Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

J&P-ΑΒΑΞ, J&P Overseas: Kατασκευή οδικού έργου στο Κατάρ

Την κατασκευή οδικού έργου στο Κατάρ, προϋπολογισμού περίπου 700 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ σε κοινοπραξία με την J&P Overseas, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Design and Construct New Orbital Highway and Truck Route (P023)- Contract 1: New Doha Port to Orbital Highway», η οποία υπεγράφη μεταξύ της Αρχής Δημοσίων Έργων του Κατάρ (ASHGHAL) και της κοινοπραξίας Joannou & Paraskevaides (Overseas) Ltd και J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ. Στην κοινοπραξία η J&P-ΑΒΑΞ μετέχει με ποσοστό 25%.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση της προεπιλογής, oι εταιρείες που προεπιλέγησαν ήταν : QDVC, CCC, SAMSUNG, ΤΕΡΝΑ, GALFAR, SIX CONSTRUCT, Κοινοπραξία J&P (Overseas) Ltd / J&P-AVAX SA. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού η Κοινοπραξία J&P (Overseas) Ltd. / J&P-AVAX SA ανεδείχθη ανάδοχος του έργου.

Το έργο αφορά στην πλήρη μελέτη και κατασκευή καινούριου δρόμου, 45 χιλιομέτρων, διπλής κατεύθυνσης με πέντε λωρίδες ανά κατεύθυνση, περιλαμβάνοντας τέσσερις ανισόπεδους κόμβους (15,16,17 και 18), 13 γέφυρες επί αυτοκινητόδρομου με συνολικό μήκος 1.540 μ. και 9 γέφυρες επί κλάδων κόμβου (ramp bridges) με συνολικό μήκος 3.666 μ. Επίσης περιλαμβάνονται η μελέτη και κατασκευή γεφυρών υπόγειας διάβασης, τοίχων αντιστήριξης, ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων, πινακίδων κυκλοφορίας, αρδευτικών έργων, η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική διαμόρφωση τοπίου, φωτισμός των δρόμων, όλες οι σχετικές υποδομές, δίκτυα αποχέτευσης όμβριων και λυμάτων, δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο και άλλα δίκτυα επικοινωνίας, προστασία των δικτύων και προστασία υφιστάμενων υπόγειων γραμμών πετρελαίου. Η κεντρική νησίδα προβλέπει την μελλοντική δημιουργία δύο ακόμα κύριων λωρίδων κυκλοφορίας ώστε το πλάτος του δρόμου να κυμαίνεται από 164 μ. έως 264 μ.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί μέρος του συνολικού έργου «Orbital Highway» το οποίο παρέχει μια νέα σύνδεση μεταξύ του νέου λιμανιού της Ντόχα στο Νότο και της βιομηχανικής περιοχής που βρίσκεται στο Ras - Laffan στο Βορρά. Το «Orbital Highway and Truck route» θα λειτουργεί ως περιφερειακός δρόμος που θα εξυπηρετεί τις απαιτήσεις της κυκλοφορίας κατά μήκος της πόλης της Ντόχα από το βορρά στο νότο.

Η προθεσμία κατασκευής του έργου είναι 36 μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύμβαση αυτή αποτελεί συνέχεια της πρόσφατα υπογραφείσας σύμβασης μεταξύ της κοινοπραξίας J&P (Overseas) Ltd / J&P-AVAX SA και της Αρχής Δημοσίων Έργων του Κατάρ (ASHGHAL) για την κατασκευή του έργου «Construction of West Corridor P010 (PACKAGE 1)» με προϋπολογισμό περίπου 350 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. είναι 25%.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Διαγωνισμός για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του ΤΑΡ
 Τον διαγωνισμό για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού ΤΑΡ ...
Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του JESSICA
Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Περιφέρεια ...
Στις 31/3 τα αποτελέσματα της JP& Άβαξ
Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου θα ανακοινώσει η JP& Άβαξ τα οικονομικά ...
Ελλάκτωρ: Υπογραφή σύμβασης έργου στη Βουλγαρία
Σύμβαση αναφορικά με το έργο «ολοκληρωμένο σύστημα εγκαταστάσεων ...
Σύμβαση 37,8 εκατ. με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κοινοπραξία της Intrasoft International
Την υλοποίηση σύμβασης, μέγιστης διάρκειας οκτώ ετών και αξίας 37,8 εκατ. ...
Βρέθηκε ανάδοχος για το Τέμενος στον Βοτανικό
Δεκτή έκανε η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου υποδομών την ...
Ελλάκτωρ: Υπογραφή σύμβασης στη Σλοβενία
Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κέντρο για τη διαχείριση των ...
Intrasoft: Κοινοπραξία για διευρωπαϊκά πληροφοριακά συστήματα τελωνείων
Κοινοπραξία, με επικεφαλής την Intrasoft International, επιλέχθηκε από τη Γενική ...
Σύμβαση 10 εκατ. σε κοινοπραξία της Intrasoft
Κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχει η Intrasoft International, ...