Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 19/1
Τη δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας όλων των εμπορικών ...
Την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ...
Συνάντηση της ΕΣΕΕ με ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Eπιμένουν αρνητικά το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ στην αντίθεσή τους στο άνοιγμα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σε κέντρα διανομής, άνοιγμα νέων καταστημάτων και στην αγορά του bake-off επενδύει η Lidl Hellas

Σε κέντρα διανομής, άνοιγμα νέων καταστημάτων και στην αγορά του bake-off επενδύει η Lidl Hellas

Επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2014 η Lidl Hellas στις οποίες περιλαμβάνονται το νέο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Αττική και η λειτουργία «ζεστών γωνιών» (bake-off) σε όλα τα σημεία πώλησης που διαθέτει.

Όπως ανέφερε το μέλος της διοίκησης Στράτος Δημητριάδης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ζεστές γωνιές (bake-off) σε 36 από τα 222 καταστήματα που διαθέτει και σκοπεύει μέχρι τις αρχές του 2015 να επεκτείνει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε όλα τα καταστήματα, πουλώντας ψωμί σε τιμές ανταγωνιστικές.

Η εταιρεία πρόσφατα εγκαινίασε τη λειτουργία νέου κέντρου logistics 50.000 τμ στα Καλύβια Αττικής, μία επένδυση ύψους περίπου 55 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του αποθηκευτικού δικτύου της επιχείρησης στην Ελλάδα φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των κέντρων διανομής στα πέντε (Θήβα, Πάτρα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Καλύβια). Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, το νέο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη, 60.000 τμ, που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της Lidl σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, το αποθηκευτικό κέντρο της εταιρείας στη Θήβα, το οποίο λειτουργούσε από το 2002 και εφοδίαζε τα καταστήματα της εταιρείας, άλλαξε λειτουργία και αποτελεί πλέον κέντρο επανασυλλογής και επανασυσκευασίας εμπορευμάτων μη τροφίμων (non food). H Lidl Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα 15 χρόνια έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ. Διαθέτει 222 καταστήματα και μέχρι το τέλος του 2014 προγραμματίζει το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Αττική ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 226.

Απασχολεί 4.002 εργαζόμενους και με τις νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιήσει για τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των «ζεστών γωνιών», στο τέλος του 2014 θα απασχολεί περίπου 4.280 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των εργαζομένων τα 2/3 είναι τετράωρης απασχόλησης. Όσον αφορά στην πολιτική της εταιρείας για τις αμοιβές των εργαζομένων, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός για οκτάωρη απασχόληση στα καταστήματα της εταιρείας ανέρχεται σε 1.119 ευρώ (μικτά) ενώ σημείωσε ότι ο αντίστοιχος κατώτατος μισθός των εμπορικών επιχειρήσεων ανέρχεται σε 903 ευρώ (μικτά).

Παράλληλα τόνισε ότι η εταιρεία επιδιώκει να διασφαλίζει στους εργαζόμενους ένα σύνολο παροχών (ιδιωτική ασφάλιση, διατακτικές για την αγορά τροφίμων κ.ά.) δίνοντάς τους κίνητρα για να παραμείνουν στην επιχείρηση ως εργαζόμενοι. Το 2013 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε σε 1,3 δισ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ενώ το 2012 κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα εμφανίζοντας μικρή μείωση 1%.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι οι πωλήσεις της εταιρείας σε αξία τα τελευταία πέντε χρόνια κινούνται σε σταθερά επίπεδα, ενώ σε όγκο την τελευταία τριετία σημείωσαν αύξηση 8%. Η Lidl Hellas συνεργάζεται με 5.000 προμηθευτές. Ποσοστό 15% των προϊόντων που διαθέτει είναι επώνυμα, 85% είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (pl). Τα μη τρόφιμα (non food) αποτελούν το 10% του τζίρου της εταιρείας. Στόχος της διοίκησης είναι ο εμπλουτισμός των προϊόντων που διαθέτει με νέους κωδικούς. Από τους 600 κωδικούς η εταιρεία διαθέτει πλέον 900, ενώ ποσοστό 52% του τζίρου της προέρχεται από τα ελληνικά προϊόντα. Για την επόμενη διετία στόχος της διοίκησης είναι η μεγαλύτερη διείσδυση ελληνικών προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων της, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επενδύσεις 10,5 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία νέων McDonald’s
Τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους άνω των 10,5 εκατ. ευρώ προωθεί η εταιρεία ...
Επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της η Jumbo
Την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της συνεχίζει η εταιρεία ...
Πρεμιέρα σήμερα, εν μέσω αντιδράσεων, για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές
Πρεμιέρα σήμερα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις ...
Διαφωνούν οργανώσεις καταναλωτών με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις ...
Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά
Την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής της στον Σταθμό ...
Έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του κέντρου διανομής της Huawei στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά
«Ο σταθμός διανομής της Huawei είναι γεγονός και ενισχύσει τη θέση του ...
Ιδρύει θυγατρική στην Κύπρο η Minerva
Στην ίδρυση με συμμετοχή 100% θυγατρικής στην Κύπρο, με την επωνυμία J & B ...
Ψηφίστηκε το άρθρο για τη λειτουργία καταστημάτων Κυριακές
Ψηφίστηκε του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταστημάτων τις ...
ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ΟΙΥΕ: Καμία συζήτηση για το
"Nα αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή για το άνοιγμα των ...