Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κόσμος
Σχετικά Νέα
«Δεν έγινε καμία παραβίαση της συμφωνίας ΔΗΚΟ - Αναστασιάδη» υποστηρίζει η κυβέρνηση
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας ...
Εκτός κυβέρνησης Αναστασιάδη το ΔΗΚΟ
«Κανένα δέλεαρ συμμετοχής στη νομή της εξουσίας, δεν μετρά για το ΔΗΚΟ ...
Εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ που κρίνουν την παραμονή ή όχι στην  κυβέρνηση Αναστασιάδη
Καθοριστικής σημασίας για την πορεία του ΔΗΚΟ είναι οι σημερινές ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Τα μαζεύει το ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση

Τα μαζεύει το ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση

Με πλειοψηφία 16 ψήφων η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ μετά από μαραθώνια σύνοδο ενέκρινε την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος για αποχώρηση από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνόδου η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, υπέρ της εισήγησης ψήφισαν 97 και 81 κατά, ενώ δεν υπήρξαν αποχές.

«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία δίνει βεβαίως και το στίγμα των ενεργειών και των βημάτων που θα κάνουμε στο μέλλον», ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι από αύριο μας βρίσκει όλους στο ΔΗΚΟ μαζί ενωμένους για τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

«Στις μικρές και τις μεγάλες μάχες όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας και τη βελτίωση της ζωής, αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αλλά και στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας για το εθνικό μας θέμα», συνέχισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως η αποχώρηση θα αφορά όλα τα στελέχη του κόμματος που ασκούν την πολιτική της Κυβέρνησης, τους Υπουργούς και τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι η αποχώρηση των στελεχών του ΔΗΚΟ θα είναι άμεση. Εξήγησε όμως ότι η άμεση αποχώρηση μπορεί να σημαίνει σε ένα ή δύο 24ωρα. «Αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, σημασία έχει ότι η ΚΕ αποφάσισε όπως άμεσα δηλαδή εντός πολύ σύντομου και εύλογου χρονικού διαστήματος να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση», είπε.

Συμπλήρωσε ότι δεν θα προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητήσει ένα μικρό χρονικό περιθώριο μέχρι να προβεί στις αντικαταστάσεις των αποχωρούντων μελών του ΔΗΚΟ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ερωτοκρίτου διαφώνησε ότι το αποτέλεσμα είναι οριακό. «Επαναλαμβάνω, δεν είναι οριακό είναι μια ξεκάθαρη απόφαση και όλοι μας θα κληθούμε να την υπηρετήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό σημαίνει δημοκρατία, η πλειοψηφία αποφασίζει και πρέπει να σεβαστούμε και να εφαρμόσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του συλλογικού σώματος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητήσει και την αποχώρηση των μελών του ΔΗΚΟ από τα ΔΣ των ημικρατικών, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως όταν προκύψει αυτό το θέμα θα το δούμε και θα το διαχειριστούμε ανάλογα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος του κόμματος θα έρθει σε επαφή με τους διαφωνούντες με την απόφαση, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως ο Πρόεδρος του κόμματος πάντοτε βρίσκεται σε επαφή με όλα τα στελέχη του κόμματος, είτε αυτά διαφωνούν με μία ενέργεια είτε όχι.

Σημείωσε ότι η εκτίμηση ως προς την πολιτική ουσία αυτής της συμφωνίας που έχουμε μπροστά μας είναι καθολική στο ΔΗΚΟ και όλοι καταλήγουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια προβληματική συμφωνία στο Κυπριακό.

«Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας που μας ενώνει, που μας ένωνε στο παρελθόν και θα μας ενώνει στο μέλλον. Δεν διαφοροποιούνται οι απόψεις και τα πιστεύω κανενός από τα στελέχη του ΔΗΚΟ όσον αφορά το εθνικό μας θέμα», κατέληξε.

πηγή: sigmalive.com

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κύπρος: Κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά την απόχωρηση του ΔΗΚΟ
Τρεις νέους υπουργούς διόρισε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ...
Κύπρος: Σε κρίση το ΔΗΚΟ
Αναβρασμός επικρατεί στο Δημοκρατικό Κόμμα μετά την αποχώρησή του, από ...
Κάλεσμα στο ΔΗΚΟ απευθύνει ο Γιαννάκης Ομήρου
Κάλεσμα για συνεργασία, όπως και στο παρελθόν, σε ό,τι αφορά τις ...
Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Μ. Κυπριανού
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είναι ο νέος αναπληρωτής ...
Πυροβολισμοί έξω από την Κυπριακή Βουλή
Ένας 43χρονος άνοιξε πυρ με στρατιωτικό τοyφέκι G3, το απόγευμα της ...
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Τάσσου, νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ
Τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/12), ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων ...
Το δρόμο των αποκρατικοποιήσεων ακολουθεί και η Κύπρος
Στα χνάρια της Ελλάδας και η Κύπρος που «προσέλαβε» την εταιρεία ...
Νέα πρωτοβουλία του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού
Μία νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος φαίνεται πως ...
Πωλητήριο στο χρυσό της βάζει η Κύπρος
Συνεχείς οι εξελίξεις στην Κύπρο, με την κυβέρνηση να ζητεί ...