Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ντήλινγκ στο Βυρσοδεψείο

Ντήλινγκ στο Βυρσοδεψείο

Το Βυρσοδεψείο παρουσιάζει το Ντήλινγκ, μία σκηνική σύνθεση με αφορμή το έργο του B. M. Koltes, "Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι", από τις 12 Μαρτίου 2014.


Δανειζόμενοι τα πρόσωπα από το έργο του Bernard Marie Koltes και την έννοια του εμπορίου στη δυτική κοινωνία, ως φορείς και αρχέτυπα, στήνουμε έναν οριακά ''πλατωνικό'' διάλογο, διαπραγματευόμενοι κάποια κομβικά δίπολα που καθορίζουν την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Η σκηνή μετατρέπεται σε ένα δημόσιο εξομολογητήριο. Όσο αμφίβολη είναι η αμαρτία, άλλο τόσο αμφίβολη είναι και η άφεση...


Ένας Ντήλερ κι ένας Πελάτης συναντιούνται σε έναν απροδιόριστο χώρο για να διαπραγματευτούν τη δυνατότητα πώλησης και αγοράς ενός Αγαθού που δεν κατονομάζεται. Με μοναδικό όπλο τον Λόγο τους – που δεν είναι πιο αδύναμος από ένα μαχαίρι ή από ένα περίστροφο – σχεδιάζουν και εκτελούν μια ιδιότυπη και απρόβλεπτη μονομαχία. Οι όροι της είναι μάλλον θολοί και αμφίσημοι. Οι ρόλοι του νικητή και του ηττημένου εναλλάσσονται διαρκώς κάτω από το πρίσμα του φόβου και της αβεβαιότητας που δεν επιτρέπουν την οριστική ρήξη ή την οριστική συμφιλίωση. Κι όταν τελικά υποχρεώνονται να αποφασίσουν και να επιλέξουν τη λήξη της μονομαχίας, αδυνατούν να θυμηθούν την αιτία που την προκάλεσε.


Ιδέα, σκηνοθεσία, δραματουργία, ηχητικό τοπίο: Μιχάλης Πανάδης
Σκηνικός χώρος - κοστούμια: Μαργαρίτα Πέτροβα
Μάσκες: Ιωάννης Κοττίδης
Φωτογραφίες: Ρού Ζάννου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Παπανδρέου
Βοηθός σκηνογράφου: Χρυσάνθη Νίκα
Παραγωγή: Blonde Productions

Παίζουν: Γιάννης Παπαϊωάννου, Δανάη Παπουτσή

Διάρκεια παράστασης: 90’


Ο Μιχάλης Πανάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2012). Από το 2004 έως το 2008 παρακολούθησε τα μαθήματα του θεατρικού εργαστηρίου “Τεχνουργείο” στη Θεσσαλονίκη. Από το 1999 έως το 2008 παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Έχει συνεργαστεί: με το θίασο ''Δρόμος με Δέντρα'' και τη Μ. Φριντζήλα, με την ομάδα Grasshopper και τη Σ. Βγενοπούλου, με το Γ. Φριντζήλα, με τη Μ. Τζανή, με το Γ. Ζαμπουλάκη, με την Α. Παπαδαμάκη και με την Ι. Ρεμεδιάκη. Έχει σκηνοθετήσει άλλες τέσσερις παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο Εμπρός, στον πολυχώρο CAMP και στα δύο πρώτα φεστιβάλ σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας του Kontakt Art Club στη Θεσσαλονίκη.


Η Δανάη Παπουτσή γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου και της σχολής Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα.To 2006-2007 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών. Έχει συνεργαστεί: με το θέατρο Βαφείο, το θέατρο Επί Κολωνώ, το θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, το θέατρο Κνωσός κ.ά. Το 2011 βραβεύτηκε για το διήγημά της με τον τίτλο Σταθμός στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Διηγήματος. Το Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Σε Αργή Κίνηση, από τις Εκδόσεις Κέδρος. Η θεατρική του διασκευή, με τον ίδιο τίτλο, παρουσιάστηκε το 2013, στο φωταγωγό της μπλε πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, σε σκηνοθεσία της ίδιας.


Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Δημήτρη Καταλειφό, τη Ρούλα Πατεράκη, τον Τάσο Μπαντή κ.ά. Έχει συνεργαστεί: με το θέατρο του Νέου Κόσμου, το θέατρο Αργώ, το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το θέατρο Έξω Από τα Τείχη, το θέατρο Σημείο κ.ά. Τελευταία συνεργασία: ''Σε αργή κίνηση'' σε σκηνοθεσία Δ. Παπουτσή στο φωταγωγό της μπλε Πολυκατοικίας.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Το τούνελ του Ερνέστο Σάμπατο στον Πολυχώρο Ανάδυση
Ο Πολυχώρος Ανάδυση υποδέχεται από 4 Μαρτίου 2015 το έργο «Το τούνελ» του ...
BackStories: Εργαστήριο και παράσταση στο Βυρσοδεψείο
Το Βυρσοδεψείο παρουσιάζει ένα διήμερο εργαστήριο από το Beautiful Confusion ...
Μαρία Σάββα: Έχουμε τη ζωτική ανάγκη να ασχοληθούμε με ένα θέατρο που κινητοποιεί τον θεατή
Το Βυρσοδεψείο παρουσιάζει την παράσταση  Αγόρασα ένα φτυάρι από το ...
Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω το τάφο μου, στο Βυρσοδεψείο
Το Βυρσοδεψείο παρουσιάζει την παράσταση Αγόρασα ένα φτυάρι από το ...
Αρσενικό, στο Βυρσοδεψείο
Η ομάδα Maya Nokto παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο "Αρσενικό", σε ...
Σεμινάριο και Solo Performance Rosa στο Βυρσοδεψείο
Το Βυρσοδεψείο έχει την τιμή να φιλοξενεί τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα ...
Amor, του Θανάση Αλευρά στο Θέατρο Άττις
Amor, η νέα παράσταση του Θεάτρου Άττις, μια σκηνική σύνθεση με αφορμή ένα ...
Άσπρο μαύρο, στον κήπο της ΑΣΚΤ
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών θα φιλοξενήσει μια σκηνική σύνθεση από ...
Δέρμα, στο Βυρσοδεψείο
Η ομάδα OΔC Ensembleπαρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο “Δέρμα”, σε ...