αθηναίων στις ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Την κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έδωσε στη δημοσιότητα το αριστερό, αντικαπιταλιστικό δημοτικό σχήμα, «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας». Ο απερχόμενος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Αναλυτικά το πλαίσιο παρέμβασης:
«Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας δηλώνει ότι θα δώσει μαχητικά το παρόν και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως έκανε επιτυχημένα για πρώτη φορά και πριν από τέσσερα χρόνια. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μετά την υπερψήφιση του από τη συνέλευση της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα γίνουν μέσα σε συνθήκες καταστροφής για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Μια καταστροφή που είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και διαρκώς αυξανόμενης βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα, το εισόδημα και τις ελευθερίες της. Μιας επίθεσης που έχει εξαπολυθεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πλαίσιο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης.

Η αντίσταση του κινήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας, το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, οι δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης στις γειτονιές στα χαράτσια, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις αποτέλεσε και αποτελεί την μόνη ελπίδα για διέξοδο από τη κρίση.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο γίνεται πιο φανερό από ποτέ ότι τα «τοπικά ζητήματα» τόσο του δήμου Αθηναίων, όπου η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας παρεμβαίνει, όσο και των υπόλοιπων δήμων της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι ζητήματα που συνθλίβονται στο όνομα ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε, στο όνομα του ευρώ και της Ε.Ε., στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της παραγωγικότητας του κεφαλαίου που αφού θησαύρισε την εποχή της «ανάπτυξης», τώρα φορτώνει την κρίση του στο όνομα της συνέχισης της κερδοφορίας του.

Τρία χρόνια μνημόνιο, τρία χρόνια Καλλικράτης έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι και στον τρόπο λειτουργίας των δήμων. Με τις περικοπές των πόρων να σημαίνουν περικοπές σε στοιχειώδη δικαιώματα στην εκπαίδευση και την υγεία.  Με τις δημοτικές υπηρεσίες να καταργούνται, να συρρικνώνονται, να υπολειτουργούν ή να ιδιωτικοποιούνται και τους εργαζόμενους να μένουν χωρίς δουλειά.

Με τα δημοτικά τέλη να αυξάνονται αποτελώντας ακόμη ένα βραχνά της ατέλειωτης φορομπηχτικής λίστας για τον εργαζόμενο λαό. Με το δικαίωμα στην ίδια την κατοικία να τίθεται υπό διωγμό και τις ελευθερίες, το δικαίωμα στην κινητοποίηση, στον αγώνα και τη διεκδίκηση να μπαίνει επίσης στο στόχαστρο. Με την προώθηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και το ρατσιστικό, ακροδεξιό δηλητήριο που κυβέρνηση και ΧΑ χύνουν προσπαθώντας να καταστήσουν τους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους να δημιουργεί κλίμα εμφυλίου στις ίδιες μας τις γειτονιές.

Οι δημοτικές αρχές δεν υπήρξαν ουδέτερες όσον αφορά αυτή την πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα. Αντίθετα αποτέλεσαν προκεχωρημένα φυλάκια και βραχίονες άσκησης αυτής της πολιτικής. Η δημαρχία Καμίνη στο δήμο της Αθήνας σε αυτή τη βάση δεν υπήρξε εξαίρεση αλλά αντίθετα εξέχων παράδειγμα αυτού του κανόνα, παρά το δήθεν προοδευτικό και ουδέτερο προφίλ που προσπαθούσε και προσπαθεί να πλασάρει.

Ο Δήμαρχος Καμίνης συστρατεύθηκε στο πόλεμο της κυβέρνησης και της Αστυνομίας σε βάρος των  αντιστάσεων στις γειτονιές ενάντια στην επέλαση των εταιριών, των εργολάβων και των αρπακτικών που απλώνουν τα χέρια τους σε βάρος των δημόσιων αγαθών. Πρότεινε μάλιστα νόμο κατά των διαδηλώσεων στην Αθήνα!

Στηρίζει και προωθεί τις κομβικές παρεμβάσεις του χρηματιστηριακού και κατασκευαστικού κεφαλαίου στο κέντρο της πόλης που οδηγούν σε βαθιές τομές στον παραγωγικό, κοινωνικό αλλά και οικιστικό ιστό υπέρ της κυρίαρχης τάξης και των συμφερόντων της ( Rethink Athens, Oliaros, Academy Gardens, Πάρκο Γουδή, κά).

Η δημαρχία Καμίνη (με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Δράσης του Μάνου) συρρίκνωσε το Δήμο σε προσωπικό κατά πέντε χιλιάδες εργαζόμενους αποδεχόμενη τις απολύσεις και άνοιξε έτσι το δρόμο για χειρότερες υπηρεσίες καθαριότητας, για παιδικούς σταθμούς με λιγότερο προσωπικό και ακριβά τροφεία, για ελάχιστες θέσεις σε ξενώνες για άστεγους κόβοντας ακόμη και τα παγκάκια στη Κλαυθμώνος.

