Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Ανάπτυξη και τόνωση της επιχειρηματικότητας
Η συμβολή του δήμου Αθηναίων στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ...
Ενίσχυση των Περιφερειών ώστε να λειτουργήσει η αποκέντρωση
Την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη νέα προγραμματική ...
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατά του οικονομικού εγκλήματος…προτείνει η Κομισιόν..(Βίντεο)
Πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με στόχο να ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Ενίσχυση των δράσεων με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας»

«Ενίσχυση των δράσεων με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας»

Στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων που ολοκλήρωσε τις εργασίες της το Σάββατο στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, κ. José Manuel Durão Barroso και ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών κ.  Ramón Luis Valcárcel Siso συμμετείχαν σε συζήτηση γύρω από το μέλλον της Ευρώπης και επισήμαναν την ανάγκη να δρομολογήσει η Ε.Ε.  νέα προγράμματα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά οι αλλαγές αυτές, όπως είπαν, ξεκινούν σε επίπεδο βάσης, από τις τοπικές αρχές.

Ο κ. Barroso αναγνώρισε τις θυσίες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και έστειλε μήνυμα ελπίδας, δηλώνοντας ότι “Βρισκόμαστε πλέον σε ένα στάδιο όπου το επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι η ανάπτυξη. Προτεραιότητά μας είναι δουλειές, δουλειές και πάλι δουλειές. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι ορισμένες χώρες βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση όταν ζήτησαν τη βοήθεια της ΕΕ. Έχουμε πλέον ξεπεράσει το πιο δύσκολο στάδιο, αλλά πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας όσον αφορά το υπερβολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, αφού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισορροπία”.

Επιπλέον, ο κ. Barroso εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό αλλά και τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση της Διάσκεψης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Valcárcel, δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση:

«Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, γιατί από την αρχή, παρά τα προβλήματα και τις τόσες δυσκολίες, πίστεψε ότι πρέπει να λάβει χώρα η Διάσκεψη στην Αθήνα. Είναι πολύ καλό που λαμβάνει χώρα η Διάσκεψη στην Αθήνα. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Οι συνθήκες, οι προϋποθέσεις δεν ήταν εύκολες. Έγινε όμως. Ο κ. Σγουρός διοργάνωσε τη Διάσκεψη αυτή, συνεπώς, συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Επιτροπής των Περιφερειών. Ήταν μια Διάσκεψη που θα μας μείνει αξέχαστη. Που οργανώθηκε τέλεια. Με φιλοξενία, την ανθρώπινη ζεστασιά που χαρακτηρίζει τους Έλληνες. Το αποτέλεσμα κάνει την Αθήνα, την Ελλάδα και Επιτροπή των Περιφερειών να μη χάνει τίποτα από το μεγαλείο της. Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγχαρητήρια».

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να συνειδητοποιηθεί ο ρόλος της ΕΕ στην προώθηση της ανάπτυξης και να προβληθούν τα θετικά αποτελέσματα που είχε για την αντιμετώπιση της κρίσης η συνεργασία σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Σχολιάζοντας τη λεπτή σχέση μεταξύ δημοσιονομικής εξυγίανσης και επενδύσεων για την ανάπτυξη, τόνισε ότι: “Κάθε μέτρο λιτότητας πρέπει να υιοθετείται βάσει προσεκτικής αξιολόγησης του αντίκτυπου που έχει. Κατά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ελλείμματος θα πρέπει να εξασφαλιστεί ο σωστός βαθμός ευελιξίας, προκειμένου να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και να κινητοποιήσουμε επαρκείς πόρους για οικονομική ανάπτυξη”. Υπό το πρίσμα αυτό, η ενίσχυση της τοπικής και της περιφερειακής διάστασης των δράσεων με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά το επόμενο έτος θα αποτελέσει βασικό παράγοντα επιτυχίας.

Αυτή την πρόκληση για τις περιφέρειες και τις πόλεις επεσήμανε και ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών Γιάννης Σγουρός, ο οποίος, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, υποστήριξε: «Ο λαός της Ελλάδας υπέστη τα πάνδεινα κατά τα τελευταία έτη, η δε παρατεταμένη ύφεση επηρεάζει σήμερα τις ζωές του 28% του πληθυσμού. Συνομιλώντας με τους ανθρώπους, ακούω καθημερινά τις επικρίσεις και τις κατηγορίες των συμπατριωτών μου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά των πολιτικών μονοδιάστατης λιτότητας που αισθάνονται ότι απειλούν ανά πάσα στιγμή την κοινωνική ισορροπία. Ακούω τους πιο απελπισμένους, εκείνους που υποφέρουν, να λένε στην πολιτική εξουσία "Φτάνει πια. Δεν αντέχουμε άλλο". Για πολλούς η κατάσταση είναι οριακή. Ακούω και νιώθω την απογοήτευση. Σας μεταφέρω αυτή την απογοήτευση, που συνοδεύεται συχνά με θυμό, οργή και πόνο. Είναι πλέον καιρός να δρομολογήσουμε νέα προγράμματα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά οι αλλαγές αυτές ξεκινούν σε επίπεδο βάσης, από τις τοπικές αρχές. Οι περιφέρειες και οι δήμοι θα πρέπει να εξετάσουν τη νέα κατάσταση πραγμάτων και να προσαρμόσουν τον ρόλο τους για να διασφαλιστεί καλύτερα η ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στην έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΕ και στην ανάγκη αντιμετώπισής της, ο Περιφερειάρχης, κ. Σγουρός, δήλωσε «Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη: χωρίς περισσότερη Ευρώπη το πρόβλημα της κρίσης θα διαιωνίζεται. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια ενιαία Ευρώπη και μια τέτοια Ευρώπη δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα. Η Ευρώπη αναγεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου. Μπορούμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας μεταξύ όλων των πολιτών της Ευρώπης».

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Αχαία: Νέα προγράμματα θέσεων εργασίας ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ
Την επόμενη εβδομάδα ανανμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα επιπλέον ...
«Προσπάθεια, ούτε ένας παραπάνω άνεργος και ανάπτυξη κανονικών θέσεων εργασίας»
Τα σχέδιά της για την Περιφέρεια αποκάλυψε η Ρένα Δούρου αναφέροντας: ...
Αιγιαλεια:
Στην επίσημη παρουσίαση των έργων,των δράσεων και των πρωτοβουλιών της ...
Mένουν εκτός προϋπολογισμού των Περιφερειών τα ποσά των Περιφερειακών Ταμείων
Δέχτηκαν οι ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών το ...
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατά του οικονομικού εγκλήματος…προτείνει η Κομισιόν..(Βίντεο)
Πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με στόχο να ...
Περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας εξετάζει η Panasonic
Στην περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η Panasonic μέσα ...
Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα με θέμα τον βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό και τη συνδεσιμότητα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης εκπροσωπεί την Περιφέρεια ...
Περικοπή 850 θέσεων εργασίας στη Lloyds
Στην περικοπή άλλων 850 θέσεων εργασίας προχωρά η κρατική τράπεζα της ...
Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!
Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά προτείνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη ...