Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Το Ευρωψηφοδέλτιο της κίνησης ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία
Ανακοινώθηκε σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο της κίνησης «Δημοκρατική ...
Γεννιέται η «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία»
Τη «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσιάζει επίσημα σήμερα το ...
Ευρωεκλογές με «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία»
Το όνομα «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία» πρόκειται να έχει το ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Οι θέσεις της «ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία»

Οι θέσεις της «ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία»

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η δικομματική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, κατά την εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση για την συγκρότηση του πολιτικού πόλου «Δημοκρατικής Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία» που θα κατέλθει με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις που συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο  είναι αυτές της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξει διεύρυνση της συμπαράταξης με την ένταξη νέων πολιτικών κινήσεων και προσώπων. «Στη συμπαράταξη μας έχουν θέση όλοι οι πολίτες, που  αυτοτοποθετούνται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί και κεντρώοι... Όλοι οι πολίτες που επιζητούν μια διαφορετική διέξοδο από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Όπως τόνισε, οι δύο πολιτικοί πόλοι, αυτός της δικομματικής κυβέρνησης και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να εντάξουν τη χώρα σε πορεία συντεταγμένης εξόδου από την κρίση και να την οδηγήσουν σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Μάλιστα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και πως καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά, χωρίς αλλαγές, κάτι που όπως είπε δημιουργεί διακινδύνευση για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

 «Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν  με πόλωση, όξυνση, πολλές φορές με εμφυλιοπολεμικό λόγο, να συσπειρώσουν κομματικά ακροατήρια» συνέχισε την κριτική του ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι αυτός ο δικομματισμός  «δεν αξίζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες» καθώς εγκλωβίζει δυνάμεις και κρατά δέσμια τη χώρα.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μετά την αποχώρησή από το κυβερνητικό σχήμα υπήρξε προσπάθεια να ακυρωθεί ο λόγος της, να δυσφημιστεί η πολιτική της, να δοθεί η αίσθηση της αποδυνάμωσης της. «Ο τόπος έχει ανάγκη την κεντροαριστερά των μεγάλων αλλαγών στους θεσμούς που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία  και θα διασφαλίζουν την αυτονομία της πολιτικής από εξωθεσμικά συμφέροντα», δήλωσε στην ομιλία του.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην εμφάνιση νέων πολιτικών κινήσεων λέγοντας ότι δεν έχουν σαφές πολιτικό στίγμα, προγραμματικές επεξεργασίες και ιδεολογικές αναφορές. «Πολιτική χωρίς περιεχόμενο είναι σίγουρο πως καταντά πολιτική δίχως πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και την κριτική που του ασκήθηκε για το γεγονός ότι δεν συμφώνησε στη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ, στη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου.

Όπως είπε, οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών, τονίζοντας ότι η  ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έκανε τις επιλογές της.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο για επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών.

«Είναι η επιλογή της στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία που έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει, ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός».

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης είπε ότι στην πολιτική κίνηση θα συμμετέχουν διακεκριμένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί  με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια  έδωσε μάχες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό» είπε και τόνισε ότι επιθυμεί την υπέρβαση της  αριστεράς των στερεοτύπων και της κρατικίστικης λογικής.

Ο κ. Κουβέλης  υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι  η επιτυχία της δημοσιονομικής ανάκαμψης εξαρτάται ευθέως από τη σύνδεσή της με την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Διεκδικούμε, είπε, ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα μειώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα.

Ζήτησε μια σχέση ισοτιμίας με τους εταίρους, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να σχεδιάζει και να εφαρμόζει με πολιτική αυτονομία τις αναγκαίες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων μας.

Έκανε λόγο   για   ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, που ενισχύει την επιχειρηματικότητα, θα στηρίζει  τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση.

Επίσης μίλησε για σύνδεση της οικονομικής δραστηριότητας με την περιβαλλοντική προστασία με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

«Για τη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία, η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της Ευρώπης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, αποτελεί πολιτικό πρόταγμα» τόνισε.

Είμαστε ευρωπαϊστές και παλεύουμε για την ουσιαστική αλλαγή του προγράμματος προσαρμογής της χώρας, για την αλλαγή πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, είπε και επεσήμανε ότι    εκλέγοντας ευρωβουλευτές θα ο συνδυασμός θα συμμετάσχει  στην ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Στηρίζουμε την υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν- Ευρωπαϊκής Επιτροπής- του Μάρτιν Σουλτς» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι το αίτημα για αλλαγή των πολιτικών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εκφράζεται με την υποστήριξη στο  ευρωψηφοδέλτιο  «Δημοκρατικής Αριστερά    - Προοδευτική Συνεργασία».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Υποσχέσεις Κουβέλη για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς
Τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, «του ...
Παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ
Το ψηφοδέλτιο της συμπαράταξης, Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική ...
Το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ
Εγκρίθηκε από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ η στρατηγική του κόμματος στις ...
Μπεγλίτης και Κοππά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ
Με τον πρώην υπουργό Πάνο Μπεγλίτη και την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ...
Κουβέλης: Καταλύτης των εξελίξεων η «ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία»
«Η ‘’Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία’’ θα γίνει ο ...
Στήριξη στον πόλο ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία
Στήριξη στην πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής ...
Οι 101 που συνυπογράφουν τη «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία»
Τη διακήρυξη αρχών έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Αριστερά - ...
Δημοσκόπηση: Το 15%  θα ψήφιζε την «Κίνηση των 58»
Μόνο το 15% θα ψήφιζε τη «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», δηλαδή την ...
ΔΗΜΑΡ: Να εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική των οριζόντιων απολύσεων
«Η κυβέρνηση οφείλει να συνδέσει τις διαθεσιμότητες με μετακινήσεις ...