Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου τους ...
Ταμείο Αγρ. Επιχειρηματικότητας: 274 οι αιτήσεις για δάνεια 19,4 εκατ. εντός 4μήνου!
Από τον Νοέμβριο, οπότε και ενεργοποιήθηκε, έως σήμερα έχουν υποβληθεί ...
Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας
Ισχυρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πάνω από 27 εκατ. δεσμεύτηκαν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα

Πάνω από 27 εκατ. δεσμεύτηκαν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα

Περισσότερα από 27 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον δήμο της Αθήνας προκειμένου να ενισχυθούν κλάδοι αιχμής της τοπικής οικονομίας που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, και κυρίως, για να διατεθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης των νέων.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σήμερα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής Αθηνών, με θέμα: Δήμος Αθηναίων και Επιχειρηματικότητα: «Έργο Αθήνα», το οποίο διαθέτει ήδη χρηματοδότηση 120 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ.

Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος «Έργο Αθήνα» – το οποίο τελεί υπό την επίβλεψη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) - είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας στον μητροπολιτικό δήμο της Αθήνας.

Οι δράσεις του δήμου Αθηναίων μέσω του «Έργου Αθήνα» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτές που υλοποιούνται από τον ίδιο τον δήμο και τις υπηρεσίες του, όπως η ΕΑΤΑ και η Τεχνόπολις, και σε αυτές που υλοποιούνται από συνεργαζόμενους φορείς.

Στην πρώτη κατηγορία έχουν ενταχθεί έργα όπως η δημιουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας μέσα από τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης.

Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσονται τα έργα που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία σημαντικών οργανισμών, όπως το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο Ελληνικός Οργανισμός Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και τα Διμερή Επιμελητήρια.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση 120 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα». «Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με 10 σημαντικούς φορείς, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα, εξασφαλίζοντας πάνω από 27 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του. Τα αποτελέσματα του θα περιλαμβάνουν την δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, την δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων κυρίως από νέους επιχειρηματίες και την ενίσχυση εκατοντάδων πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τόνισε ότι μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη, που θα αναλάβει τα ηνία της ανάπτυξης διαπνεόμενη από το αίσθημα της εταιρικής ευθύνης. «Για να μορφοποιηθεί αυτή η νέα επιχειρηματικότητα χρειάζεται τη δύναμη κρούσης της δικής της νεολαίας, των δικών της νέων εκκολαπτόμενων επιχειρηματιών, που λειτουργούν μακριά από τη λογική της διαπλοκής, της κρατικής εξάρτησης και του εύκολου κέρδους. Αυτούς τους νέους στηρίζει η συνεργασία του ΣΕΒ με το "Έργο Αθήνα" του δήμου Αθηναίων».

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, το ΕΕΑ με το έργο «Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας» θα επιδιώξει να αναδείξει καλές πρακτικές εισαγωγής καινοτομιών σε παραδοσιακούς κλάδους που θα δίνουν τη δυνατότητα στο επιχειρηματικό αυτό δυναμικό ,να επιβιώσει εν μέσω κρίσης και να συμμετάσχει στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας».

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης θα παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιώργο Καββαθά, ενώ πολλαπλά οφέλη θα προσδώσει στις εξαγωγές των επιχειρήσεων της Αθήνας, που αποτελούν και το μεγαλύτερο όγκο των εξαγωγών της χώρας, ο ΟΠΕ σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αλκιβιάδης Καλαμπόκη.

Η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βασίλη Κορκίδη, αντιλαμβανόμενη τις τεράστιες ανάγκες των Μμε επιχειρηματιών στην Αθήνα, διοργανώνει, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, συμβουλευτικές υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε σύγχρονη επιχειρηματική ανάγκη, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας από το ΕΒΕΑ με τη χρηματοδότηση του δήμου Αθηναίων, αποτελεί την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας, μεταξύ του Επιμελητηρίου και του δήμου που έχει στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση των ελληνικών μητροπολιτικών επιχειρήσεων, μέσα από την παροχή πλήρους και αξιόπιστης υποστήριξης.

Αναφερόμενος στα διμερή επιμελητήρια ο Γιάννης Τσαμίχας, πρόεδρος Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου και εκπρόσωπος των Διμερών Επιμελητηρίων τόνισε ότι τα πέντε μεγαλύτερα διμερή Επιμελητήρια της χώρας (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και Ελληνοιταλικό), με την σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία αλλά και προσβάσεις που διαθέτουν, επιθυμούν και μπορούν να συνδράμουν στην σημαντική ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συγκρότηση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ
Συγκρoτήθηκε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου ...
Σκρέκας: Θα κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ
  Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα στο υπουργείο Ανάπτυξης για να ...
Παρατείνεται για 15 ημέρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Δεκαπέντε ημέρες παράταση παίρνει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ...
Δάνεια 200 εκατ. από την ΕΤΕπ προς τις ΜμΕ
Mε στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα η ...
Χατζηδάκης ενημέρωσε Σαμαρά για το νέο ΕΣΠΑ-Στόχος η στήριξη της επιχειρηματικότητας
Για το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο εγκρίθηκε τρίτο μεταξύ 28 χωρών της ΕΕ, ...
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απλούστευση της διαδικασίας άσκησης οικονομικής δραστηριότητας
Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να τονίζει τα βασικά σημεία ...
Άλλαξε η ονομασία της ΕΣΕΕ σε
Άλλαξε η ονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε ...
Συνεργασία Alpha Bank-ΕΤΕΑΝ
Την υπογραφή σύμβαση συνεργασίας με το Εθνικό Ταμείο ...
Διαγωνισμός για τη δημιουργία σήματος ελληνικών προϊόντων
Διαγωνισμό για τη δημιουργία σήματος ελληνικών προϊόντων προκήρυξε το ...