Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Έργα στη Ηλιούπολη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Στην περασμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ...
Κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Σε ψήφισμα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ προχώρησε κατά πλειοψηφία το ...
Περιφέρεια Αττικής: 18η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Συνεδριάζει την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 15:00, το Περιφερειακό ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Σηκώνει» το θέμα του Ελληνικού ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σηκώνει» το θέμα του Ελληνικού ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα για συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών για το σταμάτημα του ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, κατέθεσε η παράταξη «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο». 

« Ως Περιφερειακή Παράταξη έχουμε ξαναφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιχειρούμενης πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και του «Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας». Πρόκειται εκτός των άλλων και για οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται στη συγκεκριμένη περιοχή, υλοποιώντας στην πράξη τις επιταγές των Μνημονίων της Τρόϊκας και της ολιγαρχίας για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το Μητροπολιτικό Πάρκο από τα 6.500 στρέμματα περιορίζεται στα 2.000 στρέμματα τα οποία δεν προσδιορίζονται καν ως χώρος υψηλού πρασίνου ή αμιγής χώρος πρασίνου. Η δήθεν ¨ανάπτυξη¨ για αυτούς που ρίξανε τη χώρα στο βάραθρο των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων και το τσιμέντο» αναφέρει η Περιφερεριακή Παράταξη που πρόσχειται στον ΣΥΡΙΖΑ.  

«Η προστασία και η διατήρηση του περιβάλλοντος  και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, δεν αποτελούν για την μνημονιακή συγκυβέρνηση παράμετρο για την αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. 

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μία βαρβαρότητα στο χώρο του Ελληνικού, ενώ θα αποτελέσει ¨ελντοράντο¨ για τους κάθε λογής κερδοσκόπους και μία τεράστια χαμένη ευκαιρία ανάσας και πρασίνου για τα 5 εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής.

Λόγω του ότι ο διαγωνισμός για την δήθεν «αξιοποίηση» του Ελληνικού βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2014 θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες οι τεχνικοί φάκελοι και οι δεσμευτικές τους οικονομικές προσφορές, θεωρούμε το ζήτημα εξαιρετικά επείγον και πρέπει να συζητηθεί Εκτός Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με το θέμα:

Να εκδώσει ψήφισμα υπεράσπισης του χώρου ως Δημόσιου αγαθού.

Να προχωρήσει στην ανάληψη αγωνιστικών παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών  ώστε με κινητοποίηση του Λαού της Αττικής να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο έγκλημα πώλησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού» προσθέτει η «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο».

Στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο Αλέξης Τσίπρας

Να σημειώσουμε πως σήμερα Πέμπτη (27/02), ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής  Β΄ Αθήνας  και η βουλευτής Β΄Αθήνας  Νάντια Βαλαβάνη θα μιλήσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης «Μ. Θεοδωράκης» (Κύπρου 68, Αργυρούπολη) στις 7 μ.μ.. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Να προσθέσουμε πως σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν για το Ελληνικό, στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σε αναμονή για τη στάση των «επενδυτών» που δείχνουν απροθυμία πλην του ομίλου Λάτση

Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται ο διαγωνισμός για την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αφού οι δύο εκ των τριών εταιρειών που αναμένονταν να καταθέσουν προσφορές φαίνεται πως αποσύρονται από τη διεκδίκηση επικαλούμενες περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ισραηλινή «Elbit», διαμήνυσε δια τους εκπρόσωπου της, ότι δεν προτίθεται να υποβάλει οικονομική προσφορά έως τις 27 του μήνα, που αποτελεί και την καταληκτική ημερομηνία, καθώς ζητά επιπλέον διευκρινήσεις για το πως θα γίνει η αγορά των μετοχών του Ελληνικού. 

Η Elbit Cochin Island, θυγατρική της ισραηλινής εταιρίας συμμετοχών Elbit Imaging, δήλωσε ότι δεν θα καταθέσει προσφορά, αν το ΤΑΙΠΕΔ, που διαχειρίζεται την αποκρατικοποίηση, δεν βελτιώσει τους όρους της πώλησης.
«Ατυχώς, δεν μπορούμε να καταθέσουμε προσφορά, εκτός αν δοθούν συγκεκριμένες, ουσιώδεις διευκρινήσεις και γίνουν βελτιώσεις στην συμφωνία πώλησης» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Elbit Cochin Island.
Η κυριότητα και ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ανάμεσα στα ζητήματα για τα οποία ζητάει διευκρινήσεις η Elbit Cochin, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι παραμένει το ενδιαφέρον της εταιρίας για το Ελληνικό.
Εν τω μεταξύ, το Βρετανικό σχήμα London Regional Property έχει ζητήσει από το ταμείο αποκρατικοποιήσεων παράταση δύο μηνών προκειμένου να υποβάλει πρόσφορα, κάτι που όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να συμβεί. 
Το μοναδικό σχήμα που παραμένει στη διεκδίκηση, είναι η Ελληνική εταιρεία Lamda Development, του ομίλου Λάτση.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ: η τύχη του στα χέρια μας»
Και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τις διαδικασίες για την πώληση του πρώην ...
Στη Βουλή για το θέμα του αεροδρομίου και του ΚΥΤ ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, ο δήμαρχος ...
Τέσσερα νέα έργα υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το Περιφερειακό ...
Νέα έργα 3,5 εκατ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Ψηφίστηκε στις 26 Νοεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η πέμπτη ...
Ψήφισμα της Περιφέρειας Αττικής για μείωση του φόρου κατανάλωσης στη θέρμανση
Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη, 29 ...
Η Περιφέρεια Αττικής καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις - διαθεσιμότητα
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (10/07) συνεδρίασης του Περιφερειακού ...
Επτά νέες ράμπες για ΑμΕΑ σε παραλίες της Αττικής
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προχωρά τις διαδικασίες ...
Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για τη μεταβίβαση του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού
Τη Παρασκευή 7 Ιουνίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ...
Σήμερα και αύριο οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνουν ρούχα και παιχνίδια!
Το Περιφερειακό Τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα πλαίσια ...