Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Jermyn Street: Σημαντική αναβάθμιση του Αστέρα με εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό

Jermyn Street: Σημαντική αναβάθμιση του Αστέρα με εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, όπου ανακήρυξε ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» την εταιρεία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, μετά και την παροχή έγγραφης συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η εταιρεία “Jermyn Street”, γνωστοποίησε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυση που θα κάνει.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

« Η AGC Equity Partners (“AGC”), για λογαριασμό της JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP (“Jermyn Street”), στην οποία μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, ανακοινώνει την ανακήρυξη της ως προτιμητέου επενδυτή από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕτΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» (“ΑΣΤΕΡΑΣ”).

Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ, που θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης. Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης στοχεύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας, θα υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και του περιβάλλοντος. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών που, επί σειρά ετών, εμπιστεύονται τον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης. Η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕτΕ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση μιας δομημένης και διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Jermyn Street Real Estate Fund είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ. Η προσφορά αυτή αφορούσε το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Υπενθυμίζεται, ότι η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. με γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πούτιν: Ζητεί στήριξη στο ρούβλι μέσω επαναπατρισμού κεφαλαίων
Για στήριξη στο ρούβλι, το οποίο «καταρρέει», μέσω του επαναπατρισμού ...
Τη λύση της σύμβασής της με την Starwood Hotels & Resorts ανακοίνωσε η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης
Τη λύση της σύμβασής της με την εταιρεία Starwood Hotels & Resorts δρομολόγησε η ...
Στη Lamda Development το Ελληνικό
Ομόφωνα ανακήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ την Εταιρία Lamda Development Α.Ε. Προτιμητέο ...
Fitch: Αναβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch την αξιολόγηση βιωσιμότητάς της Τράπεζας ...
Δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα το ΚΚΕ
«Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση από τον κ. δήμαρχο για τον Αστέρα ...
Πως σχολιάζουν οι ΑΝΕΛ την πώληση του Αστέρα
«Η δρομολογούμενη πώληση του «Αστέρα» της Βουλιαγμένης σε ...
Στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP ο Αστέρας
Η «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την «Αστήρ ...
Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της έκτασης του Αστέρα
Στη δεύτερη φάση του εισέρχεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της ...
Κύπρος: Χαλαρώνουν τους περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων
Σημαντική χαλάρωση στους περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων στο ...