Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
«Σήμερα κάνουμε νέο βήμα για την ανανέωση της παράταξης»
 «Σήμερα κάνουμε νέο βήμα για την ανανέωση της παράταξης» δήλωσε ο ...
«Κραδασμοί» στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση
«Σκληρή» γλώσσα ενάντια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σε ...
Σε πολιτικό φορέα συγκροτείται το «Σχέδιο Β»
Οριστικοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη Συγκρότησης του «Σχεδίου Β» ως ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Οι όροι που έθεσαν οι «58» στο ΠΑΣΟΚ

Οι όροι που έθεσαν οι «58» στο ΠΑΣΟΚ

Η πρωτοβουλία των «58» στη συνάντηση του συντονιστικού οργάνου της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έθεσε δυο προϋποθέσεις για την κοινή κάθοδό τους με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές: Την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και την ύπαρξη πολιτικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου.

«Χωρίς αυτές δεν έχει νόημα η συμμετοχή μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πρωτοβουλία την Κυριακή, έπειτα από τη συνεδρίαση της ολομέλειας των «58» και των συνεργαζόμενων Κινήσεων. Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συνεργασία οι «58» αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η προσπάθεια μετά τις ευρωεκλογές.

Οι Κινήσεις που συνεργάζονται με τους «58» (Δυναμική Ελλάδα, Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές) ζήτησαν να επιταχυνθούν οι συζητήσεις και να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στη διαδικασία και δεν υπέγραψαν την ανακοίνωση. Οι «58», πάντως, όρισαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής, η οποία θα κάνει τις συνεννοήσεις με το ΠΑΣΟΚ: Πρόκειται για τους Σ. Καρουζίδη, Χρ. Λάζο και Β. Βαμβακά.

Η ανακοίνωση της ολομέλειας των «58» είναι η εξής:

«Οι 58 στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια των δυνάμεων του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου στις ευρωεκλογές. Καθώς η αντιπαράθεση παίρνει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, είναι ανάγκη να μην περάσει η πόλωση που επιδιώκει ο μικρός δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το σκηνικό οι πολίτες, τα κόμματα, οι κινήσεις και τα στελέχη της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης πρέπει να αντιτάξουν το όπλο της συνεργασίας και της ανανέωσης ταυτόχρονα. Οι 58 αγωνίζονται μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ηπείρου μας και με ιδιαίτερη αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, για μια αλλαγή στην Ευρώπη που θα πει ούτε λιτότητα ούτε λαϊκισμός.

Ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί στο όνομα της Παράταξης και με το πνεύμα παράταξης. Θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα ψηφοδέλτιο αξιοκρατικό, ανανεωτικό που θα προκύψει από συναινετική διαδικασία και θα έχει την έγκριση όλων των μερών. Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με την ανάδειξη στελεχών από τις νεώτερες γενιές είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας και το ΠαΣοΚ ήταν και είναι ο κατεξοχήν δέκτης της κριτικής και του αιτήματος. Ως 58δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά μας ενδιαφέρουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου ώστε να ανταποκρίνεται στο πολιτικό σχέδιο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου. Με αυτό το πνεύμα συνομιλούμε με τις άλλες δυνάμεις της Παράταξης για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινή συνδιάσκεψη με την παρουσία του ΕΣΚ. Χωρίς αυτές, δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή μας.

Οι 58 συμμετέχουν στις προσπάθειες διατηρώντας τον χαρακτήρα της Πρωτοβουλίας πολιτών για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, με βάση το τετράπτυχο: εθνική ανασυγκρότηση και δουλειές – αλλαγή του πολιτικού συστήματος - γενναία στήριξη των αδύναμων και των φτωχών - περισσότερη αλλά διαφορετική Ευρώπη. Δεν μετατρεπόμαστε σε πολιτικό οργανισμό ή πολιτική κίνηση. Οι στόχοι και το αίτημα που μας συνένωσαν πηγαίνουν πολύ πέρα από τις ευρωεκλογές».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Το ΠΑΣΟΚ για την «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη»
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, με την οποία χαιρετίζει το κείμενο που ...
Π. Καμμένος: «Πολιτική η φίμωση…»
Σε προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της ...
Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα αν ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλος υπολόγιζαν πολιτικό κόστος
Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, απαντάει αυστηρά στο πρωτοσέλιδο σχόλιο ...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να οξύνει επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα»
Για προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος ελλείψει ρεαλιστικών ...
Συνέρχεται σήμερα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει σήμερα στις 14.00 το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την ...
Αριστερή Πρωτοβουλία: Μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας
Ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον ...
Τα «βρόντηξε» από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία
Όπως είχε προαναγγελθεί, εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε την Πέμπτη (27/06) ο Γιώργος ...
ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού
Επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ, αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις ...
Νέα αρχή για το «παντός καιρού» ΚΚΕ
Τις διαθέσεις του, μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του 19ου Συνέδριου του ...