Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαϊων
Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων ενώ τη ...
ALTER EGO: Συνεχίζει την ανοδική πορεία με 4 νέα καταστήματα
Επεκτείνοντας την ήδη σημαντική παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο, η ...
Έμποροι: Τα λεφτά που περιμέναμε από την
Επτά στους 10 εμπορικούς συλλόγους δεν πρότειναν το άνοιγμα των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα καταστήματα ηλεκτρικών Expert

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα καταστήματα ηλεκτρικών Expert

Την επιστροφή στην ελληνική αγορά από την 1η Ιανουαρίου 2014 ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός όμιλος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Expert.

Η νέα οργάνωση Expert στην Ελλάδα αποτελεί επιχειρηματική πρωτοβουλία 10 πρώην ιδιοκτητών καταστημάτων Expert, οι οποίοι, έχοντας σήμερα ενώσει τις δυνάμεις τους, ίδρυσαν την Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για το νέο σχήμα οργάνωσης και λειτουργίας των καταστημάτων και την πολιτική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, η νέα εταιρεία ενσωματώθηκε στον όμιλο Expert στις αρχές της χρονιάς ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) για την Ελλάδα.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία θα υποστηρίξει δίκτυο καταστημάτων με τη μορφή franchise, με σκοπό την ανάπτυξη του σήματος Expert πανελλαδικά μέσα από μία κοινή εταιρική κουλτούρα.

Σε πρώτη φάση, λειτουργούν στην ελληνική αγορά 14 καταστήματα expert (επτά στην Αθήνα και από ένα σε Αλιβέρι, Κέρκυρα, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Χαλκίδα και Χανιά), ενώ στους μεσοπρόθεσμους στόχους είναι η ανάπτυξη του δικτύου, μέχρι το τέλος του 2014, με την προσθήκη 15- 20 καταστημάτων franchise. Επίσης, στους στόχους είναι η λειτουργία κεντρικής τιμολόγησης και κεντρικού συστήματος πληρωμών, το 2015, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, Κωνσταντίνου Γραμμένου, η εταιρεία, μέχρι το τέλος του 2015, θα αριθμεί γύρω στα 45 με 50 καταστήματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γραμμένος ανέφερε, ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες στρατηγικής για το 2014 - 2017 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς στο 5% μέχρι το 2017, μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας, της βελτίωσης του μέσου όρου απόδειξης, της εξισορρόπησης συμπιεσμένων περιθωρίου κέρδους, με αύξηση πωλήσεων εκτεταμένης εγγύησης και με την εισαγωγή νέων μελών.

Στις προτεραιότητες στρατηγικής για το διάστημα 2014 - 2017 εντάσσονται, επίσης και η ανάπτυξη αποκλειστικών μαρκών ή μοντέλων, η δημιουργία Expert College σαν ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό εργαλείο για πρόσληψη- εκπαίδευση- ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. «Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε εκ νέου την Ελλάδα στον όμιλό μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Expert, Dieter Mathys, υπογραμμίζοντας:

«Η Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του διεθνούς ομίλου Expert και την εστίασή μας στην εξειδικευμένη συμβουλευτική και άριστη εξυπηρέτηση στο σημείο πώλησης. Τα καταστήματα που συνθέτουν αυτήν τη στιγμή το δίκτυό μας στην Ελλάδα είναι στο σύνολό τους κερδοφόρες και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη φέρουν το λογότυπο της Expert».

Από την πλευρά του, ο κ. Γραμμένος τόνισε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσελκύσουμε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις κάτω από την "ομπρέλα" του ομίλου Expert. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη». Ο όμιλος Expert είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Έχει παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η ALTER EGO με 24 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2015
Θετική η γνωμοδότηση για την Λειτουργία οκτώ νέων καταστημάτων μέχρι ...
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαϊων
Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων ενώ τη ...
Ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή
Aνοιχτά θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, τα εμπορικά ...
Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και αποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα
Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα σε περιοχές ...
Κόρινθος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές
Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε σπίτια, ...
Κλειστά και σήμερα τα εμπορικά καταστήματα
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα, όπως ...
Σε ρυθμούς εορτών τα καταστήματα-Κλειστά την Κυριακή
Σε ρυθμούς εορτών μπαίνουν και πάλι από σήμερα τα καταστήματα. Κλειστά ...
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Λαχαναγοράς
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Λαχαναγοράς ανακοίνωσε το ...
Πέρασαν οι 52 Κυριακές τον χρόνο για τα μικρά εμπορικά καταστήματα
Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά ...