Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Εορταστικό πάρτι για τα 20 χρόνια CHEAPART και τον 1 χρόνο CHEAPART.HALANDRI
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και εν όψει της επετειακής έκθεσης CHEAPART 20, ...
Παρουσίαση & workshop από την Κατερίνα Κανελίδου στην Cheapart Halandri
Την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 19.30, η Cheapart Halandri μας περιμένει για ένα ...
Music portraits στο Cheapart.Halandri
H CHEAPART HALANDRI όντας ένας συνεχώς εξελισσόμενος πολιτιστικός οργανισμός, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

IDEAL/S από την Cheapart Halandri

IDEAL/S από την Cheapart Halandri

Το IDEAL/S είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσίαση νέων ανατρεπτικών για την εποχή επιχειρηματικών ιδεών, είτε με τη μορφή μη κυβερνητικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικών οργανισμών ή επιχειρηματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα με αντισυμβατικούς τρόπους, επιτυγχάνουν αναπάντεχες συμβιώσεις, καινοτομούν αλλάζοντας τα δεδομένα και διαμορφώνουν ένα νέο χάρτη ανάπτυξης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.


Ένας κύκλος παρουσιάσεων που αφορά όχι μόνο στην διαφορετικότητα της ιδέας και του οράματος, αλλά σε ένα ακόμα πιο δύσκολο στοίχημα των καιρών, στην παρεμβατική ιδέα που λειτουργεί, κοινωνικά και οικονομικά ως συλλογικό μοντέλο, που είναι πρεσβευτής (embassador) και διαμορφωτής του διαφορετικού τρόπου ζωής, που προτείνει την ευελιξία, την προοπτική, και τον διαφωτισμό απέναντι σε ότι καθιερωμένο, ιδέες που υλοποιήθηκαν και που συνάδουν με τον παλμό της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.


Κάθε Πέμπτη στην CHEAPART.HALANDRI και στο πλαίσιο ενός εβδομαδιαίου ραντεβού με μία επιλογή αξιόλογων επιχειρηματικών σχημάτων γνωρίζουμε από κοντά την ιδέα ως εφαλτήριο και κινητήριος δύναμη στη δημιουργία ενός λειτουργικού σχήματος που αποτελεί την ίδια την επιχείρηση, το μοντέλο, τον οργανισμό. Επιχειρηματικές ιδέες  που αφορούν στον πολιτισμό (εικαστικά, μουσική θέατρο), στην καινοτομία της τεχνολογίας (open platforms, social media κλπ.), κοινωνικά και εκπαιδευτικά μοντέλα που αφορούν στην εκμάθηση, υγεία, προστασία του πολίτη και πολλά άλλα.


Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα συζητήσεων που θα καταγράψει την σημασία της ΙΔΕΑΣ στην επιχειρηματικότητα, τους δρόμους προς την υλοποίηση της και τις δυνατότητες της να αλλάξει και την καθημερινότητα μας σε επίπεδο σκέψης, συμπεριφοράς, αισθητικής, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.


Κάθε μοντέλο έχει το δικό του μοναδικό τρόπο λειτουργίας, τους δικούς του τρόπους χρηματοδότησης. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάζονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση της ιδέας, των καινοτομιών καθώς και της ευελιξίας, στοιχεία απαραίτητα για την βιωσιμότητα τους σε μια εποχή ύφεσης. Σημαντικός στόχος επίσης είναι η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας με χρηματοδοτικούς οργανισμούς για συνεργασίες και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα επιχειρηματικά σχήματα θα παροτρύνει νέες επιχειρήσεις και οργανισμούς να σχηματιστούν και θα βοηθήσει να αποτυπωθεί μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει τώρα στην Αθήνα.


Στο πλαίσιο αυτής της πλατφόρμας θα παρουσιαστούν επιπλέον οι νέες ιδέες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο του τελικού σχεδιασμού τους.


Την Πέμπτη 20 Φεβρουάριου στις 20.00 η Cohete Surfboards θα παρουσιάσει την εξέλιξη της εταιρείας και θα πραγματοποιήσει live workshop για το πως κατασκευάζονται οι σανίδες surf.


Η εταιρεία Cohete Surfboards κλείνει 10 επιτυχημένα χρόνια στο design και την κατασκευή Surfboards επιταχύνοντας εξειδικευμένη και άρτια τεχνογνωσία συνεργαζόμενη με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοτεχνούν τα είδη τους. Έτσι η εταιρεία έχει καταφέρει να βρίσκεται στο top των πωλήσεων και στην επιλογή των surfers. Η Cohete Surfboards έχει ήδη κατακτήσει την Ευρωπαϊκή αγορά με ένα εμπορικό δίκτυο σε Δουβλίνο, Αγγλία, Σουηδία, Ελλάδα και Κύπρο.


Πως το πάθος γίνεται εταιρία. Πως διευρύνεται ο κύκλος των ενδιαφερόμενων για την συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα αποτελώντας μια κοινότητα ανταλλαγής ιδεών και τεχνογνωσίας.


Ιδέα/Οργάνωση: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη, Τίνα Μανωλοσπούλου

Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Καλφακάκος

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Andras: έκθεση στην Cheapart.Halandri
Με σημείο αναφοράς την εννοιολογική υπόσταση του όρου ‘ανδρισμός’, η ...
Prologue: έκθεση poster graffiti στην Cheapart Halandri
H URBANACT μας προσκαλεί στα εγκαίνια μιας ιδιαίτερης graffiti έκθεσης, με ...
Music Landscapes με την Εtten στην Cheapart.Halandri
Το Σάββατο 29 Μαρτίου αλλά και κάθε Σάββατο στις 22:00, ξεκινάει ένας νέος ...
Τhe Music Portrait Of Pink Motel Records στην CHEAPART.HALANDRI
Αυτή την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο πλαίσιο των μουσικών πορτρέτων στην ...
Τhe Music Portrait Of Tsourkoko στην CHEAPART.HALANDRI
Συνέχεια για το The Music Portrait Of στην CHEAPART.HALANDRI, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ...
Τhe Music Portrait Of Μethi Blonde στην Cheapart Halandri
Συνέχεια για τα Music Portraits στην Cheapart Halandri αυτή την Παρασκευή 14 ...
Ydroviόtopos. Μέρος ΙΙ: η δεύτερη έκθεση στην Cheapart Halandri
H Cheapart Halandri εγκαινιάζει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 το δεύτερο μέρος της ...
Ydroviόtopos: ομαδική έκθεση στην Cheapart.Halandri
Η Cheapart.Halandri εγκανιάζει τη νέα ομαδική της έκθεση με τίτλο Ydroviotopos, σε ...
Metabolism: το δεύτερο μέρος της έκθεσης στην CHEAPART.Halandri
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 19.00 εγκαινιάζεται στην CHEAPART.Halandri το ...