Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Δριμύ κατηγορώ για το νεκροταφείο Γλυφάδας
Υποκρισία και παραπληροφόρηση καταλογίζει στον απερχόμενο δήμαρχο ...
Μέτρα αντιμετώπισης του ψύχους στο δήμο Γλυφάδας
Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του δήμου Γλυφάδας για τη ...
Συναυλία αλληλεγγύης στη Γλυφάδα
Μια διαφορετική συναυλία διοργανώνουν ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Φωτογραφική «ντροπολογία» για το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας

Φωτογραφική «ντροπολογία» για το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας

Και ξαφνικά, εκεί που όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είχαν αποφανθεί με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι, το νεκροταφείο που πήγε να στηθεί στη Γλυφάδας μέσα στον Υμηττό, σε αναδασωτέα περιοχή χαρακτηρισμένη «ΝΑTURA» είναι παράνομο και πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, που έγιναν εκεί μέσα, έρχεται αυτό, το ίδιο το κράτος και με μια «ντροπολογία», μέσα στη νύχτα, προχωράει στην ψήφιση του άρθρου 11 τροπολογία 1113/42, παραβιάζοντας με σκανδαλώδη τρόπο τις ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος για την Α' Ζώνη του Υμηττού.

Η επίμαχη τροπολογία

Όπως  δήλωσε στο  vimaonline.gr  ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου, «μ' αυτήν την "ντροπολογία", η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ., επιβραβεύει σκαδαλωδώς τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των καταπατητών – δημάρχων».

Η πλήρης δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανατροπή στη Γλυφάδα» έχει ως εξής:

«Χτες βράδυ, η μνημονιακή συγκυβέρνηση έκανε το θαύμα της. Στον ίδιο νόμο με τον οποίο άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (δηλαδή του τμήματος της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς και τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές) προχώρησε στην ψήφιση του άρθρου 11 (τροπολογία 1113/142).

Πρόκειται για μια «ντροπολογία» της νύκτας με την οποία με σκανδαλώδη παραβίαση των ρυθμίσεων του Π.Δ. για την Α’ Ζώνη του Υμηττού, επιβραβεύει σκανδαλωδώς τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των καταπατητών-δημάρχων.

Με μια σκανδαλώδη και στην ουσία φωτογραφική διάταξη, δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν όλα τα παράνομα νεκροταφεία που έχουν «σπείρει» δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής στην Α’ Ζώνη του Υμηττού. Δίνεται η δυνατότητα και στον κ. Κόκκορη να νομιμοποιήσει το παράνομο νεκροταφείο που με απαράδεκτες μεθόδους «φύτεψε» παράνομα το καλοκαίρι του 2011 στο τμήμα του Υμηττού στη Γλυφάδα.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση την οποία και θα προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Τονίζουμε ταυτόχρονα ότι θεωρούμε αδιανόητο να αποδεχθεί το ΥΠΕΚΑ ότι το παράνομο και αυθαίρετο νεκροταφείο του Δημάρχου κ. Κόκκορη είναι σήμερα σε λειτουργία και να αποδεχθεί τη νομιμοποίησή του. Θυμίζουμε άλλωστε στον κ. Υπουργό ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν κρίνει παράνομες τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχουν υποβάλλει πρόστιμο 103.000 € και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή του.

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα αντιδράσει με κάθε μέσο. Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου πρέπει να ικανοποιηθεί σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας κάτι που αποτελεί στοιχείο του προγράμματός μας".

Ο κ. Ταστάνης, αναφέρεται όπως διαβάσατε σε "μία σκανδαλώδη και στην ουσία φωτογραφική διάταξη". Παραθέτουμε το επίμαχο άρθρο 11 της τροπολογίας υπ' αριθμ. 1113/142, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ψηφίστηκε στη μία τα ξημερώματα πριν δύο μέρες(!), προκειμένου να γίνει αντιληπτό με τον καλύτερο τρόπο, το εύστοχο της διατύπωσής του "φωτογραφική διάταξη".

Εκτός από αυτά, όμως άρχισαν να εγείρονται δύο σοβαρά ερωτήματα από τον κόσμο.

Πρώτον. Πώς, το ίδιο το Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) δια των αρμοδίων υπηρεσιών του που έχει αποφανθεί επίσημα ότι, όλα εκεί πάνω είναι παράνομα και αυθαίρετα, έχει βγάλει πρωτόκολλο κατεδάφισης και απομάκρυνσης των πρόχειρων κατασκευών και έχει επιβάλει πρόστιμα, έρχεται σήμερα να αναιρέσει τον ίδιο του τον εαυτό;

Και δεύτερον. Πώς έχει απαίτηση, αυτό το ίδιο το κράτος, οι πολίτες του να είναι νομοταγείς, ακόμη και σε άδικους νόμους (π.χ. χαράτσια, υπεραξίες ακινήτων κλπ.) όταν το ίδιο αναιρεί δικές του αποφάσεις και τις πετά στον κάλαθο των αχρήστων;

Σαφή ερωτήματα της κοινής γνώμης, στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Στήριξη του πρώην δημάρχου Γλυφάδας Στέλιου Σφακιανάκη στον Γιώργο Παπανικολάου
Με μια κοινή δήλωση του Στέλιου Σφακιανάκη, ιατρού και πρώην δημάρχου ...
Στέκι διακίνησης γίνεται κάθε βράδυ το νεκροταφείο της Παναγίας ...
Έκθεση έργων της Α. Νικολάου στο παλαιό δημαρχείο Γλυφάδας
Ο Δήμος Γλυφάδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ...
Συνάντηση του δημάρχου Γλυφάδας με στελέχη του ΟΑΣΑ
Συνάντηση με θέμα την πύκνωση των δρομολογίων των συγκοινωνιακών ...
600 αιτήσεις για 6 νεκροθάφτες και 6 καθαρίστριες στο νεκροταφείο
Περισσότερες από 600 αιτήσεις έχουν κατατεθεί, μέχρι στιγμής, στο δήμο ...
Οι εργάτες σε νεκροταφείο της Κροατίας έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που αντίκρυσαν....
Οι εργάτες σε νεκροταφείο της Κροατίας έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που ...
Οξυμένα τα πνεύματα στο Δ.Σ. της Γλυφάδας
Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γλυφάδας, μετά από δημοσιεύματα στον ...
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας
To Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου ...
Κανένα νεκροταφείο δε δέχεται τον Τσαρνάεφ
Δε φαίνεται διατεθειμένο να δεχθεί τη σορό του βομβιστή της Βοστόνης, ...