Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Art-Athina 2015 στο Γήπεδο TaeKwonDo: Το πρόγραμμα της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης
Η Art-Athina Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζει φέτος την 20η ...
Art-Athina 2015 στο Γήπεδο TaeKwonDo
Η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης “Art-Athina 2015” γιορτάζει φέτος την ...
Art Athina 2014: Το πρόγραμμα
Η 19η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, θα δώσει δυναμικά το ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Η 19η Art-Athina 2014 στο Γήπεδο TaeKwonDo

Η 19η Art-Athina 2014 στο Γήπεδο TaeKwonDo

Η 19η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης θα δώσει δυναμικά το παρών από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo). Το σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στη χώρα θεσμοθέτησε και καθιέρωσε το 1993 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), ενώ  τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία EuroΜare.


Υπό το πρίσμα της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, η 19η διοργάνωση  επενδύει σε μια στρατηγική εδραίωση στο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσόγειου· την περιοχή παλίμψηστο πολιτισμών που  διαμορφώνει τα δικά της χαρακτηριστηκά στη σύγχρονη τέχνη, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και της αγοράς της τέχνης.


Το ουσιαστικό στίγμα της Art Athina δίνουν όπως πάντα ελληνικές καθώς και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες προβάλουν στο φιλότεχνο κοινό μία σύνοψη των καλλιτεχνικών τάσεων, σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυναμική στην αγορά της τέχνης.


Η διοργάνωση, τόπος συνάντησης και ζύμωσης όλου του εικαστικού χώρου, πραγματοποιείται στον ιδανικό χώρο του Γηπέδου TaeKwonDo (Κλειστό Π. Φαλήρου), το οποίο στην περσινή διοργάνωση προσέλκυσε 30.000 επισκέπτες.


Μετά από τα επιτυχημένα περσινά προγράμματα « Platform Project» και «Paradise Lost» η αναγνωρισμένη επιμελήτρια-εικαστικός Άρτεμις Ποταμιάνου επανέρχεται με μία σειρά νέων δράσεων: το Art Athina Contemporaries και το Platforms Project @ Art Athina 2014.  Στόχος τους είναι η πρόκληση ενός ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους θεατές με σημείο σύγκλισης το συγκεκριμένο έργο. Το Art Athina Contemporaries επιχειρεί μια αποτύπωση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, όπως αυτή διαμορφώνεται σε ενεστώτα χρόνο. Ο στόχος του προγράμματος Platforms Project @ Art Athina 2014 είναι η χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται μέσα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών καλλιτεχνών που αποφασίζουν να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα εικαστικά ερωτήματα δημιουργώντας τις λεγόμενες πλατφόρμες.


Επιπλέον, πολιτιστικοί φορείς όπως μουσεία, ιδρύματα, καλλιτεχνικές εκδόσεις και media, θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης εικόνας του εικαστικού τοπίου της εποχής.


Για τη 19η Art-Athina έχει σχεδιαστεί ένα ξεχωριστό VIP πρόγραμμα, του οποίου η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει με συμμετοχές σημαντικών συλλεκτών και φιλότεχνων. Η φετινή διοργάνωση εκπληρώνει έναν από τους κύριους στόχους της, την προσέλκυση εξεχουσών προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης παγκοσμίως,


Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις, εκθέσεις, θα συνοδεύουν και φέτος την Art-Athina.


Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, η Art-Athina θα δώσει και πάλι την ευκαιρία στους νεαρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και τρόπους έκφρασης και να  ενεργοποιήσουν την εικαστική τους αντίληψη, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό χώρο τέχνης μέσα στην διοργάνωση.


Η Art-Athina, από γεννήσεως του θεσμού, υποστηρίζεται ηθικά και υλικά από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στον άξονα προτεραιότητας 2 "αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής" .


Η αθηναϊκή art-fair, μια από τις παλαιότερες της Ευρώπης, συνεχίζει τηv πορεία της δικαιώνοντας την ιστορία της και θέτοντας νέους φιλόδοξους και επίκαιρους στόχους. Η Art-Athina, το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός της χώρας,  φιλοδοξεί να εδραιώσει το ρόλο της ως σημαντική ευρωπαϊκή περιφερειακή έκθεση και να καθιερωθεί ως μια ιστορική αλλά ταυτόχρονα σύγχρονη διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Art-Athina: Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο Γήπεδο TaeKwonDo
Η Art-Athina και το TheTOC παρουσιάζουν μία Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με ...
Art-Athina: Δύο νέες εκθέσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ...
Φεστιβάλ Inspire 2014 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το εικαστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης “Inspire”, στην τρίτη του διοργάνωση, ...
Gallery Weekend 2014 από την Art Athina σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), μετά την μεγάλη ...
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Πεδίο Δράσης Κόδρα 2014
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει από 12 - 28 ...
Γιάννα Γραμματοπούλου: Art-Athina – Η μεγαλύτερη συνάντηση σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα
Η Art-Athina με μεγάλη χαρά παρουσιάζει φέτος τη 19η διοργάνωση της. Η μεγάλη ...
Διάφορα διαφορετικά εικαστικά ρολόγια: έκθεση στο Bartesera
Το Bartesera παρουσιάζει από τις 16 Δεκεμβρίου 2013 την εικαστική έκθεση της ...
Άρτεμις Ποταμιάνου: Για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Art Athina 2013
Η Art Athina 2013, το εικαστικό γεγονός της χρονιάς, ετοιμάζεται να ανοίξει ...
Art-Athina 2013: Οι συμμετέχοντες της 18ης διοργάνωσης
Είκοσι χρόνια μετά τη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής art fair το 1993 από ...