Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
«Καίει» την τρόικα το προσχέδιο του πορίσματος του Ευρωκοινοβουλίου
Σειρά προτάσεων και συστάσεων για τον ρόλο και τις δράσεις της τρόικας ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

(upd2)Διαφωνούν Κάρας-Νγκοκ για το θέμα με Τσίπρα

(upd2)Διαφωνούν Κάρας-Νγκοκ για το θέμα με Τσίπρα

Διαψεύδει ανοιχτά τον επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας, Ότμαρ Κάρας ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη συνάντηση τους.

Χθες προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στο Κοινοβούλιο από την ομιλία του Οτμαρ Κάρας, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως δεν έχει προτάσεις.

Σήμερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως».

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο. «Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας.

Ο κ. Τσίπρας , μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι η έρευνα του ΕΚ θέλει να ρίξει φως στη λειτουργία της Τρόικας, αναλύοντας κατά πόσο οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι κατάλληλες. «Για να γίνει αυτό πρέπει να συλλέξουμε στοιχεία από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο», προσθέτει ο ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών.

Καταλήγει λέγοντας ότι η αποστολή του ίδιου και του Ότμαρ Κάρας στην Αθήνα γίνεται με σκοπό να συναντήσουν όχι μόνο αξιωματούχους και υπουργούς, αλλά και για να ακούσουν φωνές δυσαρέσκειας και να εξακριβώσουν ιδίοις όμμασοι την κοινωνική κατάσταση.

Τι είπε ο Κάρας

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικα, Οτμαρ Κάρας, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όση ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν μαζί του, οι Ευρωβουλευτές τον ρωτούσαν τις απόψεις και τις προτάσεις του για την Τρόικα και την ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση και εκείνος δεν τους είπε τίποτα παρά μόνο ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσιπρα εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της Αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας ποιες είναι οι προτάσεις σας τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της Αντιπολίτευσης.

Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Εκθεσή μας. Αυτό έχω να πω» είπε με νόημα ο Οτμαρ Κάρας .

Τι λέει σήμερα

Ο Ότμαρ Κάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε σήμερα, με θέμα την αξιολόγηση της τρόικας από το ευρωκοινοβούλιο, πήρε αποστάσεις από τις χθεσινές του δηλώσεις.

Ο κ. Κάρας μετά από επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις δήλωσε πως η δουλειά του δεν είναι να αξιολογεί πολιτικά πρόσωπα απ' την Ελλάδα και δεν θα ήθελε να εμπλακεί στις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις.

Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ούτε διόρθωση σε σχέση με χτες δήλωσε ο αυστριακός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Κάρας μετά από παρατήρηση του παρευρισκομένου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι ο κ. Κάρας ανασκεύασε και διόρθωσε τη χτεσινή δήλωσή του.

Ωστόσο, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κάρας είπε ότι μας έδωσε ένα κείμενο και τη στήριξή του στο έργο μας. Πρόθεσή μου δεν είναι να ερμηνεύσω ή να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα είπε ο κ. Κάρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γάλλος σοσιαλιστής κ. Νγκόκ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε στο Στρασβούργο χωρίς πρόταση, αλλά με κείμενο που αναφέρεται ως "ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης", το οποίο συμπεριλαμβάνουμε στο θεματολόγιο της έκθεσής μας και μάλιστα αφορά τα σημεία 17 και 18 για τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολιτικής της τρόικας στην Ελλάδα.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Ζωή Λάσκαρη στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα
Η Ζωή Λάσκαρη στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και στέλνει το δικό της ...
Αντώνης Ρέμος: «Δεν θέλω να τοποθετούμε πολιτικά»
Ο Αντώνης Ρέμος σε συνέντευξή του σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και ...
(upd2)Τσίπρας σε Μέρκελ-Ολάντ: Δεν καταλαβαίνω την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα
(upd2)«Δεν καταλαβαίνω την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα», είπε ...
Διαφωνούν οι εταίροι με τις προτάσεις για τον ΦΠΑ
Εμπλοκή παρατηρείται στο θέμα του ΦΠΑ, στο πλαίσιο των προτάσεων που ...
Forbes σε Τσίπρα- Βαρουφάκη: Ορισμένες απο τις προτάσεις σας ειναι χειρότερες απο της τρόικας
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό ...
Η Βέφα Αλεξιάδου στηρίζει… τον Αλέξη Τσίπρα!
Με ένα post στο facebook η κυρία Βέφα Αλεξιάδου έδειξε ότι στηρίζει τον ...
Σκουρλέτης: Χοντροκομμένη και ψευδή η επίθεση του Κάρας
Για «χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση» του 'Οτμαρ Κάρας, στον Αλέξη ...
Ο Ότμαρ Κάρας επικεφαλής της ομάδας που θα ελέγξει το έργο της τρόικας
Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται να ...
Ο Τσίπρας στηρίζει Ανδρέα και η συγκυβέρνηση επιτίθεται
Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της συγκυβέρνησης προκάλεσε η ...