Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κουβέλης: Ψηφίστε ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές
Να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, για προοδευτικές λύσεις στα ...
Μιχελάκης: Ευρωεκλογές τη δεύτερη μέρα των αυτοδιοικητικών
Ευρωεκλογές τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για την Τοπική ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κουβέλης: Εκτιμώ ότι από τις ευρωεκλογές θα βγουν συμπεράσματα

Κουβέλης: Εκτιμώ ότι από τις ευρωεκλογές θα βγουν συμπεράσματα

«Εκτιμώ ότι από τις ευρωεκλογές θα βγουν συμπεράσματα, χωρίς να υποτιμώ και να μην συνυπολογίζω το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, ιδιαίτερα με το δεδομένο ότι έχουν κυρίαρχο και το πολιτικό στοιχείο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Πρόσθεσε δε πως «το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο δεν θα είναι το στοιχείο που θα κυριαρχήσει στην επιλογή των πολιτών. Εκείνο που θα κυριαρχήσει είναι το αυτοδιοικητικό κριτήριο και το πώς αυτό προσδιορίζεται με επάρκεια ή σχετική επάρκεια σε επίπεδο περιφερειακών εκλογικών αναμετρήσεων».

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και «εισόδου» στην κίνηση των «58», λέγοντας ότι «αν έβλεπα θετικά (την κίνηση των 58) θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους». «Αντίθετα», είπε, «ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σ' αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου. Θα προσθέσω ότι η κυβέρνηση αυτή, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, με την ίδια ή μεγαλύτερη ένταση, συνέχισε μια πολιτική με την οποία δεν ήταν σύμφωνη - πολλώ δε μάλλον δεν είναι σύμφωνη σήμερα- η ΔΗΜΑΡ. Κατά συνέπεια, το ερώτημα εάν επιστρέφουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι».

Στην ερώτηση αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε λέγοντας: «Εξαρτάται. Αλλά, στη βάση των υπαρχόντων στοιχείων, εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσει. Εκτός αν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων, αλλά δεν το βλέπω».

Τόνισε, πάντως, ότι η ΔΗΜΑΡ «προωθεί την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου. Πάμε πολύ καλά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την προσπάθειά μας. Θα σας πω ευθέως: επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου και αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν αυτήν τη δυναμική της συμπαράταξης και αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων, που αφορούν την παρούσα και ύστερη, μεταμνημονιακή Ελλάδα... Πέραν αυτών (σ.σ.: Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης κτλ) θα είναι και ονόματα και από τον χώρο της κοινωνίας».

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ακόμη ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του θα υπάρχει και άλλο διακριτικό όνομα, σημειώνοντας: «Το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές οπωσδήποτε θα φέρει τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει οπωσδήποτε τον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη αυτή. Έχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές και αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του ΕΣΚ. Διότι, όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, με την όποια εκπροσώπηση επιτύχουμε στις ευρωεκλογές, θα ενταχθούμε στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μην ξεχνάτε! Έχουμε και Ευρωεκλογές…
Το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης της τελευταίας εβδομάδας έχει ...
Βενιζέλος: Η μετάνοια επιτρέπεται, το πολιτικό φλερτ απαγορεύεται!
Με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την ...
Τσίπρας: Μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές «για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα»
Tη θέση ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών υπήρξε ...
Πέρασαν απο
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών ...
Ικανοποιημένος με τα εκλογικά αποτελέσματα ο Φώτης Κουβέλης
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, που κατέγραψαν οι συνδυασμοί, ...
Aισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κουβέλης
Πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα πάρει ο πρόεδρος της ...
Πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές, εξήγγειλε ο Φ. Κουβέλης
Την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μετά τις ...
Σκουρλέτης: Μπορεί να έχουμε εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές
«Υπάρχει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές για να ...
Ο Παναγούλης ζητεί εθνικές εκλογές το Μάϊο
Την αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Οκτώβριο, προκειμένου ...