Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Πολιτική
Σχετικά Νέα
Γιακουμάτος: Ήθελαν να διασύρουν δημόσια την οικογένειά μου
Για «προσχεδιασμένη και οργανωμένη δίωξη» εναντίον της συζύγου και ...
Αιχμές Γιακουμάτου μετά τη σύλληψη της συζύγου και του αδελφού του
Ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, λίγες ημέρες μετά την ...
Παραμένουν στο Αυτόφωρο σύζυγος και αδελφός Γιακουμάτου
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα δικαστούν ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Γ. Γιακουμάτος για τη δίωξη των μελών της οικογενείας του: «Ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και όχι από απλά θεσμικά όργανα»

Ο Γ. Γιακουμάτος για τη δίωξη των μελών της οικογενείας του: «Ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και όχι από απλά θεσμικά όργανα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, με αφορμή την υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά μέλη της οικογενείας του, για οικονομικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναφορικά με την δίωξη κατά των μελών της οικογενείας μου, και στελεχών του Οίκου Ευγηρίας που διευθύνουν, αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
Η Φροντίδα Ηλικιωμένων Άγιος Χαράλαμπος λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1981 και στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της παρά τους επανειλημμένους ελέγχους που έχει υποστεί –και σωστά-  από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν υπήρξε  το παραμικρό, που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την  εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει.
Πρόκειται για μια πραγματικά πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί κανένα παράπονο.
Σε ό,τι με αφορά  δεν έχω την παραμικρή εταιρική σχέση είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με την μονάδα. Εργάζομαι εκεί ως γιατρός ειδικός Παθολόγος και η πληρότητα της μονάδας, μαρτυρά για το αν λειτουργεί σωστά ή όχι.
Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας είναι ο αδερφός μου Δημήτρης Γιακουμάτος, και  δηλώνω γι’ αυτόν πολύ υπερήφανος διότι  είναι ένας έντιμος, εργατικός, νομοταγής και καλός έλληνας πολίτης.
Σε σχέση με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα, θέλω να αναφέρω απλώς ότι αυτός ξεκίνησε πριν από  δέκα μήνες, στις  11/3/2013, από την Οικονομική Αστυνομία  και ήταν, ως όφειλε, εξονυχιστικός.  Αλλά υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μου δημιουργούν  το λιγότερο έκπληξη: ο έλεγχος δεν περιορίστηκε απλώς στα οικονομικά και άλλα στοιχεία  της επιχείρησης, αλλά επεκτάθηκε και στην εξέταση  στη ΓΑΔΑ(!..) περίπου 40 ανθρώπων, που μέχρι τότε ουδέποτε είχαν περάσει το κατώφλι της Αστυνομίας,  σαν να επρόκειτο να  δώσουν κατάθεση για το μεγαλύτερο  οικονομικό έγκλημα του αιώνα.
Οι συνήγοροι της  οικογενείας μου διαθέτουν μαρτυρίες ότι στους ανθρώπους αυτούς ασκήθηκαν έντονες πιέσεις, να τους εκμαιεύσουν καταθέσεις, που  με στοχοποιούσαν .Για το λόγο αυτό και ο συνήγορος υπεράσπισης, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη όσοι κατέθεσαν κατά την προδικασία, ώστε στο ακροατήριο να αναδειχθεί  η αλήθεια. Όπως ορθά νομικά δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος το αρ. 19 του νόμου  2523/1997 για ανακριβή φορολογικά στοιχεία δεν προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία ανάλογη των άρθρων 17 και 18 του ιδίου νόμου, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 3943/2011.
Δυστυχώς όμως  παρανόμως ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία προκειμένου να επιτευχθεί  ο δημόσιος διασυρμός μελών της οικογένειας μου. 
Ακολούθως η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι απαράδεκτη γιατί η μηνυτήρια αναφορά δεν κατατέθηκε από τα αρμόδια όργανα, όπως περιοριστικά καθορίζονται από το άρθρο 21 του νόμου 2523/1997, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 3943/2011, δηλαδή το ΣΔΟΕ, την ΔΟΥ ή Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά από την αναρμόδια Οικονομική Αστυνομία.
Ποιο όμως είναι το «έγκλημα»;
Το 2012 έχουμε ανακριβή στοιχεία, κατά την έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας, για 42.000 ευρώ συνολικό εισόδημα που αντιστοιχεί σε φόρο 11.000 ευρώ περίπου. Αλήθεια, όταν η εταιρεία πληρώνει περίπου 150.000 ευρώ σε φόρο και ΦΠΑ το 2012 και το 2013, έχει λόγο να αποκρύψει εισόδημα προκειμένου να γλυτώσει 11.000 ευρώ;
Σε ό,τι με αφορά, προσφέρω έναντι τιμολογίου, τις ιατρικές μου υπηρεσίες και αυτή είναι και η μόνη σχέση που έχω με την μονάδα. Ουδέποτε ενεπλάκην με την οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η επίθεση έναντι της μονάδας, είχε ένα και μοναδικό στόχο:  Τον πολιτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο,  που πάνω από μια 20ετία εκλέγεται  ως  βουλευτής και δεν έχει  δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι κερί αναμμένο. Όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα. Μπήκα στη πολιτική με 4 σπίτια ιδιοκτησίας μου και σήμερα βρίσκομαι με ένα σπίτι, υποθηκευμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι το 2032.
Αυτός ο πολιτικός λοιπόν έπρεπε να χτυπηθεί. Διαπομπεύθηκε η οικογένειά μου αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το να βλέπεις πολίτες, όλως παρανόμως, να φοράνε χειροπέδες για  υποτιθέμενες παραβάσεις, είναι άδικο και απάνθρωπο.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η δίωξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και όχι από απλά θεσμικά όργανα ή «αγανακτισμένους» πολίτες. Ο χρόνος θα δείξει τον «ιθύνοντα νου».
Να ξέρουν όλοι ότι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο και μόλις ολοκληρωθεί  η έρευνα τότε θα αποκαλυφθεί όλο αυτό το βρώμικο κατασκεύασμα».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Διαψεύδει το ΚΚΕ τη διαγραφή μελών της ΚΟΒ Κόνιτσας
Κατηγορηματική διάψευση της Τομεακής Επιτροπή Ιωαννίνων – ...
«Όταν οι ΑΝΕΛ έλεγαν για ΜΚΟ, όλοι σιωπούσαν»
«Όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούσαμε για ΜΚΟ και πόσο μάλλον της ...
Τατσόπουλος: Κάποιοι Συριζαίοι βλέπουν με συμπάθεια τη 17Ν-ΝΔ: Να διαγραφούν αυτοί
Με αφορμή δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου περί συμπάθειας μελών του ...
Ποινική δίωξη για τον Γ. Παπαντωνίου
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή πόθεν έσχες το έτος ...
Για τη δημοκρατία η βία είναι μία, υποστηρίζουν οι «58» της Κεντροαριστεράς
Για «οργανωμένη και άθλια επίθεση» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ...
Παπούλιας σε Λαβρόφ: Φτωχές οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας
Για «υψηλές, αλλά αναξιοποίητες, προοπτικές στις διμερείς οικονομικές ...
Υπεύθυνος εκπαίδευσης των μελών της Χ.Α. φέρεται να ήταν ο Ηλ. Κασιδιάρης
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δράση της Χρυσής ...
Ποινική δίωξη στον Χρήστο Παππά
Ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε τους συλληφθέντες στην υπόθεση ...
Πρόταση νόμου του ΚΚΕ, ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Με θετική ψήφο επί της αρχής, ενστερνίζεται την πρόταση νόμου του ΚΚΕ ...