Άφησε τα σχολεία χωρίς φύλακες να ρημάζουν αποδεχόμενη την συντριπτικά μειωμένη χρηματοδότηση και την ίδια ώρα έδωσε το παρόν στη μάχη «ανακατάληψης της πόλης» του Σαμαρά μεταφράζοντας τη θεωρία των δύο άκρων σε ρατσιστική εκστρατεία κατά των μεταναστών και επίθεση κατά της αριστεράς και άλλων αντικαθεστωτικών πολιτικών χώρων και κινημάτων στη πόλη συνεργαζόμενη με την ΕΛΑΣ για την καταστολή των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων από την Αγορά της Κυψέλης μέχρι τη Βίλα Αμαλία.

Γι αυτό οι δημοτικές εκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική μάχη που η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα δώσει με όλες της τις δυνάμεις. Ειδικά αυτές οι εκλογές δεν μπορεί να είναι άχρωμες και ουδέτερες ,ζήτημα «αξιοσύνης» προσώπων ή πεδίο σύγκρισης διαφορετικών τεχνοκρατικών μοντέλων διαχείρισης της καταθλιπτικής πραγματικότητας.

Οι εκπρόσωποι της μνημονιακής πολιτικής που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να καταψηφιστούν με όποιο τρόπο και σε όσα ψηφοδέλτια κι αν κατέβουν. Ενώ το ψηφοδέλτιο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, πρέπει να μαυριστεί επίσης και να μη βρίσκει εκατοστό γης να αναπνεύσει.

Γι αυτό πρέπει να ενισχυθεί η αριστερά που επιμένει να κινείται σε μάχιμη αριστερή αντικαπιταλιστική πολιτική κατεύθυνση στα ζητήματα της εργασίας, του ελεύθερου χώρου και του περιβάλλοντος, ενάντια στη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Που έχει αντιδιαχειριστική λογική βάζοντας μπροστά τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα έξω από τα όρια που θέτει το τοπικό κράτος του δήμου ιδιαίτερα κάτω από το αντιδραστικό πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων του Καποδίστρια και του Καλλικράτη.

Χρειαζόμαστε μια αριστερά που παλεύει για την οργάνωση του λαού, που πιστεύει στην οργανωτική του διάθεση και συμβάλλει στην πραγματική δημοκρατία του κινήματος μέσα από τη δημιουργία θεσμών αυτοοργάνωσης και εργατικής αλληλεγγύης. Μέσα από το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος, την ταξική ανασυγκρότηση και την οργάνωση του από τα κάτω, κόντρα στους συμβιβασμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια, που κατάφερε να εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές ένα δημοτικό σύμβουλο και δύο κοινοτικούς, κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές θέλοντας να υπηρετήσει μια τέτοια λογική και να ενισχύσει μια τέτοια αριστερά. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, φιλοδοξώντας να ισχυροποιήσει την παρουσία της,  να δυναμώσει τη συλλογική δημοκρατική της λειτουργία και να υπερβεί τις όποιες αδυναμίες της προχωρά σε:

·         Τοπικές συσκέψεις του δυναμικού της στις διάφορες γειτονιές που συγκροτούν το δήμο Αθηναίων μέσα στις επόμενες μέρες.

Μπορούμε να νικήσουμε! Για να μη μένει κανένας μόνος του στην κρίση. Για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ. Με τον πλούτο στα χέρια των εργαζομένων.

Άμεσα καλούμε:

Σε στήριξη των απεργιακών  κινητοποιήσεων στις 12 Μάρτη και τη 48ωρη απεργία στις 19-20 Μάρτη για να μην περάσουν οι απολύσεις διαθεσιμότητες. Διεκδικούμε να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Στέλνουμε το μήνυμα ότι στις γειτονιές μας δε περνάνε οι νεοναζί».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Οριστικοποιήθηκε το ψ/δ της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας»
Οριστικοποιήθηκε την Τρίτη το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανταρσία ...
«Η εικόνα με κλειστά γήπεδα σε γειτονιές της Αθήνας δεν θα συνεχιστεί»
Με εκπροσώπους των Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών συναντήθηκε σήμερα ...
Συνεργασία Αμυρά-Καπερνάρου στις δημοτικές εκλογές
Συνεργασία με τον Γιώργο Αμυρά θα έχει ο Βασίλης Καπερνάρος, υποψήφιος ...
Φασιστική προβοκάτσια κατά του Π. Κωνσταντίνου καταγγέλλει η «Ανταρσία στις γειτονιές»
«Προκλητική και ανοιχτά φασιστικής έμπνευσης «επιστολή» που ...
Επίθεση στα γραφεία δημοτικής παράταξης στο δ. Αθηναίων
Φασιστική επίθεση στα γραφεία της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις ...
Επίθεση στα γραφεία δημοτικής παράταξης στο δ. Αθηναίων
Φασιστική επίθεση στα γραφεία της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις ...
Δήμαρχος Αιγιάλειας:
Και επισήμως υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του ...
Σάρωσε στις εκλογές αλλά δεν το χάρηκε γιατί.. ήταν πεθαμένος!
Ο υποψήφιος δήμαρχος Φούλβιο Ντι Μπενενέτο κατέλαβε την δεύτερη θέση ...
Δημοτικές εκλογές στην Κροατία
Δοκιμασία για την κεντροαριστερή κυβέρνηση και την πολιτική λιτότητας ...