Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
«Κοινωνική κατοικία» για 17 οικογένειες του δήμου Αθηναίων
Άρχισε η λειτουργία της «Κοινωνικής Κατοικίας» του δήμου Αθηναίων ...
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί στο ...
Χαριστική Δράση Μόδας στον Ίλιον
Tο Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Παρουσιάστηκε το δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων

Παρουσιάστηκε το δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων
Το δίκτυο κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας του δήμου Αθηναίων, που εν μέρει λειτουργεί σε συνεργασία με ΜΚΟ οι οποίες έχουν ως αντικείμενο εργασίας τις ευάλωτες ομάδες, παρουσίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πόπη Γιαννοπούλου, σε ημερίδα για το έργο «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Αθηναίων». Η ημερίδα συνοδεύθηκε από ξενάγηση στο πρώτο υπνωτήριο που άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί στην Ακαδημίας Πλάτωνος, ενώ ήδη σχεδιάζεται η λειτουργία και δεύτερης δομής από τον δήμο Αθηναίων. Οι δομές απευθύνονται σε αστέγους, απόρους και ανέργους, καθώς και πολίτες που βρίσκονται σε ένδεια ή απειλούνται από αυτήν.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, τελικός στόχος των δομών είναι η ενδυνάμωση και επανένταξη όσων έχουν περιπέσει σε φτώχεια ή απειλούνται από αυτήν. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο υπνωτήριο, που διαχειρίζεται η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», σημείωσε ότι μετά την επίτευξη εύρυθμης λειτουργίας του υπνωτηρίου, επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή των φιλοξενουμένων στη διαχείριση των δομών. Κάτι τέτοιο, όπως τόνισε, αποτελεί και το πρώτο βήμα για την κοινωνική τους ένταξη.

Το δίκτυο των δομών συντονίζεται από την ΜΚΟ «Κλίμακα» που έχει την ευθύνη του Γραφείου Διαμεσολάβησης και στηρίζει την τηλεφωνική γραμμή για την Έλλειψη Στέγης 10520. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινοι Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας. Το δίκτυο περιλαμβάνει το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που λειτουργεί από την ΜΚΟ Praksis και εξυπηρετεί 50 αστέγους την ημέρα, παρέχοντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και προσωρινής υγιεινής. Το Κέντρο έχει αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάιο του 2012. Επίσης, περιλαμβάνει το Κοινωνικό Φαρμακείο της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», ενώ η διανομή μερίδων φαγητού, που ετοιμάζει το Δημοτικό Βρεφοκομείο, γίνεται από τη ΜΚΟ «Equal Society».

Πρόσφατη δομή του δικτύου είναι το Υπνωτήριο, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο που παρέχει ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και την παροχή 100 μερίδων φαγητού καθημερινά. Αφορά τη διανυκτέρευση 50 ατόμων και το διαχειρίζεται η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Επιπλέον δομές, που διαχειρίζεται μόνος του ο δήμος Αθηναίων, αποτελούν το Ξενοδοχείο Αστέγων (χωρητικότητας 150 ατόμων) και ο Ξενώνας Υπερηλίκων ανάλογης χωρητικότητας.

Ο δήμος πρόκειται σύντομα να επεκτείνει το δίκτυο των υπηρεσιών του με λειτουργία δομής Κοινωνικής Κατοικίας, σε πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας που αποτελεί παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα. Στη δομή αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν για έναν χρόνο οικογένειες χωρίς κατοικία ή με επισφαλή κατοικία. Τη διαχείρισή του θα αναλάβει η οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι». Ο σχετικός Κανονισμός Προγράμματος Κοινωνικής Κατοικίας έχει εγκριθεί από το ΔΣ του δήμου.
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Απλήρωτοι οι 16 εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών
Σε καταγγελία και κινητοποιήσεις προχωρά το Συνδικάτο εργαζομένων των ...
«Κοινωνική Πολυκατοικία» από το δήμο Αθηναίων
Μετά από 14 μήνες σκληρής και συστηματικής προσπάθειας η «Κοινωνική ...
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιλίου δώρισε ρούχα στη ΜΚΟ «ΑΜΠΡΕΛΑ»
Επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  των Κοινωνικών Δομών ...
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων 2013-14
Συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα του Κοινωνικού ...
20.000 κάτοικοι της Αθήνας στηρίζονται από το δήμο
Την  πρώτη μεγάλη κοινωνική έρευνα για τις ευπαθείς ομάδες στην ...
Έτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά ο δήμος Αθηναίων
Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες του δήμου Αθηναίων για την υποδοχή ...
«Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας στον Δ. Ιλίου»
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα κοινωνικών υποδομών, γίνεται ...
Συνεργασίες  δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των υπηρεσιών υγείας
H αναβάθμιση και στήριξη των υπηρεσιών υγείας και των δομών του δήμου ...
Παράρτημα κοινωνικών υπηρεσιών απέκτησε η Ευκαρπία
Ξεκίνησε εδώ και 3 βδομάδες η πιλοτική λειτουργία του παρατήματος ...