Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Κοινωνία
Σχετικά Νέα
ΕΟΤ: Σε εφαρμογή από αύριο το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»
Από αύριο, Τετάρτη τίθεται σε εφαρμογή από τον ΕΟΤ το πρόγραμμα ...
«Τουρισμός για όλους» Ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενες διακοπές
Αν και είναι λίγο νωρίς για διακοπές, ο ΕΟΤ μέσα από το πρόγραμμα ...
Κοινωνικός τουρισμός για… λίγους
Μόνο 100.000 δικαιούχους θα αφορά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

«Σανίδα σωτηρίας» ο τουρισμός

«Σανίδα σωτηρίας» ο τουρισμός

Χαμόγελα φέρνουν τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς μετά την περσινή πορεία του, αναμένεται και τη φετινή χρονιά να καταγράψει ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, «οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα είναι ένα ακόμη έτος ρεκόρ», ενώ «σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και οι νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια». Μιλώντας στο Bloomberg τόνισε ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα τη φετινή χρονιά θα φθάσει τα 18,5 εκατομμύρια έναντι 17,9 εκατομμύρια το 2013 και τα έσοδα θα φθάσουν τα 13 δισ. ευρώ.

Όπως γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποκαλέσει την τουριστική βιομηχανία της χώρας «την πρώτη ατμομηχανή που ξεκίνησε και άρχισε να βγάζει την οικονομία μας έξω από την επώδυνη εξαετή ύφεση». Ο κ. Ανδρεάδης σχολίασε ότι εάν η Ελλάδα επιτύχει τον στόχο 24 εκατομμυρίων επισκεπτών έως το 2021, το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 9% και θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας.

Οι μακροχρόνιοι στόχοι για τον τουρισμό βασίζονται στην υπόθεση της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη των άλλων εθνικών στόχων μας ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσει πως οι στόχοι για το 2021 θα επιτευχθούν και θα υπερκερασθούν», ανέφερε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να κάνει επενδύσεις, κυρίως σε υποδομές, ύψους 3,3 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αναμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και μία αύξηση 10% των επισκεπτών από τη Βρετανία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον τουριστικό τομέα, προσθέτοντας ότι τα μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί τόποι πρέπει να παραμείνουν υπό κρατική προστασία.

Αναμένεται 52% αύξηση στις αφίξεις στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό από την έρευνα της γερμανικής GfK, ενώ για «επιστροφή στην τουριστική ισχύ του παρελθόντος» κάνει λόγο o όμιλος TUI.

Η αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς το ερχόμενο καλοκαίρι αγγίζει το 52%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, που καταγράφει η πρόσφατη έρευνα της GfK (Εταιρεία Έρευνας Αγοράς).

Αυτή η ώθηση ανεβάζει στη σχετική λίστα των δημοφιλών προορισμών για τους γερμανούς πελάτες των τουριστικών γραφείων τη χώρα, που τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.

Παρόμοιες είναι οι διαπιστώσεις και της εφημερίδας Die Welt. Σε σχετικό δημοσίευμα με θέμα τους δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών, σημειώνεται ότι «μετά από μείωση της ζήτησης ως συνέπεια των πολιτικών ταραχών του 2012, οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν θετική πορεία σε όλους τους tour operator». Μάλιστα, η ζήτηση είναι τόσο υψηλή ώστε «να πρέπει οι τουρίστες να βιαστούν προκειμένου να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα»!

Η έρευνα της GfK καταγράφει γενικότερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία. Ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει για κρατήσεις πακέτων διακοπών 4,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Μάλιστα οι online κρατήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11%.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι γερμανοί τουρίστες θα δαπανήσουν φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές 7% περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη αύξηση (16%) σημειώνεται στα πολυτελή πακέτα διακοπών (3.000 ευρώ και άνω). Σύμφωνα με πληροφορίες τις Deutsche Welle, η αύξηση για πολυτελή πακέτα διακοπών στην Ελλάδα είναι λίγο μικρότερη από το γενικό ποσοστό.

Πηγή: Deutsche Welle

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κοινωνικός τουρισμός για αγρότες
Επιδότηση των διακοπών για αγρότες προβλέπει το πρόγραμμα για τον ...
ΕΟΤ: 28.400 δελτία Κοινωνικού Τουρισμού
Από τις 12 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου θα εφαρμοσθεί η δεύτερη φάση του ...
Άλλαξαν όλα, άλλαξαν και οι διακοπές (άποψη)
του Στράτο Ιωακείμ (ioakim@attikipress.gr) Η μεγάλη έλευση τουριστών στην Ελλάδα ...
Ξεκινά ο αειφορικός τουρισμός στην Αμοργό
Με πρωτοβουλία του συλλογικού φορέα "Ενναλακτική Δράση" ξεκινά η ...
Οι δύο όψεις του φετινού τουρισμού...
Μπορεί τα πρώτα στοιχεία για τον φετινό τουρισμό να δείχνουν ότι ...
Φθηνές διακοπές για 62.000 δικαιούχους από τον ΕΟΤ
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για τη χρονιά 2013- 2014, αφορά στο ...
«Η Δημόσια Διοίκηση στην εποχή του Μνημονίου»
Συνδιάσκεψη διοργανώνει την Τετάρτη, 10 Απριλίου, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με θέμα: «Η ...
«Στα μαχαίρια» ΓΣΕΕ-Γ. Βρούτσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς
«Κόκκινο πανί» είναι για τη ΓΣΕΕ η μετάθεση της αργίας της φετινής ...
Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα
Δραματικές είναι οι συνθήκες κράτησης μεταναστών στα στρατόπεδα ...